Thursday, May 19, 2011

MOTIVATION....

korang tau tak haku buntu? korang fedulik haper kan... buntu tu maksudnya ko tak tau nak buat apa.. nak update apa.. takde yang menarik... Lately tuhan menduga dengan banyak sekali dugaan dan cabaran.. not to say 'menduga' lah kot.. tapi lebih kepada Dia buka kan satu jalan dihadapan, dia beri tongkat sekiranya kau memerlukan.. kalau tak perlu tongkat, ko boleh campak tongkat ke tepi, pastu jalan dengan yakin dan eksyen ke depan... boleh pakai spek wayfarer kalau nak dan jalan jangan toleh kebelakang.. tapi sebelum jalan ko kena tau direction yang betul supaya kau tak sesat.. kata nak eksyen? jalan tanak pakai tongkat? kan???  nak pakai spek je -_____________-"

jalan yang terbentang luas di hadapan itu sesungguhnya kosong... takde satu petanda untuk kau jadikan petunjuk supaya kau tak sesat.. tuhan bagi otak untuk berfikir, so gunalah otak yang dikurniakan untuk fikir jalan mana yang terbaik untuk kau lalui... tuhan bagi kau instinct atau suara hati untuk kau guna bila kau terdesak...kalau sesat takpe, boleh patah balik.. tapi agak-agaklah kan.. ko nak patah balik tekedek-kedek... pastu nak start balik.. kalau masuk race.. konpem ko last lah.. tuhan bagi kesihatan untuk kau berusaha... semua dia bagi..... apa lagi kau nak? jangan tamak sgt boleh? bila kita dipihak yang menerima, berterima kasih lah.. dan bila dah terima kau kena hargai... cara menghargai ialah jangan sia-siakan peluang atau jalan yang Dia bentangkan untuk kau.

dengan akal dan fikiran, dengan tubuh badan yang sihat.. dengan jalan yang terbentang di hadapan.. kau yang tentukan perjalanan kau... kau yang mencorakkan hidup kau... salah direction takpe.. boleh berpatah balik walaupon slow sikit lah dari orang lain.. tapi jangan jadi bodoh sombong.. jangan bila kau tau jalan yang kau pilih tu salah.. tapi kau tetap nak jalan jugak.. gila ke apa? bila kau berada di track yang betul.. cubalah bertahan dan cubalah teruskan... InsyaAllah berbekalkan niat yang suci, ramai yang sudi membantu... kejayaan pon melambai-lambai di hadapan... *haiii fillanie... cepat fillanie.... dah nak sampai dah kat kejayaan nie.... jangan putus asa.... jalan laju lagi.... meh lari mehhhh.... olooo loooo looooo meh meh mehhhh*

orang bijak boleh paham maksud tersirat yang aku nak sampai kan.. orang bodoh boleh buat-buat paham... sebenarnya apa aku nak sampaikan tu ditujukan khas untuk diri aku sendiri... ayat motivasi ni kengkadang ko boleh cedok dari orang lain..dari buku-buku ilmiah kat MPH... nak nampak best, boleh jer beli.. pastu bila bayar jeling-jeling sikit orang depan belakang.. dorang tengok tak? "Heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku beli buku motivation niehhhhhhhhhhhhhh... ko ada?"... pastu balik umah campak bawah katil.. besawang buku tu..sometimes... memotivasikan diri sendiri dengan cara sendiri adalah lebih baik (motivate yourself with your own way is just the best way) eh betulke aper ke banyak sangat 'way'...... eh jap, baca balik perenggan nie, ada ke aku cakap aku bijak? muahahahahahah.. mampos dibenci masyarakat lah pasni..muahahah...


Eh tolonggggggg.. serabut dah pala hotak aku nieh... nak shopppiingggg!! *eh tetiba plak*







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

ukhti syikin said...

:)... kesabaran dalam mencipta satu motivasi,,,

aku.mamalia.wanita said...

Jadilah Wanita yang Paling bahagia- buku motivasi yang aku beli sebab harga dia murah... tapi sampai sekarang tak habes-habes baca lagi.. muahahah

b a m b a m ' s said...

mendalam enrty kak dilla kali nie..huhuhu..but make sense jugak la kak..dah tahu salah kita jgn still buat salah gak..nie dah tahu salah xnk berubah..kena campak lombong gayanya tuh.. :P

J.M.R said...

masalah besar nih..mmg kena gi terapi kt pavi, klcc or midveli..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mungkin patut g bercuti hehe..nampak cam stress je

| Cik Hani Alani | said...

we as a human memang sangat2 perlukan motivasi untuk diri sendiri. macam kehidupan jugak, ade pasang surutnya. yg penting kite sadar diri. hehe. g la soping sane kak...soping tu kan satu therapy. =D

ezanoor said...

sabar kak filla... pegi shopping je... leh terapi jiwa... hehehe

Aya Ariel said...

hahahha..yes..betol2..memotivasikan diri sendiri dengan cara sendiri adalah lebih baik..
well done

Axie04 said...

shopping leh ilang tensen kan2?

Rosliza Roslan said...

bak sini nak pinjam..hehehh
nak ucap terima kasih senonya sebab kak filla wat 'iklan' psal eyeliner silky girl dulu.al maklumlah,mata saya ni sepet jgak..hehehe.tp skrg bila pkai eyeliner tu mata dah tak comot tp comel..gediks plak..hehee.thanx tau ...T_T