Friday, February 28, 2014

CARA PAKAI TUDUNG SQUARE...

Weekend haritu gi jalan-jalan melawat tapak kat Cyberjaya.. Cantik pulak tempat ni, sesuai sangat nak snap-snap gambar.. 

Post gambar ni kat ig and fb.. ramai kata kurus.. muahahha.. kurus ke? kalau kurus baguslah.. berat aku sekarang 53-54kg.. sama je kan dengan dulu? aku nak 50kg.. tapi sampai harini masih tak berjaya, mungkin sebab malas bersukan, dan mungkin sebab diet hangat-hangat taik ayam.. ada yang suruh share tips kurus.. cemana nak share sedangkan aku pon tak all out.. kalau nak paksa jugak share ok, boleh. 

Aku makan tak segila dulu lah.. sekarang aku makan jugak, tapi beragak-agak.. kalau dah lama tak makan nasi, sesekali aku makan jugak.. kalau sehari tu aku dah makan nasi banyak, lepas tu aku tak makan nasi dah untuk hari tu.. kalau aku makan nasi sikit.. boleh lah aku makan lagi sikit untuk dinner.. gitu.. breakfast aku tak pernah amik nasi.. aku cuma makan kueyteow/mihun camtulah.. aku kene amik heavy breakfast sebab aku skip lunch.  kadang petang aku buat milo makan ngan biskut kering.. malam aku masak, so aku makan jugak lah sikit.. weekend selalunya aku makan.  depends lah makanan cemana.. tak pasti sebab weekend selalunya keluar.. so apa ada aku belasah je lah.. tapi aku jarang lah nak order nasi-nasi nie.. 

Kira itu jelah pon.. kawal pemakanan.. sometimes kalau aku rajin.. balik dari kerja.. aku workout sendiri dalam bilik.. aku lari setempat mengadap cermin.. 2000x larian non-stop. ko try buat tengokkkk.. peluh jangan cakap.. tapi aku rasa tak bagus sebab tak berkasut.. silap haribulan tapak kaki boleh terseliuh.. pepandai lah korang ye.. 

kat sini nampak tembam kan? hahhhhh tulah korang.. jangan percaya pada gambar.. tu semua penipuan hahha.. ada yang tanya baju beli mana sebab labuh dan nampak comfortable.. ye memang pon.. baju ni beli kat Zara. sejuk sebab silk ;)

Ni si Tembam ai.. mood selalu ceria.. tapi sekarang-sekarang ni pandai merajuk.. kalau dia merajuk, dia akan peluk tubuh dengan muka masam pandang tingkap luar.. bila kita borak, dia senyap.. bila tanya kenapa? nanti dia cakap "mama dah tak sayang amaani kan????".. kita jawab "Sayangggggggggg".. dia jawab "Tak sayang, mama marah amaani kan tadi? kan? kan? kan?".. oh marah je tak sayang lah? apa-apa lah Ani... tapi kalau pujuk dengan cara tunjuk ais krim kat depan muka dia.. mesti dia lemah.. muka kurang masam, tapi still tak senyum... tapi tangan tetap capai ais krim.. hahahahah

Dah berapa bulan ni Amaani tidur dengan Kakak.. dia dah tak tido sebilik ngan kitorang dah.. Kasih tido kat single bed dia.. Amaani tido kat tilam bawah (sebelah katil kakak).. kengkadang ok.. kengkadang dia datang ketuk pintu sambil cebik-cebik "Mama, teman lah Amaani".. biasanya aku akan teman dia.. tido sebelah dia sambil peluk badan dia yang macam bantal peluk tu.. bila dia dah tido baru aku bangun pindah bilik aku balik.. 

Ini takde citer aku nak citer.. hahaha

Aku memang salute orang yang buat OOTD nie.. hahahaha.. aku baru posing gini pon dah segan tahap dewa.. padahal takde orang pon.. hahahaha.. Oh ya.. tudung yang aku pakai tu jenis square.. memula tak reti cemana nak pakai? aku suka warna dia tapi selalu tak reti, then aku simpan balik.. ni dah reti dah.. kalau korang ada tudung square pon boleh buat camni.. takyah jadikan dia tiga segi.. pakai je macam pakai shawl panjang tu.. tapi sebab dia pendek.. so ko centerkan dan pakai brooch bawah leher mcm biasa.. pastu amik balance bawak ke depan.. pastu yang sebelah tu tarik letak kat telinga sebelah dan cucuk je pin.. tak paham? tengok gambar kat bawah.

nampak? amik dari tepi sini.. bawak ke tepi sana.. cucuk pin menghala ke bawah.. senang kan?

-no caption-


ibu dan anak



Kasih tak dapat di kesan sebab dia asyik hilang je lari sana sini.. 
Aleesya tak ikut.. kesian dia takde dalam gambar..

Dah puas merayap, jom lah kita balik.. 

weekend korang ok tak? 



Love, 
Filla.

5 comments:

Emmy said...

Ahkak Filla... haku mati2 ingat ini tuto cara pakai shawl square ... ai dah tunggu nak clap3x... hahaha... okeh okeh.. ai nampak, imagine cara tudung itu di-pinkan... =p.. haha

mrs azizul said...

nak tanya pasal yr shoes. cantiklah brand dan beli kat mana ?
tq.

Lavender Biru said...

ahkak yg gojes..selalu ke akak dtg cyberjaya..sy keje kt sini pun tak tau tpt tu kat mana..tp akak nampak kurus ladh mcm anak dara lak..

Anonymous said...

Nape akak pakai depan kt dahi tu trletak elok je....akak pakai ngn anak tudung ke

hana humaira said...

Comeyy...
Jemput ziarah blog saya
www.hanasihat.blogspot.com