Thursday, December 31, 2009

Anak mengigau mmg comel..tp bapak mengigau rasa nak tamparrr...

semalam balik dari keje... tgk Pak Radie tgh sedap tido bebungkus.... so tanak kacau dia..sbb malam sebelum tu dia keje tak balik..konpem letih giler.... so biarkan jer.. aku pon dgn penuh tenaga sbb tiap2 pagi dah start makan madu..hihihi... terus vacum umah dan cuci kain dan sidai kain yg dah menggunung2 sampai temuntah keluar dari bakul... cettttt!!! sambil vacum... budak kecik nih sibuk nak vacum.. dia lari2 gi bilik carik vacum mainan dia yg mama dhya belikan tu... dah ler memekak carik tak jumpa... biasalah carik ngn idung mmg mcm tu... (eh mcm aku kecik2 selalu kene piat telinga sbb carik mende pakai lutut mak aku kata)....

dah siap keje semua... terus battery aku empty... gi baring jap sebelah pak radie.. nak charge batt aku jap..hihihiii.. tgh baring tutup mata aku dengar apak dia cakap.... "PRINT... PRINTTT... PRINT!!".... giler ker aper.... ok aku pecaya ko gi keje selama nie.. sampai tebawak2 dlm tido.... hehe.. aku diam jerlah... takkan nak tanyer plak "awak nak print aper?"... bangang nama nye tu..

tu ok ler.. mcm comel dan kesian jer tgk dia penat.... pastu malam sket aku gerak-gerak ler mamat nie.. pastu ckp... "ma lapaaaaaa gile... x de apa nak makan nie.... asik makan roti je malam"... pastu dia jawab "awak nak makan apa?"... so aku pon tetiba terharu terus jawab... "nak makan mihun sup, kalau tak de beli burger spesel kat kedai bawah ni"... pastu dia diam... x sampai baper saat dia tanye lagi... "awak nak makan apa?"... aku pon jawab lagi.. "mihun sup, kalau tak de.. belikan burger special".... *diam...sunyi*

pastu aku kejut dia... suh bangun... "paaaaaaaaaaaaaa.. bangun laa..lapar nie"..... pastu mamat ni mcm hangin2 sket... aku ckp cepat ler pegi beli makan.... then dia cakap penat lah apa lah... aku ckp "tadi awak gak tanye.... dah tu pegi lah turun kejap beli"..... pastu dia ckp mana ada dia tanye.... "mihun sup? burger?" apa nie????? BOLEH TAK?????????

dan tetiba hormon hover aku dtg balik... "tak yah... tak yahhhhhhh... tak yah beli kan apa-apa... roti ada..makan roti je"... sambil air mata menitik-nitik... eh? aku ingat aku dah habis dah emo2 nie... rupanye ada lagi saki baki dia sket.. huahhaha... yg acih si minah kepoci ni bizi body terus dtg.. "mama kenapa... kenapa nangis... ok dah dah dahhh..jgn nangis yeh.... sape buat dia? papa yeh.. dah dah dahhh"... hover kan???

oh itu sajer cerita emo malam tadi..... mmg dia bertanggung jawab sbb turun gak bawah nak blikan makanan.. tp dia call ckp kedai tutup.... sian kan mak buyung?? last2 mmg betul makan butterscotch 3 keping utk malam ke-4 berturut-turut.... *sayu rasa hati ini bile membayangkan mihun sup yg panas dan pedas tak dapat melalui lorong-lorong tekak yang terbayang-bayang kelembutan dan keenakan mihun itu... sob sob*

pastu tengah malam pagi, Acih yg menyemak tido menyelit tengah-tengah tu plak mengigau.. nangis huk huk hukkkk.. per ker hal nyer budak nieh? tp aku malas nak layan... biar jer dia peluk2 aku yg comel nie.. pagi tadi gi school borak ngn acih dlm car....

Acih: mama... mama kawan ngn hantu eh?
Mama: mana ada... tp mama tak takut hantu... kasih tau hantu apa?
Acih: hantu pocong....
Mama: hantu pocong warna apa?
Acih: warna putih...
Mama: toyol ada kat mana... (aku nyanyuk dari pocong jadik toyol)
Acih: toyol??? toyol tu apa???
Mama: eh salah... pocong lah... heheheh... lagi cemana rupa dia pocong??
Acih: pocong tu takde tangan.... dia lompat-lompat...
Mama: ohhh... nape dia takde tangan? cacat ke?
Acih: a'ah lah.. dia cacat....
Mama: oooo.. dia tinggal kat mana?
Acih: kat api neraka....
Mama:ooooooooooooooooooooooohhh....

*hantu-hantu ni mmg buat aku tensi... x pasal-pasal Acih kalo nak tekencing kat toilet suh aku tepacak tgk dia dpn pintu toilet.... tak leh gerak okeh... suh teman... tensiiii tensiiiii....


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

iena said...

kelakar la filla...

Miss Moon said...

klaka dow ...kalau pak sutan lagi nko ....dah la dia tew jenis tido ala ala tak sedar ( tido mati) kadang kalau aku kejutkan siap marah then ntah aapa melalut ...hangen je aku . pernah skalik aku sampai nangeh ...4 X kejut tak bangun siap celik mata " awak nak apa nih " siap tengking wooooooooooo hangen aku

pastu lama tew isk kejutkan daddy dia ...lepas dia mandi siap semer vley dia tanya " asal muka awak cam lain je nih " hellooooooooooo

pastuh aku bagitau ar dia kata dia tak ingat apa pun ....siap boley tanya " asal tak kejut awal sket kan dah lambat " adoooiiiiii mak bertuka jadi super sayaaaaaaaaaa

sian nko nak bihun sup ...nko stokkan la almari nko banyak2 makanan pillaaaaaaaa...asek makan loti jeeeeee kang tgh mlm anak nko lapa nko pun lapa ...

radie print banyak2 ekkkkkkkkkkkk akakakkakaka lain kali nko record pilla then tanya banyak2

onniey84 said...

kui kui kui...sian taw kalau kena tampar time tido ni...hehhehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

tomey ler bapak budak tu ngigau filla....kes penat sangat ler tu kan...

filla...check surat pekeliling jpa bil 27/2009...berita gembira buat para PA

Mimy Hamid said...

kelakar la ko ni gelagat laki bini...wakakak

JuJue said...

ehh itu ok lagi. anak aku ni, time berdua duaan ngan aku kat umah mak bapak aku.. kat tgh2 dapor time2 nak senja tu..boleh tiba2 dia ckp.. "ehh saper panggei akid?" aku pon cover line cakap takde lah.. dia cakap "adaaa dia panggil kiddddd"

cam nak tampooo jer aku rasa! terusss aku ajak dia lepak dlm bilik kat atas! hehehe

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hey hot mommmy,dis is funny,cute!

Jaja said...

hahah..lawak2
pst..kak filla, betul ke pekeliling pasal gred jawatan PA tuuu?? habaq maii sket org federal..hehehehe