Tuesday, May 24, 2011

honeymoon..


Auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.. mak menggigil you olllssss...

nak gi honeymoon hahahahahahahahahahahakkkkkkkkkk

ko jangan memain okeh... pasangan tua kertu lagi comel dari orang baru akad nikah semalam... ni lah first time nak gi honeymoon (eh bukan first time.. hujung tahun ni pon InsyaAllah akan pegi honeymoon jugak) tapi ni honeymoon 2012.. hahahahahah...

haku main booking jer.. nasib lah Pak Radie kan? dia bagi ke tak aku book jugak.. kang kalau tanya dia.. konpem ayat dia "Habis tu budak-budak? bawak tak?".... alamak hai.. dapat laki yang penuh dengan ciri-ciri kebapak-an ni mcm ni lah plak.. kebapak-an lah sangat.. cuci berak anak pon boleh dibilang dong..

aku berikrar, mulai dari tahun ini, jika dimurahkan rezeki, aku akan menjadikan aktiviti 'honeymoon' sebagai aktiviti WAJIB... at least once a year.. tidak kira di dalam negara atau diluar negara.. tidak kira dekat atau jauh.. yang penting anak-anak dilarang mengekor..

sila bagi chance kat mak apak kau nak merehatkan badan setelah penat non-stop memberi kasih sayang dah belaian suap makan-masak-cuci berak-mandikan-dodoikan-tahan tinga bila ko menjawab-melawan-mengada-ngada-nak milk tak abis- bangun tengah malam nak melayan ko menjerit-jerit tak tau nak apa- cuci kain baju ko asik tukar spender tak abis- lipat kain macam gunung bekeronyok-keronyok- jadik supir ulang alik anta-amik balik sekolah-

anak-anakku sayang, mama bukan merungut atau membebel... hahahaha... tapi nak break 4-5 hari jer.. pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee... sila memahami...

Acih, nanti mama antar borang cuti.. sila-approve-jangan-banyak-cekadak... i lap u Acih and Adik!!








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

fiera zafiera said...

selamat berhoneymoon sis filla... ^_^

InaAchik said...

SETUJU!!! :)

yunz_02 said...

hehehe.. babai budak².. same as me.. once a year like a must :D .. tp bab apak nak tinggalkan anak tu mmg masaelah btol huhu..

baby Aniza said...

best best! sesekali pegi jenjalan makan angin tak bawak anak2...rasa sangat lapang dan bahagia gituu!

Liyanaroxx said...

happy honeymoon kak filla!!

ikatankasihku said...

syok nyer nak gi rehatkan minda.... setelah bertungku lumus keje, siang kat opis, mlm pulak kat rumah....
apa2pun slmt bercuti.............

| Cik Hani Alani | said...

kahkahkahhh...bali bali balii!!!!

Aya Ariel said...

kakakkakaka...gile panjang rungutan..hahah..betul jugak kak..sume yg ko mentionkan tuh..insyaallah aku akan alami jugak nanti..anak2 aku tak sekulah lgi..so takde pengalaman jadik supir..basuh berak kencing tuh apak die yg selalu buat..mak ilek jer..ngeh ngeh ngeh..ko jgn honeymoon tetiba bawak balik adik utk acih ngan amaani dah ar..kuang3

Ummi M.I.M said...

hahaha..
lawak lah mama acih & amani..
apa2 pun selamat berhoneymoon...
nnti mama dgn papa blik bwk 'adik' yer... ekekkekeke

Filla ~ Kasihs said...

huahahah.. lek lek lekkkk 2012 okayyyy... bejanggut nak tunggu.. yang suh aku balik bawak 'adik' tu.. ko nak suh aku amik anak angkat kat negara orang ke aper? muahahahahahha

Coretan anuar said...

Seronoknya dapat pergi Honeymoon.. Selamat Ber Honeymoon.. Dan menimkmati saat-saat indah bersama pasangan..

Entri Terkini Di Blog Saya:
Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

J.M.R said...

acih& amaani kena diskas cpt2..

tp rasanya diorg taknak approve kot..

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

huahahhaha...

kita pung mcm tu.. nak set. Insyaallah, ada rezeki lebih.. aktiviti berdua-duaan ni KENA jadi aktiviti wajib tahunan.

Anonymous said...

Good...

Diana Sulaiman said...

kemain sonok ye dpt tiket AA.. hehehe

just 2 infm u, i baru balik BDO.. pkai supir pak ratno.. sangat puas hati servis dia.. sampai anak2 i suke la pulak... nway tq..

happy2gether said...

Dila, good idea...aku tau ko mmg berat nak tinggalkan bebudak kan...mana ko penah ;-) tapi mmg worth la, kita mengeratkan kasih sayang...bila kita balik kita teramat rindu kat dorang dan appreciate sgt ada dorang, sure rindu sgt....aku masa pi bali tiap2 mlm tepon anak2 ehheh...ada org kata sampainyer hati, tapi bukan selalu pon, itupun bila anak dah tak BF and etc...dorang pun suker dok umah opah & atok....pi holiday bedua jgn 'gado' pulak..enjoy...ehhehe....

NUNU EERA said...

bez2.. slmt dpt adik, adik amani.. ;)

sheila said...

ngeh ngeh ngeh...

laki aku pun macam "kebapak-an" lah sgt.. asal aku ajak gi tgk wayang (tgk wayang je pun) dia kata..abih anak2 camne.

bila aku kasi dia option..aku gi tgk wayang dia jaga anak kat rumah takmo pulak.... ish ish ish

tgh pkir camno den nak gi honeymoon jugak huhuhu

Iela Fazielah said...

haha... ikkrar yg best tu... harus nak tiru gakkk...

Anonymous said...

tak elok merungut gitu dik..anak2 tu harta dunia akhirat...drg tk gitu kalo drg mampu utk berdikiri sendiri... tk elok merungut gitu...hapus semua pahala nanti...kita sebagai ibu gini..bukan senang2...pahala akhirat tu...igt..anak2 tu amanah n harta utk kita..yg tk ternilai...