Monday, December 28, 2009

Apa maksud mimpi itu????

semalam aku mimpi.... eh sebelum crita tu... aku nak bagi tau.. aku ni mmg jenis2 kalau mimpi mcm katun... sebab berterabur... mcm cerpen lah..leh jump2 gi cerita lain-lain..sampai bile aku bangun tu..aku pening sbb byk sgt yg aku mimpi dalam satu malam.... pastu aku dari dulu suke mimpi aku terbang... tak pon aku ada 'transport' yg buat aku leh terbang.. atau aku cycling... atau aku ada 'skateboard' yg magik leh terbang ikut suker...kelaka ke tak?



ok, semalam kan... aku mimpi... aku lepak2 ngn anak buah aku nama dia Sofea... pastu masa tu jugak dia dpt offer gi US sebab further studies.. gile ker? budak tu baru nak masuk darjah 6..hahaha... then bile dia terus pegi US masa tu gak.., aku tinggal sini... tiba2 anak buah aku Sabrina yg baru nak masuk darjah 6 gak..lek jer driving.. bawak 4 wheel plak tu.. fuhhh dasattttt....



pastu plak... aku tetiba ada kat satu building nie.... tinggi giler... aku tatau kenapa aku kene panjat sampai tingkat paling atas.. tp panjat ikut luar building..mcm tempat latihan bomba tu... perghhh bile tgk bawah tinggi giler..stok jatuh mmg patah 34 ler tulang... aku berdua..ngn saper tah sorang lagi pompuan ni... pastu aku masuk satu bilik nie... pastu habis... hahaha..



pastu aku ada mcm 'skateboard' nie.. tp laju giler... orang naik kereta..aku naik 'skateboard' tu jer... aku mcm sesat... jauh giler..tp tak sampai2 pon umah... pastu sampai ler kat satu balai polis... aku tanya lah polis tu... cemana nak balik... dia suh aku ikut jalan tu... bile aku ikut... aku gunalah skateboard tu... sampai kat jalan raya tu.. lastttt skali jalan tu rupanya dah runtuh... so aku tak boleh lalu..tp dekat yg runtuh tu... Ya Allah cantik giler pemandangan ok.... mcm swimming pool besar giler.... tp mcm laut... air dia kaler ijau... ada orang mandi2... ada mcm kondo plak kat situ... mmg lawa giler.... aku stok terpegun tak bergerak2 dari situ... ye lah..nak begerak cemana... x de jalan dah....



sampai situ jerlah mimpi tu.. sbb tetiba aku terbangun sbb idung tersumbat giler babeng... last2 tido duduk... sbb tak leh benapas..... apa tafsiran mimpi tu???? ke mmg aku ni suke mengarut2 je?????











EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

lina said...

salam
mcm2 r kak filla ni
tp cara kakak mimpi mcm orang...
jap jek ada dlm mimpi yg lain....
3 4 cite dlm 1 mimpi tu...
rasanya mcm tido panjang yg xde kesudahan:))
lau mimpi akak tu bermula dri kol 11 smpai sebelom azan subur tu maknanya mimpi tu mungkin blh terjadi
tp lau pas azan ke kol 9++ tu maknanya mimpi bohong+ngarot2..hheehheheheheheehehheheheheheheheheeh(kakak 1 opis orang yg g tau lau nak tau mimpi tu btl ke x)

Aini said...

hi.. saya ni selalu nya just jadik silent reader tapi, hari ni terpanggil untuk comment lak.. sebab bukan apa.. saya pun selalu jer mimpi terbang-terbang and also, cycling.. tapi, cycling pun ke atas langit gitu.. makin naik and makin tinggi.. yang kelakar, naik pandai.. tapi, turun cam tak reti jer.. ngeri tuh masa dalam mimpi..

but, rasanya as for your mimpi tu.. tak dek apa lah sangat.. sebab tak dek storyline nyer.. heheh.. dok, caca merba kan.. so, memang nak tafsir pun tak dan :p.

unless, makna mimpi itu adalah anda sedang 'serabut'???

maaflah yer.. hanya tekaan sahaja ;).

Mazrina said...

maksudnya mimpi ko tu, ngandung dapat anak lelaki tak???? hehehe..teruja gak yek, dapat boy...

JuJue said...

menurut firasat hamba, mungkin tuan hamba lebih sesuai guna skateboard jer pegi keje sebab tuan hamba kan selalu blur2 dan silap jalan dan juga selalu bising jalan jem. jadi, mimpi tu dah bagi jawapan pada tuan hamba yang pengangkutan terbaik untuk tuan hamba adalah skateboard!

atauu mungkin tuan hamba akan dengar lagu skater boy dari avril lavigne!

pHat sUe said...

aku tatau tafsir k. sbb blurr. yg pasti aku tergelak ada lah hahahaha. :p kol 3 pagi ni. wat kene tunjal pale je sbb tak tido2 lagi :P

Anonymous said...

anda akan berhadapan dengan satu musibah. kuatkan semangat kerana disebalik musibah itu anda akan memperolehi satu hikmah yang cukup besar untuk anda sekeluarga.

dlm seminggu dua ni cuba tunaikan solat hajat mohon petunjuk...

mimpi mengarut? tapi kena ingat mimpi diiktiraf dlm islam sebagai proses ilmu

Mimie Ishak said...

filanie,
selalunyer kalau mimpi panjat bangunan tinggi nih rasernyer org kater perkara yg engkau cita citakan tuh sangatlah susah dicapai...perlukan usaha yg lebih...hehhe...aku dulu selalu mimpi panjat bangunan tinggi pastu gayat jek biler nak turun hehehheh tp mase belajor..heran skang nih dah takder pulak...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

wahhhh tq u all... mcm2 mimpi ni kan... tp seram ler anonymous... mudah-mudahan hikmahnye tu beso ler.. tp mudah-mudahan takder lah musibah yg bakal melanda... tq tq!

reen said...

dilla

rasanye la...tak tau betul ke idak

mimpi air - rezeki yang akan datang

mimpi terbang - mungkin ko nak pindah ke sesatu tempat yg lain

mimpi panjat bangunan - cita-cita dan impian ko maybe tercapai..

huhu..anyway..doakan yg terbaik untuk diri sendiri...semoga selamat semuanyerr

Anonymous said...

hikmahnya cukup besar...tp terpaksa berdepan dgn pengorbanan..

cuba dulu solat hajat..buat sekali pun cukup...mohon bantuan dari-Nya

Anonymous said...

saya pon nak jadi cik anon lah yer...

dulu saya selalu mimpi terbang,kebetulan pergi berubat SIL,try-try la tnya kat bomoh(bomoh la yer bahasa org melayu utk yg berubat org sakit sihir ni)
then dia tanya my mum name and nama saya...then dia pejam-pejam,baca-baca dia cakap ada satu 'tok nenek' saya ingin mendampingi saya...katanya dia berkenan kat saya...tp kata bomoh ni bukan saka...itu tak baik,ini tok nenek keturunan baik-baik belaka...hehe...

then lepas saya cakap baik pon saya tak nak dia dampingi saya,
after tok bomoh tu berubat saya,saya dah tak pernah mimpi lagi terbang-terbang ni....letih tau mimpi asyik dok terbang ja...sikit-sikit boleh terbang,sikit-sikit boleh terbang...mimpi lari dari penjahat pon leh terbang...hehe...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

cik anon yg last: oh ye ke gitu? seram gak nieh... tp best arr mimpi terbang2 ni.. kadang bukan terbang tinggi sgt pon.. tp kira mcm basikal leh terbang... kan best kan..hihi