Friday, February 21, 2014

KASIH ALEESYA 1 TAHUN.

21 Februari 2014

Yeayyyy Aleesya dah genap 1 tahun hari nie.. Setahun bersama Aleesya, tak pernah pon Aleesya menyusahkan mama.. Aleesya budak baik.. senang sangat nak jaga dia.. takde kes meragam tengah malam sampai mama menangis.. hahaha.. Alhamdulilah Aleesya sihat, makan tak memilih, sumbat apa pon ok ;)

Setahun bersama Aleesya sangat mendamaikan hati mama.. Mama suka tengok Leecha senyum.. manis sangat.. Walaupon Leecha belum boleh berjalan mama tak de hal lah.. take your sweet time.. berdiri jelah dulu lama-lama hahaha... Walaupon rambut Leecha lain dari kak Kasih ngan kak Ani.. tapi mama suka :) Rambut Leecha memang best sebab kasar.. mama suka tengok Leecha bangun tido sebab rambut Leecha kembang naik ke atas, pon mama tetap rasa anak mama paling comel dalam donia hahaha.. 

Gigi Leecha dah nak masuk 8 batang.. walaupon Leecha gigit bahu mama sampai luka dan lebam haritu.. mama tetap sayang Leecha... satu yang mama suka, Leecha tak pernah muntah.. dulu tiap-tiap malam sebelum tido, mama mesti alas comforter kecik khas buat Leecha sebab takut Leecha tetiba termuntah ke apa tengah malam.. mama tak kuasa nak bangun tukar cadar pukul 3 pagi.. Tapi alhamduililah, Leecha tak pernah susahkan mama.. sekarang Leecha tidur mama tak pernah alas sebab Leecha tak pernah buat hal ;)

Leecha dah big girl, Leecha nak makan macam orang besar.. haritu Leecha jerit-jerit tengok mama makan ketam masak lemak cili api.. bising sangat, mama cicah lidah Leecha ngan kuah tu.. terus besar biji mata Leecha kepedasan terus mata Leecha berkaca-kaca sambil buat muka panik.. sorry sayang, mama suka kacau Leecha ;)

Ni mama kumpul gambar Leecha dari Leecha baru lahir sampai pagi tadi :)

1 hari

1 bulan 

2 bulan

3 bulan

4 bulan

5 bulan

6 bulan

7 bulan

8 bulan

9 bulan

10 bulan

11 bulan

pagi tadi ;) hahahah 

Genap 1 tahun Allah SWT pinjamkan Leecha buat mama, papa dan kakak Kasihs.. Terima kasih Ya Allah kerana mengurniakan kami anak sebaik, secantik dan sebijak Kasih Aleesya.  Happy Birthday sayang.



Love, 
Mama Filla.

30 comments:

aqila said...

Happy birthday lechaa omey! Suke sgtt thk leecha..hehe 😊

aqila said...

Happy birthday lechaa omey! Suke sgtt thk leecha..hehe 😊

Anonymous said...

Hepi besday leecha...smoga jd ank yg solehah,mmbhagiakn mak ayah...

Anonymous said...

hai kak..saye suke bace blog akak..ank2 akak mmng comel...:-)

JueOny said...

Filla,

Kita byk persamaan, i pun ketiga-tiga anak pompuan, the 3rd one lagi 2minggu nak setahun, pun masih belum boleh berjalan, berdiri jerr. Suka masakan pedas @ kenogorian n paling best kebetulan hampir semua baju leecha sama dgn baju my doter heheheheh but dun worry i tak stalk u cuma bila baca blog u terperasan eehh baju sama dgn lily (my doter' name).

So, Happy 1st Birthday Leecha, moga sentiasa sweet selalu muahmuah.

-Jue-

JueOny said...

Filla,

Kita byk persamaan, i pun ketiga-tiga anak pompuan, the 3rd one lagi 2minggu nak setahun, pun masih belum boleh berjalan, berdiri jerr. Suka masakan pedas @ kenogorian n paling best kebetulan hampir semua baju leecha sama dgn baju my doter heheheheh but dun worry i tak stalk u cuma bila baca blog u terperasan eehh baju sama dgn lily (my doter' name).

So, Happy 1st Birthday Leecha, moga sentiasa sweet selalu muahmuah.

-Jue-

are-u anis said...

Happy birthday leecha comel...semoga trs mbesar menjd ank yg sihat,comel,solehah,baik,dan taat pd Allah dan mama papa =) ske tgk leecha senyum...comel sgt =)

Ayu azmir said...

Happy besday leecha

akuiwana said...

Happy birthday leecha!

Tetiba sebak pulak *lapairmata*

luvmum said...

happy birthday moga dirahmati dimurahkan rezeki..menjadi anak solehah..

Anonymous said...

Hepi besday Aleesya... Semoga jadi anak yg solehah kebanggaan mama n papa... ai is menachingkan diri bila baca entry Feela kali ni.. heeheh

Jojet said...

ermm..ayat gini pon iolls touching. What? kememeh betul la hati nih.

adarnadzmie said...

HB leecha...jd anak yg baik k...:)

salwana nordin @ che'wa said...

happy bornday leecha!

sweet sgt kata2 mama filla :)

semoga anak2 penyejuk mata penenang hati kita menjadi anak yg dirahmati dan diberkati Allah dunia akhirat..in syaa Allah

Elly said...

Mesti dah besar lechaa perangai macam aku...maklum lah birthday kan dekat2...habis lah kau filla...hahahah

cujen lejen said...

Happy birthday Leecha. Birthday kita sama la hari ni. Hehehe.
Moga jadi anak yang solehah baik budi pekerti.

Anonymous said...

selamat hari jadi kasih aleesya..;-)

lovely said...

Happy BIrthday Leecha..
moga jadi anak yang solehah..
Amin..

Anonymous said...

sebak baca entry ni :(

hb aleesya

sr

Maszwin Mujahid said...

Happy birthday leesya..kak filla..sya ada birthmark yg sma d dahi mcm leesya..pn mcm bintik merah tu..hihi..

hEarTLeSs said...

happy birthday leecha! touching sungguh entry ni gmbr complete utk stahun...semoga leecha jd anak yg baik...untong leecha dpt mama filla and pak radie heheh

http://kedaiciknab.blogspot.com/p/senarai-set-shaklee.html

Anonymous said...

eeii...geramnyer tengok baby montel nii...!! Selamat Hari Lahir kasih aleesya...muaah:)

wan aishah said...

sebak lak bace entry kak fila ni.. so sweet of u... May Allah bless u and ur family...

Anonymous said...

mcm baru semlm leecha lahir, tup tup dh setahun. happy born day kasih aleesya

Zumie said...

happy besdayleecha..comel sangat :)

Nur Zakiah Zahri said...

Sebak jap baca entry nie....lap aimata...btw happy birthday Leecha...aunty doakan yg terbaik buat Leecha dan keluarga...

Shafrina md daud said...

happy birthday leecha acik pulak touching

Anonymous said...

anak no 3 mmg baik2 le kak.ank abg aku yg no 3 pn cm leecha jgak.xbyk ragam.umo dh 6bln.nangis pn jarang.cemek2 je muka kalo dia nk susu ke,penat meniarap ke.aku phati kakak aku yg no 3 tu pn jenis xbyk songeh dr kecik smpai tua ni.mmg ptt jd anak kesayangan mak ayh aku.anyway hepi bday leecha.smoga jd anak solehah dunia akhirat.insyaALLAH.

Anonymous said...

Assalam. Happy belated birthday baby Leecha. Comeynya anak mama Filla. The best write-up dalam banyak2 entri...Kakak ni silent reader Filla. Bagus dalam penulisan...boleh diasah bakat menulis dengan lebih baik lagi..keep it up. Hopefully satu hari nanti semua entri ini boleh dibukukan jadi biografi. TQ

Anonymous said...

happy bday leecha...