Tuesday, December 15, 2009

Makanan saya.....

Menu semalam:-

balik keje lepas amik acih.. terus bawak minah tu gi kedai mamak... sebab kami nak makan maggi...

Acih= maggi goreng telo takmau, sayo takmau, pedas takmau
tu pon kene explain sampai 3 kali sbb mamak amik order tu tak paham.. aper yg susah sgt???

Haku= maggi sup pedas.... ngn teh 'o' ais....

maka kami pon makan anak beranak sambil duduk pandang memandang mcm couple plak.. dah apak nyer tak balik malam semalam... maknye kan tak berdaya nak masak... gi mamak ler...

sampai umah = time mandi, muntah telo... cissss... rugi jek..kalau tau mintak maggi sup tak mau telo...

solat Isya' = solat senyap2 sbb malas nak pakaikan Acih telekung... pastu kantoi.. rakaat ketiga dia masuk bilik.. diri depan aku nangis-nangis dengan dialog "kenapa tak ajak kasih...kenapa tak panggil kasih....kasih nak solat"... sambil kepala aku tepaksa senget sket time rukuk, sbb takut tesondol minah nie, sujud pon tesenget sebab dia diri tul-tul depan aku... dan tak pasal-pasal, sembayang tipu-tipu dua rakaat sebab dia nak follow... fuh lebih pahala sbb sembahyang Isya' 6 rakaat... hahahahahaaaaaa...

Malam = dua beranak layan Awan Dania 2... asal iklan jek Acih mendengus... ceh cehhh.. mcm best sgt lah awan dania tu....




Menu hari ini:-

breakfast: mihun+kueteow goreng = tak habis... mkn setengah jer..sbb sakit perot...

lunch: nasik goreng ayam = tak habis..sbb tekak kembang tgk ayam tu tak masak sgt..pastu nasik tu mcm tekak x leh terima....

hello..... ni fillanie okeh.. mana penah aku makan tak abis???... time kene beguk pon aku leh relekkk jer makan sampai bentan... ni mesti gara2 maggi sup mamak tu buat perot aku tak best..

malam ni: dah siap-siap beli gardenia butterscotch... (mcm sedapkan kan kan??)

Peringatan: natra ckp tadi...diet!! jangan makan byk2... anak dlm perot tu makan sikit jer.... ok ok okkkk... kita terima pandangan dari makcik byk pengalaman... hihihiiiiii...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

3 comments:

Mimie Ishak said...

cik filla oiii...mmg boleh diet tp seimbang yek...bukan makan ckit tp makan makanan berkhasiat supaya anak tuh keluar nanti sihat..jgn ambil yg berlemak...bykkan sayur dan protein supaya pembentukan tulang dan gigi anak kuat...dan byk makan makanan yg byk zat besi....kalau diet tak betol takot nanti khasiat dari makanan tak cukup..mak dan anak akan susah...diet pregnancy tak sama dgn diet tak pregnant..okay tata titi tutu....take care!

pHat sUe said...

butterscotch sedap! ha ha peknen aku mengadap tu je.

ps : susah dapat pulak tu skg ni. hmm

Ziela Anwar said...

ko kelakar la kak.. aku sayang ko.. sayang banyak2 tau.. bukan sket2