Thursday, November 20, 2008

Kasih Aleeya kembali lagiiiii...

Dah lama x crita criti pasal budak nyak songeh ni kan... waaa skang ni Acih mcm big2 girl gitu.. Dah pandai becakap banyak... melawan.. menjawab tu sudah tentu lahh... tp ada lah kejadian2 yg aku pecah2 prot gelak.... jom tgh dialog2 acih yg spontan:

(Thanks Auntie Mai.. Acih suker baju nie..dah pakai dah ponnn)
Cerita 1:
(location di Starbucks last week)
Mama: give me one Mocha Ice Blended.. no cream pls.. and one Hot Chocolate Hazelnut.. (mama tengah order nie..sbb papa dah duduk dulu)
Acih: mama...mama...mamaaa... What are u doing?
heheheh.. waaaaa.. aku teperanjat giler..sbb Acih ni pencinta bahasa melayu.. aku tatau nak jawab aper kat acih..hahah..tetiba ngn muker yg ala2 jujur tanyer aku soklan omputih...hahha.. aku nk gelak tp tahan jer..sbb minah starbucks tu tgh tgk sambil smile2 kat anak aku kan.. mesti minah tu ingat anak aku ni ckp omputih jek kejenyer.. padahal!!!!!!!! huahahahhahah.. Acih mmg pandai belakon.. gud girl..hehehe..

(mama baru lepas potong fringe dier.. senget benget plak.. x reti dok diam)
(rambut dier sikat sendiri..rambut mama dia kecoh nak sikat..tak bagi mengamuk satu umah)

Cerita 2:
(location dalam kereta berdua jer)


Mama: Kasih..mama nak balik nak masak..sebab Auntie Sue kawan mama tu nak datang..

Kasih: Auntie Sue?

Mama: yerlah.. ingat tak?

Kasih: Ohhhh... kawan mama yang muka dia bintik-bintik pakai baju pink tu semalam tuuu.. kan?

Mama: (diam..blur).. hah? huahahhahaha.. (gelak setengah mampos..)..auntie sue mana de bintik2 muka dia...

Kasih: (ketawa gak..tp lepas dia tgk aku ketawa lebih2.. dia hempuk pala aku)..


heheheheh... kasih dah start naik hangin sbb aku gelak non-stop..dia ingat aku gelak/kutuk dier.. so dia hangin ler...
Cerita 3:
(location kat umah..papa x der)

Mama: Kasih.. malam ni papa tak balik kot.. papa work

Kasih: papa work kat mana?

Mama: kat office lah

Kasih: office kat mana? tido kat mana? katil warna apa?

Mama: (huhhhh).. ermmm.. kasih sleep ngn mama saje ye? kita tgk tv Awan Dania..nak?

Kasih: mama.. Di Bawah Ketiak Isteri.....

Mama: apa????

Kasih: Dibawah Ketiak Isteri...

Mama: huahahahahha...


aku tak penah tgk citer nie.. tp aku tau ler citer ni wujud..hahahha.. cemana kasih leh tau? dia kata kat tv..(confirm iklan)..heheheheh...

Cerita 4:
(location dalam kete otw balik from nursery)

Kasih: mamaaaaa.... Abg. Amar kata nak kawin dengan Kasih.... (muka malu2)

Mama: ha??? Abg Amar nak kawin ngn kasih?

Kasih: iyeeeee... Abg Amar kata Kasih cantikkk..

Mama: heheheh... habis tu Ieky cemana? kasih kata dulu nak kawin ngn Ieky?

Kasih: Ieky jap lagi laaaaaaa...

Mama: huahahhahha..

Kasih dah ada peminat okeh.. budak nursery.. aku dah tengok dah budak tu.. nasib baik handsome!! hahaha.. cikgu2 pon ckp Abg Amar suker kasih.. asik ajak kawin jer.. (matilahhh)..

(tgk gigi kasih...putihkan? tp sudah ada satu lobang kat graham! tensi makk)

Cerita 5:

(location toilet umah)

Mama: Kasih cepatlahh..meh mama nak brush your teeth..

Kasih: (busy main air).. nanti laaaa.. kasih nak main niee..

Mama: Bukak lah cepat mulut tu..meh mama tolong..

Kasih: (merampas toothbrush dier dari aku).. Kasih gosok sendiri..

Mama: sini lah.. x bersih laaa..kasih x nampak kan?.. x kena tuuu..

Kasih: Cakap 'sian kasih tak sampai..meh mama tolong'...

Mama: (geramm..) Sian Kasih...kasih tak sampai yeee..meh mama tolong...

Kasih: (terus bagi toothbrush kat aku).. tengkiu mama..

Mcm ni lah tiap kali nak gosok gigi.. aku kene ada dialog 'sian kasih tak sampai.. meh mama tolong'.. ntah per2 tah!

(NAMASTE...) ni lah anak dara saya yg kerek.. yg gurdix.. yg ngada...yg byk mulut.. yg mama paling cayanggg sekali... muah!!

17 comments:

Farah_W said...

hahahahha.....part yg muka bintik tu paling best!kelakar laa kasih nii...geram btol tgk dia,cute!

-butterfly- said...

:: hahaha
:: betul2!
:: setuju kate Farah..
:: siap ingat muke bintik x tahan tu..
:: mane le die dpt statement tu kak filla oi?
;: adoiii..
:: masak klu budak mcm ni..
:: hehe

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Anonymous said...

hahaha!
kelakar laa kasih nie..
kalau jmp dia, nak tarik2 pipi dia g gebu tue..
hikhikhik!

ejea said...

huahuahua...lawak tul kasih nie...bestla kalau time mcm ni dh pandai lwn ckp ngan kita...
ermm..nk kena pinjam ni ayat sian kasih( time gosok gigi nie) adoi..kot2 senang lak nk gosok gigi...

...$weE+ 666... said...

windunyerrrrrrr kat acih!
dah bertambah stok boifren ek? hehehe... kasih mmg cun per...

per kes si fenriz lately ni dok sebut2 nama kasih... dalam pada dia dok kenal ramai awek2 lain yg comel2... stiapkali aku tanya sapa makwe fenriz, dia mesti jawab kasih... sian anak aku giler talak kot! uhuksss!!! lama tak jumpa-jumpaan... starbucks jom?!!! *wink*

JuJue said...

hahahhaa aku setuju bangat ngan acih..hempuk kepala ko tuh.. hahahhaa...lawak btoi. kalo aku kat tempat acih pon aku wat menda sama kat ko.. saper soh ko gelak over2..kan dah kena.. hahahaha

anak aku pon sama ayat nyer... aritu..kakak aku tgh bukak gate..nak balik tetiba anak aku jerit "what r u doingggg" aku rasa dia dgr dr citer cars tu kot!

bahaya la kalo aku bukak citer tak ketahuan.. aritu berhari2 dia bodoh kan org gara2 papa dia marah kete depann 'booodohh' yg bwk cam org gila!

busyuksayang said...

anak dara dah kasih aleeya awak nie filla...:)

mannira said...

wakaka...nak gelak...so cute..la..kasih ni...
filla...lagi..video kasih...

Miss Moon said...

cute la ...pandai cakap la kasih nih . nampak cam pendiam ala brutal ...tapi inside hati nya hati seorang princess...

aku terkenang ayat acih
MAMA JANGAN MARAH KACIH BOLEY TAK

aku suka ayat tewwwwwwww menyentuh jiwa raga bakul basket ku

Diana Sulaiman said...

1st time masuk blog u.. mmg hari2 mesti nak masuk baca.. nice blog.. suka ayat2 sempoi ni..

hOtMaMa said...

wahhh..petahnyer acihhh..!! aku syak ko kecik2 dulu mcm acih gak.. mesti fenin pala mak ko nak layan kan..hahaha.. tp seronok kan.. ada gak geng nak berbual2..!

happy2gether said...

Filla...aku sbnornya tgh blog hopping, sbb aku ngantuk gilerrrs skang nih...kena mark essay paper n keyin markah bebudak nih bsk pagi2...bila baca citer ko nih utegelak2 aku, terus ilang ngantuk...hahahah part muka bintik tu aku x tahan, sincere betoi bebudak kecik ni kan?aku aritu risau jek Acih bukak present tu sbb aku takut dia terus cakap x suka, nasib muat sbb aku amik umur yg 4thn kot...pastu carik yg ada gedut2..huhuuuu glad she likes it...rindu gak kat Acih....dia pandai speakang sbnornya sajer x nak tunjuk skill kat Mama dia...ehhehe

pssttt aku dah bejaya suprisekan pak jaimy kat VS...ngan aku2 sekali tekojot...nanti aku update dlm blog aku...ehhee

Liyanaroxx said...

cutenya kasih....mcm2 keletah skrg nih ye?

ila de cute said...

filla, petah nya kasih bercakap.... kagum aku...aku rasa dia tu cheeky mcm ko jugak la...hehehe

C!kPuanMuda said...

kasih.. meh dok umah auntie sebulan meh.. auntie nak pinjam kejap

Anonymous said...

nak ikut skali bole???

amira azhari said...

anak awak sangat cantik+comey+pandai...suka nengok dia:)