Wednesday, December 30, 2009

Warkah Dari Kasih.....

semekom,

hari nie, mama bagi chance kasih yang type *tipu*... heheh... ada yang rindu Kasih ke? ohh time acih ler kwn-kwn mak kasih yang rindu kat kasih.... kasih nak pinjam satu entry ni jeeeeee....

besok (khamis 31 Disember 2009) hari last day kasih sekolah kat sekolah kasih... dah lama dah kasih sekolah kat sana.. dari umur kasih 7 bulan.. sampai lah sekarang.... kasih skarang dah 4 tahun 3 bulan... dah tua eh? heheh.... kasih suke sekolah kasih nie.. cikgu-cikgu kasih semua baik-baik...cantik-cantik.... dah mcm2 cikgu jaga kasih.. sbb kasih lama sgt kot kat situ? cikgu pon tukar-tukar dah...

cikgu selalu mengadu kat mama... cikgu kata kasih budak paling susah nak makan... dah byk kali kasih ckp kat mama... bukan kasih tanak makan... tp cikgu masak sayur... kasih tak suke!!! cikgu selalu duduk depan kasih time makan... tp nasib baik kasih tak makan pon kasih tembam lagi... tp mama tuuuu... bile kasih asyik mintak milk... mama asyik marah-marah je.. mama ckp nasik tanak makan.. asik milkkkkkk je..nanti kencing-kencing... tak sporting kan mama tu???

kasih sedih sebab kasih kene pindah sekolah baru.... sian kawan kasih yang nama aizara tu... tp mama ckp aizara pon nak pindah sekolah lain... pastu mama ckp, kasih pindah sekolah baru sebab kasih dah besar.... kasih kene pegi kelas.... penat papa carik duit nak bagi kasih pandai... oklahhh... pegi lah........ mama suruh kasih belajar pandai-pandai... tak boleh nakal-nakal.. nanti mama nak beli rotan.... mama tu asik marah je... papa lagi best..... tp papa selalu kerja tak balik rumah... asik kene sleep ngn mama je... pastu mama marah-marah tak bagi sleep kat luar... kasih nak tgk cerita Mila.... mama biar jer kasih sorang-sorang tgk tv kat depan... mama tido dlm bilik... papa carik duit byk2 sebab nak beli bag sekolah baru utk kasih.... thank you papa...

tapi kasih tau, mama pon sayang kasih.... sebab kalau kasih paksa-paksa, please-please nak pegi kedai.. nanti muka mama masam.... kasih takut... tapi kasih nak jugak!! mama mesti hentak-hentak kaki kat kasih... tp mama pegi jugak... alaaa..kasih beli keropok 50sen jeee... kasih sayang baby dlm perot mama jugak... semalam mama suruh kasih suap mama makan ubat.... kasih cakap tak bolehhhhhh!!! nanti kalau mama makan ubat, baby pon kene makan ubat tu..nanti tecekik!! mama ckp ubat tu utk bagi baby sihat... baru kasih paham.... kasih tak kasi mama mandi air sejuk.. nanti sian baby sejuk menggigil-gigil... dahlah baby takde bilik air....

byk sgt ke kasih cakap? ok lah... kasih ada kad nak bagi dekat cikgu-cikgu kasih kat taska tasneem, parcel E.... kad tu papa yang tolong kasih buatkan... tp kasih tulis sendiri tau nama kawan-kawan kasih... dengan nama kasih.... mama yang ajar semalam.. tupon mama marah-marah sebab kasih tulis main-main... mama cakap nanti malu kalau kawan tgk tulisan kasih buruk.... mama memang suke marah kan???
yang kasih tulis 'all teachers' tu.. mama marah sebab huruf 't' kasih buruk.. buruk ke???

lepas mama tolong baca kad utk cikgu nie kasih nangis... sebab kasih sedih.. tp kasih tipu mama..kasih ckp kasih rindu kat papa... sebenarnya kasih cover line....

kasih tulis sendiri tauuuuu.... kasih mcm boss kan? kecik-kecik pon kene sign2 surat..hehehe... banyak nye 'kasih'.... ni plak kad utk kawan-kawan kasih.... papa buat 4 gambar kasih yang lain-lain.. ni gambar no.2 ni no.3... sekarang pon kasih suke buat pose mcm nie.. tp dah tak tembam mcm kecik-kecik dulu.. huhuhhh... ni kad no.4...... ni semua nama kawan-kawan kelas kasih... eh nama nasya tu dia kecik lagi.. tp kasih kawan ngn nasya jugak..sbb mama kawan dengan mama nasya... dah byk kali kasih ckp dengan mama..kasih tak pandai tulis huruf 'y'.. mama ckp besarnye 'y' kasih... mcm raksasa.... yang nama Fazullah tu... dia boy..kasih suke dia.. dia gemok..kasih suke tumbuk2 perot dia..dia tak marahh pon... kasih panggil dia Loh... hari tu kasih nampak dia kat Alamanda..terus kasih malu-malu... mama tanye kasih...kasih suke Loh ke? nak kawin? kasih ckp tanakkkkk... Loh gemok..tp kasih kawan je dengan Loh sebab Loh baik.... ok... itu je nama kawan-kawan kelas kasih... kasih taknak lupa nama kawan-kawan kasih... jadi kasih letak semua nama kat belog mama...nanti bile kasih lupa, boleh kasih suruh mama bukak balik belog mama ni...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tapi dalam ramai-ramai.... bestfriend kasih nama dia Aizara..... utk Aizara, kite harap awak simpan kad kite baik-baik... awak mesti ingat kite selalu.... kite sayang kat awak.... nanti kalau kite rindu kat awak macamana? awak belajar rajin-rajin kat sekolah baru awak tau? kite tau awak pandai... cikgu selalu bagitau mama kite...cikgu ckp awak pandai... jadi cikgu pon suke kite kawan dengan awak supaya kite boleh jadi pandai mcm awak.... tp kite lagi suke main kejar-kejar ngan awak... hari tu kita lari-lari sampai melekat-lekat kat dinding school kan? Aizara kite sayanggggg sangat kat awak... sebelum kite nangis lagi... baik kite berenti sekarang...
SELAMAT TINGGAL AIZARA... SELAMAT TINGGAL CIKGU LEHA, CIKGU SUSI, CIKGU SYAM, CIKGU MIMI, CIKGU DANIAR, CIKGU DIANA, CIKGU ROS SURAINI, CIKGU ROBIAH, CIKGU SURIA ANIZA, CIKGU MASITAH, CIKGU WAN MARIAM, CIKGU NORAINI DAN CIKGU NORAZAI SHALINDA....

TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA DARI KASIH ALEEYA UNTUK SEMUA.. I LOVE YOU ALL!!!

(April 2006-31 Disember 2009)- TASKA TASNEEM PUTRAJAYA


Sekian.. Wassalam,
Kasih Aleeya




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

genny da bomb said...

ehh ada pulak kawan acih sama nama ng anak auntie hihi..

onniey84 said...

alahaii so cute nya surat2 tu..
secute acih

Liyanaroxx said...

alahai....so cuteeeeeeeeee....tetiba kak liyana touching plak baca surat kasih nih...=) be a good girl ok?cayang kasihhhh....mmmuaaahhhxxx~!!

ibu iman said...

alaa cedeynye... anyway... gud luck acih... hadapi hidup ini dengan tenang dan tabah k larling... ;)

Mimy Hamid said...

so shomelll..alahai..touching aku

fadel toha said...

kasih...sweet sangat ucapan kasih utk cikgu & kawan-kawan kat taska tu...tp nanti kasih gi shool baru jgn noti tau...blajar rajin-rajin & be a good girl...

ejea aziz said...

auntie nk satu kad tu blh tak? cute la hehehe...touchingnye..mesti diaorg hepi dpt kad kasih ni..
weh..pandai la br 4 thn pn dh leh tulis...

Aini said...

so sweet.. comel lah kasih nih!!

mannira said...

so sweet...

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

oh. comel la :) aceh..sedih lak baca. huk.

Miss Moon said...

alahai sweet nyaaaaaaaaaaa

pandai kasih tulissssssss mmg sesuai gie schoolllllllll

aku plak berair air mata nih apa kesssssssssss

iena said...

alla... so sweet la... creative la.. sapa punya idea ekk... nak copy paste idea boleh???

adeq said...

So cuteeee... nak satu card boleh hehehe... sadislah pulak bace huhuhu.. cayang achih..

busyuksayang said...

ala2 comel...muahsss

Mummy WaTie said...

soo sweettt n touching..
sedey lak auntie bace surat kasih.
Kalu dah dapat kwn baru nnti jgn lupe kawan lama..blaja rajin2 key..

Jaja said...

aaaaaaaaa...comellllllllll =)

mumy yaya said...

cedihnye... :(

Azie said...

touching nyaa....pandai acih ambik hati kwn2 dn cikgu2. Acih sekolah pandai2 nnt ye. Jadi tunjuk teladan pd adik nnt tau. Be a good sister. muahzz from aunty zie

Anonymous said...

tq kak filla cz sudi wat entry psl acih..hehe..she so cute..pesan kt acih nnt g school bru jgn nkl2 tau..

mumy yaya said...

tetibe lak teimbau kenangan bepisah ngan member2 stu umah pas blaja...i understand acih's felling....huhuhu...*sob.sob*(sori mama filla..hover lak skali 2 commtnt!!) nanti anty g ptjaya..g carik acih la..tunggu kat kedai makcik klantan tu yerk!!hehe..

-ilyannur- said...

comelnya kasih

happy2gether said...

so sweet lah Acih ni, idea ko ke Radie ni? emm tmpt jatuh lgk di kenang kan? ko ckp dia dr baby kat situ kan...sure dia rindu...tapi utk kebaikan utk suasana baru n utk kebaikan its okey...emm aku aritu ingat last day kat tumbletot ingat nak bg kad n choc tp kelam kabut x tebeli..ehhe cukuplah kasik Jco donut tu ek?

Yann said...

Huhu.. touchingnye.. takpe seksok acih leh igt sume kwn2 dia sbb dia dah tulis kat sini..

Iera said...

cute nye surat-surat.. apa nama font tu, cantik lah..