Wednesday, January 20, 2010

tanda di tubuh badan...

jangan ler tegezut plak tgk gambo mata nieh... ni mata cik Acih... heheh.... sajer nak share info lagi.... ada tak sesaper ada anak yang mata putih dia ada tanda??? gambo acih ni a bit blur... tp kalau tgk mata putih dia betul2... mmg ada tanda hitam2... dulu aku risau gak.. naper mata anak aku mcm tak putih bersih..


so 2 tahun lepas ker bila tah, jumpa doc sbb Acih demam ker aper tah... so tanye lah sekali bab mata nie.. yelah risau gak mata dia berpeta-peta plak kat mata putih tu... bile tunjuk kat doc, doc kata nothing to worry... dia ckp, ada sesetengah orang memang ada tanda kat mata macam tu.. tp takde apa2.. just tanda.... sampai besar dia dah besar ke tanda tu tak hilang? doc ckp tak tentu jugak..tp biasanya mmg kekal lah kat situ.. tapi tak memudaratkan... oic... cehh dan-dan oic.... lega mak!



apa lagi tanda kat acih? oh dia ada birth mark kat kaki... lahir2 pon dah bertanda cop mohor..hehe... ni gambar kaki Acih masa muda-muda dulu.. skarang kaki dia dah jinjang sket..hehehe.. birth mark dia kat pergelangan kaki kiri... masih lagi sampai skarang ;)


dan lagi satu Acih ada macam urat simpul kat leher... dulu aku risau gak... masa dia baby-baby mmg ketara sgt.. lagi2 bila dia tengah melalak-lalak tu kan.. keluar urat leher semua..tetiba nampak mcm urat tu besimpul... bile dah besar ni tak nampak.. tp bile dia menjerit or menangis keterlaluan aku still boleh nampak urat simpul tu.. biarlah.. selagi tak menjejaskan!!!

*peace* from Acih.... daaaaaaaa!!!

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

pHat sUe said...

sedapnyer kaki kasih! embam2.

sejak dah cam anak dara ni khan, * dah beso * kasih ni rasanya dah mula ikot slim cam mak dia dah weh.

aku dok belek pix dia pakai leggings kat bawah2 ni. mana tah. luper dah.

mannira said...

bukan budak je la..org pun ada tahi lalat dlm mata tu...dulukan org ada dgr ntah sape ntah ckp..sape yg ada tahi lalat dlm mata tu dlm pasangan hensem/lawa... seronokla..org..tapi hensem ke laki org???

Mimy Hamid said...

aku nampak kaki macam KFC le..uiii geram nya kaki kasihhhh...tgh geram ni...klu la depan mata.....harus jd mangsa geget

atoyis said...

hye..1st time singgah sini..tgh blog hopping..comey nyer kasih..rasa nk baby gal plak

iem said...

banyak gak tanda dia yek..
oklah senang nk kenal hehe...

monamie said...

baby mona pon ada tanda camtu kat mata.. tapi tatau tu birthmark! lagi satu kat tangan .. tapi bukan tapak tangan.. sebelah tapak tangan tu.. apa ha panggil!? :P

pastu kat kaki jugak... dari lahir sampai skrg ada!

happy2gether said...

eheh comel kaki acih tu bam bam...a ah aku perasan tanda lahir dia tu..ehhe syasya ada kat kaki dkt2 ngan lutut...

Dila bila ko nak nengok Chidot, jom pi sesama...tp sabtu pg half day aku sek...

JMR said...

no need to worry..my fren pon ada tanda kt mata putih dia..ok je smpi skang..tanda sekadar tnda je..hehe..cute acih tu!

Sham Ummi Echa said...

huii kaki acih ni saling x tumpah cam kaki echa now yg salu jd mangsa gigitan rakus aku.. kekeke.. tp kaki echa berbintang2 tu penuh ngan bekas gigitan nyamuk (bkn gigitan aku yer...)

Norry said...

About mata Acih tu, kalau semakin besar in time tanda tu, should go to see Opthalmologist. Ambik referral letter mana2 n ambik appointmoint at klinik mata