Monday, December 14, 2009

Binatang Durjana....

mari bersembang-sembang kosong/bodoh jom?

aku terpikir topik binatang... bukan binatang kesukaan/kegemaran.... tp binatang ketakutan... bukan binatang tu ketakutan...tp korang takut kat binatang apa.... (mcm ler korang tatau aku takut binatang apa)..hahah... eh.. aku mood ok giler nie.. walaupon muke pucat lesi mcm hantu... tp semangat aku tinggi okeh.... heheh...

mungkin ramai dah tau aku benci binatang terbang berkaki banyak... eiii type 'terbang' ngn 'kaki byk' pon aku dah geli... ceh!!! tapi aku percaya bak kata Anny, lagi ko benci binatang tu... lagi binatang tu sukeeeee kat ko.. hahaha... mcm dia benci cicak... so dlm hidup dia.. dimana-mana pon dia berada..mesti ada cicak...huahahha.... nampak cicak mcm nampak apa.. aku lempang kang!.... oh mungkin sbb cicak tu penah masuk dlm t-shirt dia time kecik-kecik.. pastu cicak tu tak jumpa jalan keluar.. sampai dia tekinja-kinja mcm orang gila... pas dah keluarkan cicak dari baju dia.. dia terus demam panas... hahahah...


mungkin aku gedik nak cerita pasal binatang durjana ni sbb semalam lah ni... time tu dalam kereta... boleh plak kat wiper tu melekat belalang kunyit.. erghhhh.. aku tak leh ler tgk kaki-kaki dia yg byk-byk tu.. pastu ada tajam-tajam tu... tolongggg laaaah!!! pak radie tekan kuarkan air kat wiper (haha.. aper nama air yg keluar dari wiper tu ah?) tp belalang tu gigih peluk wiper tu kuat-kuat.. kene tiup angin pon dia tak lepas... eiii aku dah tensi..... tengah-tengah tensi tu aku tertengok kat cermin tepi aku ni... anak cicak kaler hitam okeh!!! aku panggil cicak type-type mcm ni cicak kampung..sbb mcm ada capuk-capuk... eiiii geleman plak aku... pastu kene tiup angin cicak tu mcm terangkat2 muke dia.. huahahaha..... aku ngn acih dah geli-geli.. mcm citer jurassic park plak.. asal byk sgt binatang keliling aku nih.... aku ckp kat Pak Radie.. selagi binatang tu betenggek kat kereta..aku takkan turun!!! pak radie keluar tepuk cicak tu.. aku panjat kusi keluar ikut pintu lain.. kasih dah nangis dlm kereta sbb takut kene tinggal ngn takut binatang tu jugak.. ceh..aku telupa plak anak aku dlm kereta tak keluar lagi..hahahahha....


lipas

dlm byk-byk binatang.. ni lah binatang paling durjana yg aku takut... alamak aiii... gambo ni clear sgt plak ghoper dia... geliiiiiii... (aku tak tgk.. aku upload jer gambo) cuba ko sebut..LIPAS.. kan kan?? nama dia je dah menggambarkan muka dia yang hodoh tu... semua adik beradik aku takut lipas kot? hahaha.. adik aku yg gagah perkasa tu pon.. ingat lagi dulu2.. sebut je ada lipas.. masing-masing terabur lari.. tak pon panjat ler kusi ke aper ke... aku ckp ngn bapak aku.. selagi tak mati lipas tu... aku takkan aman.. hahah.. kalo ada spray nyamuk tu.. mmg setengah botol aku spray.. sampai konpem dah mampos baru aku lega.. habis lantai satu rumah berminyak..hahahha... ada skali tu.. aku tgh berus gigi... tetiba lipas tu turun dari langit ketujuh ke aper tah... parking kat leher aku.. GILE KE????? histeria aku dlm bilik air... aku kibas-kibas muke aku semua... habis luka leher mak ni tau... sbb kaki-kaki lipas tu kuman!!! eiiiiiii...


belalang kunyit
binatang ni pon penah buat hal ngn aku... time aku kecik-kecik dulu... tengah bediri kat laman... time tu petang kot... pastu aku nampak belalang kunyit ni.. skali tu dari jauh tu dia leh terbangggggggg baekkkkk punye... hinggap kat mata aku... BOLEH TAK??? kat mata okeh!!! tak sempat aku nak buat apa dah.. terus amik campakkan ler... terus aku mcm kene sawan... hahahah.. mcm biasa... mata aku pon luka dan gatal sbb kene kaki dia yg tajam tu.. durjana kan??


kumbang kecik hitam

alamak... gambo kumbang itam takde.. kumbang ijau plak..hehhe... ni pon penah gak carik pasal... masa aku kecik.... tengah main-main tu.. dia lek jer masuk dlm baju.. parking kat bahu... so aku cekup ler dari luar t-shirt nie.. pastu aku histeria menjerit-jerit mintak tolong orang keluarkan binatang bongok ni dari bahu aku tu.. anak sapa tah tolong aku.. dia pegang ler kumbang ni.. dari luar lah.. pastu dia picit.. aku dgr bunyik rangup 'kruk krek krekkk'.. binatang tu hancur okeh.. perghhhhhhhh.... meronta-ronta aku nih.. hahahha.. padahal kumbang kecik jer... tp aku kan takut binatang-binatang yg seangkatan mcm tu...

jadi.... kepada suami-suami yang ada isteri... atau boipren2 yang ada girlpren2 penakut kepada binatang-binatang.... jgn ler rasa yg dorang ni sajer tegedik-gedik nak perhatian sbb kurang kasih sayang ke apa.... jgn taktau..ada orang pengsan tgk kucing.. ko penah dengar tak??? kakak kat hostel aku masa form 1 dulu... dia pengsan okeh.. bile kucing tu ntah datang dari mana tah.. tiba-tiba gesek-gesek kat kaki dia.. aku ingat dia pengsan tipu-tipu... rupanya dia phobia ngan binatang yg berbadan lembut dan berbulu.. gile ke aper.. hahahaha... kira comel lagi aku ni.. geli kat binatang-binatang yg busuk mcm senarai di atas!!







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

dalina said...

ermmm sy takut katak jer...
fobia giler ngan menatang lembik nih... huhu
masa drjah 1 katak kembung masuk lam kasut demam 3 ari..
smpai la ni pun masih geli geleman ngan katak.. wlupun ngan yg mainan nyer katak pun hahaha...

Chooyaya! said...

eiiiii... gambar karim nombol satu oke? geli geli...

aku pun ada pengalaman dengan kumbang hitam. tp yang jenis resaksa gorgon ada tanduk tu, yang jenis kalo dia melekat kat kain susah nak tanggal, yang jenis kalo pijak berbunyi rangup tu.. pasal badan dia rompong

menatang tu pernah terbang kena kt mata aku sampai lebam macam kena penumbuk time aku bawak motor. so aku ban binatang itu jugak.

Mimy Hamid said...

binatang durjana aku AYAM...bencikkkkkkkkkkkkkk.....aku bencikkkkkkkkk...tak suke..apatah lg nk tgk kepala merah..ngeri..lipas oh lipas ..aku pegang je tak heran (leh aku eksyen cam ni kt ko...??ehheeh)

Tak Lawak said...

geli dgn tikus

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kina xsuke cicak gak! belalang kunyit tu org goreng la sdap makan ;) hahahaha

ynadona said...

hahahhaha..kak,npe citarasa kita serupa bebenor nih????huhuhu

pHat sUe said...

eiiiiiiiiiiiiiiii geli geli geli gambar lipas tuh.

lipas terbang lagi lah oiii

reeyana said...

ekekeke...kak filla..all this while, i'm just ur silent reader je..baru hari ni tergerak nak letak komen sbb tak tahan dah ni...siap tergelak2 dpn pc. seb baek bos takde..adehhh...sama la kita..i pun geli/takut/fobia etc. dgn lipas..selagi tak nampak lipas tu mati dpn mata, selagi tu la hidup tak tenang..hihihi

kutak jinggong said...

Haha kelakr glr... Btw, citer pasal lipas, baru2 ni mata aku bengkak sebelah..Xmerah n xgatal. Just bengkak.. i xtau napa tapi boipren n mak aku ckp maybe kena kencing lipas... Aku xcaya. Aku kata "bilik aku mana ada lipas". The next day bila aku tido aku rasa something crawling on my face. Buka lampu rupanya si lipas durjana. Bila bukak pintu ke balkoni blakang bilik aku,nampak ar dalam 20 ekor lipas tgh main2 kt ctu. geli siot..Wahahaha.... Aku naik giler. Xtido satu malam... Ni mesti datang dari kedai makan kt bwh umah aku... Huhu..

JuJue said...

aku mmg cannot go ngan lipas nih sampaikan anak aku pon takot sama. slalu kena marah ngan bapak dia sbb takot lipas. 2 lg binatang yg aku takleh terima kenyataan yg binatang tu wujud kat muka bumi ni adalah katak & cicak. benci lah..

ehh tapi org cpk belalang kunyit tu kdg2...sbnrnya hantuuuuuuu.. ahh mungkin yg hinggap kat cermin kete ko tu hantuuuu...hihi

jue said...

orang peknen takleh cakap ngarut- ngarut. tak baik

mannira said...

org plak fila..nak kata takut bukan takut but more to geli la kut... tikus...sampai tahap tgk gamba pun tak leh... kucing pun org tak suka...

tapi yg bosan, bila kawen, rumah mak mertua ada bela kucing, tapi nasibla bukan jenis yg mengesel2 ni.. kaki mmg duk atas kusila..hbsla..ai nak kontrol ayu pun tak leh tau...

my son plak takut lipas...mmg takut sungguhla..yg mati pun tak leh...

Lenny said...

aku takut kucing..

masa skolah asrama... ada budak laki sakat aku buh anak kucing dalam bag skolah aku masa prep... giler aku menjerit cam kene histeria... menangis2 seme okeh kat class...

esoknyer aku demam panas... haaa.. baru derang tau aku takut betul2..
tak berani terus kacau aku..