Friday, February 21, 2014

MINGGU BUAT-BUAT SIBUK.

Hari yang aku cuti tu aku ada meeting kat nuffnang sebenarnya.. so habis je meeting tu aku terus ke rumah peej.. perot lapar tapi tak tau nak makan kat mana.. aku pon bukan lah jenis super cerewet bab makan.. janji ada makanan aku ok je.. Peej ajak gi Festival City? nama dia gitu ke? Peej kata kat sana banyak lah kedai makan... Dalam otak aku terbayang ala-ala macam Thai Food Festival yang ko boleh tengok belambak-lambak stall macam sticky rice mango, tom yam, bla bla.. bila sampai baru lah aku tau shopping mall rupanya.. malas nak cakap kat Peej apa yang aku bayangkan.. nanti dia kutuk aku hahahahah... Ben, laki Peej pon ada petang tu.. so jom Ben.. apa barang duduk bersimpuh kat rumah sengsorang, jom lah makan.. banyak kali dia tanya "tak pe ke? tak pe ke?" Eh memalu pulak.

kesayangan Ben ni.. banyak kali Ben cakap kat aku "Peeja tu kesayangan aku tu Elly".. ko dah kenapa asyik panggil aku Elly?????? kang Elly plak dia panggil nama orang lain.. hahahah.. redho je lah Peej ye.. 

Heheh lawak ah Ben ni.. pastu Peej plak citer.. tak yah heran lah Filla.. masa baru kenal.. dekat seminggu lebih kot.. padahal hari-hari keluar nie.. tapi dia panggil aku Fara (kot kalau aku tak silap) hahahha.. tapi peej ni aku boleh bayangkan.. mesti dia relax je.. dia macam x de perasaan.. salah panggil nama pon takpelah, malas aku nak betulkan.. hah gitu perangai peej.. 

Pastu kan, lepas makan Peej nak gi toilet.. aku tak bagi... hahaha.. pastu Peej pegi jugak, sempat lah aku pesan "Tak pe ke ko biarkan aku berdua ngan laki ko ni?".. hahah penampa satu kali kang.. pastu aku sempat lah interview Ben.. "Ben, cemana ko kenal Peej?".. ceahhh Ben pun mulalah cerita.. "Dulu Filla, aku kenalkan diri aku ni Tengku kat bini aku tu".. hahah.. aku cakap ko tipu dia lah? pastu Ben sambung.. "Aku belum habis cakap lagi.. aku cakap Tengkuuuuuuuu... sebenarnya aku nak cakap Tengkurak"

Hahahahahahahha berterabur gelak aku kat situ.. bengong.  Ni sama jenis laki aku lah ni.. masa baru kenal Pak Radie cakap kat aku dia study dulu.. aku tanya kat mana? dia cakap kat UK.. muka confident tak de nampak macam menipu langsung... bongok gila aku percaya.. hahahaha.. siap tunjuk aku lagi gambar dia pakai snowcap tengah pegang file ke apa tah.. macam sejuk beno lah.. tapi kat bayang cermin building dia berdiri tu ada tulisan RAVI ke apa tah.. aku diam je.. still percaya... last-last kantoi masa borak-borak kawan dia citer pasal Pak Radie lom buat passport.. dalam hati aku 'eh? dah gi UK takkan takde passport?'.. nak tanya, aku takut malukan dia.. bila tanya dia cakap laaaaaaaaaaa gila apa.. mana ada dia tipu.. memang dia study kat UK, Ulu Klang.

*pitam*

Ni pon tak leh blah.. aku nak snap je laju-laju Ben buat muka macho mata buat-buat sepet pandang tempat lain.. urut dada aku ngan laki ko peej.. muahahahhaha... 

tuan belog.  nyampah dah nak amik gambo.. konon la.

Oih meleleh plak ailio tengok sotong ni.. lauk Ben.. ala-ala rasa asam pedas sotong

sweet sour fish

Aku ngan Peej order benda yang sama.. aku lupa lah apa nama tempat ni.. sakura ke? pastu singgah belikan Acih roti.. terus berkejar amik Acih balik sekolah.. Thanks Peej and Ben sudi temankan i.. 

_________________________________________________________________

Kisah 2

Haha nampak sangat nak longgok semua entry.. Sabtu ke Setiawangsa anto Acih tuition.. pastu macam biasalah, lepak sementara menunggu kelas Acih and anak-anak Elly habis.. kali ni ajak laki masing-masing jugak.. tapi aku asing-asing.. nanti Pak Radie datang sebab dia ada hal.. dia nak tempat yang boleh park motor dia depan mata.. menggelabah.  So lepak alexis.. 

Paling suka shawl ni.. Wan bagi.. Wan belikan kat airport bandung.. eh ye ke? tapi sebab Wan cakap dia tak belikan apa-apa untuk aku kat Bandung sebab taktau nak belikan apa.. so dia nampak shawl ni macam lawa, so dia belikan.. sukaaaaa!!! kalau boleh nak cari warna-warna lain yang macam nie.. shawl ni panjang plain.. ada corak kat bahagian hujung shawl je.. 

Aku lapar, so aku makan.. smoked salmon sandwich..

Sempat paksa husband Elly amikkan gambar kitorang.. pastu tak kuasa lah nak amik gambar.. kitorang lepak 6 orang.. peej n ben sampai kemudian.. dah lah ada cik pon duduk belakang ktorang.. depan aku Win ngan Pak Radie.. pastu dah blah baru Win cakap ponds tu dok kenyit mata kat laki aku.. aku cakap mata dia sakit kot?.. hahah.. dia cakap tak.. memang dia kenyit.... eh sukatilah malas nak layan.

Borak banyak lah sambil gelak-gelak.. tapi banyak jugak pengajaran dari apa yang diborakkan tu.. pengalaman Ben jaga bapak dia sakit.. pengalaman Win jaga bapak dia sakit.. terharu aku dengar.. sampai ke tahap macam tu diorang ni menjaga bapak masing-masing.. Hopefully satu hari nanti, andai ditakdirkan aku akan menjaga mak atau ayah aku masa diorang uzur, aku akan sehebat diorang jugak.. Pak Radie pon aku harap akan jadi macam diorang jugak menjaga mak ayah aku atau mak ayah dia.. cemana orang tua kita jaga kita masa kita baby.. bersihkan kita lepas kita berak... kita pon kena buat macam tu jugak.. sama je hidup ni satu kitaran.. kita pon akan tua.. boleh tak anak kita jaga kita? kita kena jaga mak ayah kita dulu sebelum harap anak kita buat macam tu kat kita.. 


-Ads-

Berita gembira untuk readers PLUSSIZE.. Aku paham kengkadang susah nak cari pakaian untuk Plussize.. So ni ada suggestion untuk korang cuba intai-intai baju kat FASHIONISTA BOUTIQUE.. Ada banyak blouse Plussize dan shawls untuk u olls.. Jom singgah!





Love, 
Filla.

2 comments:

Nurul Nadia said...

Akak filla.... aduiii.... mohon ampunnn.... tanjat tau nengok gamba akak ngn kak elly tu.... org blakang tu mcm xde kepala.... huhuhuu....

Sharifah Nuraishah Rahmah syed amiruddin said...

buat2 sibok.. nampak mcm have fun. :D


jemput singgah http://iluvtour.com