Wednesday, February 05, 2014

KAMI.

Selongkar folder.. ada la gambar ntah apa apa tapi boleh dibuat modal nak update belog ;)

Sama ke muka? semalam Aleesya dedar dari tengahari.. so dia cranky sikit... malam tadi masa tidur lampu samar-samar aku tengok muka Leecha saling tak tumpah macam arwah adik aku.. selama ni orang selalu cakap muka Leecha macam arwah busu.. tapi aku susah nak nampak.. tapi semalam aku nampak.. sayu hati ni.. mungkin Leecha tak selesa semalam.. so dia tidur muka pon macam berkerut.. tu yang nampak sama kot.. Al-Fatihah. 

Now dah boleh pakai seluar gi kerja.. tapi wajib 3 piece suit la.. teringat zaman amik secretary course kat uitm dulu.. dalam seminggu tu, ada hari yang kena pakai 3 piece suit jugak.. hoih budak SS14 masa tu.. tak hengat.. kalau bab melaram memang x leh lawan.. hahaha.. dulu aku kurus.. jalan kat foyer kalau angin tiup.. sekepeng je.. perot? mana ada.. hahahahaha... now lemak perot boleh timbang kati.. kahkahkahhh.. dah tua, anak dah 3 pulak... makan sikit terus naik.. diet 2-3 bulan pon kemain susah nak turun berat..dulu.. makan kuat gila.. selambe derk je.. kalau tak makan 2 hari.. terus tinggal tulang... 

Kan cuti panjang.. dari Jumaat sampai Isnin.. Dah lama gila tak balik Shah Alam.. kebetulan cuti.. budak-budak pon sibuk nak kumpul ngan sepupu-sepapat.. so marilah kita pegi.. 

petang tu bukak kolam.. kemain suka lagi.. 

Leecha sedih.. hehehe.. tak bagi dia masuk sebab dia selsema.. kang melarat hidung tersumbat, tak tido malam siapa yang susah? mak diaaaaa jugakkk.. so tak yah.

Oh ni diorang post kat aku... Nurin dah balik dari kampung.. so join sekali.. 

Amaani? hahaha.. orang dah naik.. dia lek je sorang-sorang pon boleh bergumbira ;)

Sabtu tu mak mentua masak nasi dagang.... sedapp.. tapi tak berani makan banyak.. nanti nangis sebab lemak tepu tak moh hilang.. eh tapi ni repeat nie.. ni 2nd round.. hahaha.. first round gulai ikan tongkol.. huwaaa sedapnya tongkol yang lembut isi dia tu.. tongkol putih eh?

Sabtu tengahari aku drive gi wedding neighbour PIL.. dia buat kat dewan seksyen 24 kot? mak mentua dok depan.. pak mentua dok belakang penuh ngan budak-budak nie.. pastu kemana-mana pegi hahahaha.. harap aku? memang tak lah.. last-last berenti tepi, set waze.. amboi belagak ada waze kannn.. guna waze pon niece aku Sofea tu bagi instruction salah.. straight mokcu straight! yang Syasya cakap kiri mokcu kiri.. last-last aku straight.. hahahah.. rupanya kiri.. bijok. 

Tak makan coz dah kenyang makan nasi dagang.. so makan cendok ngan kuih koci je.. kuih koci tu sodap.. tapi dah hilang dari folder.. heheheh.. baju kurung aku pakai tu pon pinjam sofea punya sebab aku lupa bawak.. hoihhhh dah besar ok.. dulu first time jumpa aku dukung-dukung je sofea tu.. baru berapa bulan.. now next year dah spm.. omg... soon ntah-ntah masuk U pastu kawin.. omg.. tua nya mokcu korang nie?

Petang tu aku balik sebab Pak Radie tak sihat.. memula demam pastu telan pil sakit badan.. mata dia pulak bengkak gila.. macam bola pingpong.. takut aku tengok.. so gi wedding tu dia memang dok umah lah.. Kasih ngan Amaani tinggal.. Isnin baru amik.. 

ni pon dah besar.. ni diorang ikut mama yati gi umah Tok Klang.. my Sil nye umah mertua.

Amaani tembam tembam

Aleesya je ikut balik umah.. dah susut sikit.. tapi dah pandai bangun sendiri.. berdiri lama sikit pastu duduk.. pastu bangun pastu duduk..  itu je kerja dia.. 

rambut dia aku taktau nak buat apa.. hahahaha very the serabai ;)

Budak ni ceria je kalau nak jalan... pantang dengar jom.. menggelupur takut kene tinggal.. hehehe.. tak bagi chance langsung mama ngan papa merempit naik motor.. 

Hehehehehe... ini yang terjadi kalau bukak getah rambut dia..




Video Amaani.. muahahha bersungguh ok dia menyanyi.. 


Love, 
Filla.

6 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhaaaaaaaaaaaaaaa...

lagu apa amani nyanyi tu?

Jan@Afzan said...

hahaha...memang bersungguh betul amani nyanyi...tergelak2 Jan pagi2 ni..haha

+DetiyD+ said...

sdpnye lahaiii nasik dagang! tp sedap lg ani nyanyi. hehehe...penuh perasaan siap gaya2. afundi20 untuk amaani!!!

zaza said...

kak, beli pool tu kat mana eh? slalu jumpa yg bulat jer.

Azlina bt. Azis said...

love ina

Elly said...

Amboi...Kak Long kawasan suara meletup!! Lain kali biar amani jer gi karaoke kau tinggal...haha