Thursday, January 28, 2010

kehidupan ku ini...... poyo lah i nie...

ohh saya adalah busy sejak semalam... yelah orang takde boss.. so akan di aim utk membantu kerja-kerja lain di opis ini.... jadi saya skarang telah menukar jawatan PA kepada jawatan sementara iaitu operator kemasukan data... memula tekial2 gak ler.. tp skarang tutup mata pon mak slamber jer key in... huahahahaa... aku ni kan kalau keje-keje macam ni leka sket... tak bangun2 dari kusi.... pagi ni sampei2 jek opis... terus buat... pastu pi bekfast... lpas bekfast... lepak ler dulu...sbb kang kalau aku dah start... mmg tak buat kije lain lagi dah....

aku teringin nak makan kuih koci... tapi aku nak yang beminyak-minyak daun pisang dia tu.. pastu isi dia aku nak yang santan tu tepu-tepu masin-masin sket... pastu lembutttt.. pastu manis... pastu kaler kene purple2 sket tu... perghhhh sodap ehhhhh.... tadi dpt gak seketul tp kering and tak best.... aku nak yang salu order kat makcik klang tuuuuuu!!!! ok dah jangan emo lebih-lebih, kang kene penerajang ngan baby dlm prot.. huahahaha..... aipppp!!! biasa dia!!!!

pagi tadi bekfast makan nasik kerabu ngn solok lada ngan ikan goreng... tapi kopok ikan dia dah lembik kene kuah... menciks... pastu bekalan idup beli pulut panggang satu, karipap satu ngan pau mini malaysia satu... semalam makan biskut kecik2 ngan milo panas je.. maka hari ini harus membalas dendam...kakakkahhhh.. oh tapi saya dan Ida (ibu mengandung sorang lagi) dah tukar plan pemakanan kami... dulu pagi makan tengahari pon makan... (boleh pilih janji makan nasi skali jer..kalau dah mkn pagi, tghari kene makan mihun or lain-lain)... skarang tak boleh mcm tu.. sbb bile solat dua-dua ekor dah macam lembu kene sembelih... huhhh haaahh ngaah nnguuuhhh... semput okeh! kali ni kami mkn pagi jer.. pastu tengahari kami serbu adik-adik yang jual cekodok pisang cute RM1 dapat sepuluh bijik.... itu satu plastik, kopok lekor sontot 5 ketul RM1 dapat free kuah cicah yg hampeh tak sedap, itu satu plastik... dan hasilnye, dari jadi lembu kene sembelih, dikurangkan tahap kemengahan kepada 20%, cuma macam baru lepas lari 20 meter... hihihihiiiiiii...... malam ringan2 sudah.. (tupon bile Pak Radie tido opis).. kalau Pak Radie balik umah..konpem aku nak nasik paprik keeeee.... nasik daging merah keeee... paling bodoh bihun goreng kat kedai bawah

oh disamping itu, berita terkini ialah i'm lovin my new gadget nih.. auwwwww.. Pak Radie, sila makan hati sbb keinginan utk meminjam barang sehari-dua itu tidak akan kesampaian.. maap yer...... saya suke sbb to-do-list dia yg best, dan notes2 yang leh saya buat kat phone nie.. sesuai utk orang yg 'tua sebelum waktu' macam saya.. asik lupa jeeeee... semalam saya bizi study cemana nak guna phone nie.. huahah.... exam pon tak baca buku mcm nie... hihih.... saya kan slow sket, maka kene belajar bersungguh2.. nak harap Pak Radie tunjuk ajar susah sket.. sbb dia dikalangan orang-orang yg bagi hadiah tapi dengki.. so mesti dia tak sepenuh hati nak ajar saya...tapi kelembapan tahap maksima masih lagi sama... bile orang call saya kelam-kabut.. baru jek pagi tadi kawan kol tetiba jawab call dengan henpon tebalik.... patut ler sayup jek suara.. rupanya yg 'lobang' suara dah pegi kat mulut... cemana nak dengar.. mujurlah tak de orang ditempat kejadian...huahahahha...comel laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fillanieeeee.. auwwwwwww....

eh sudahlah... aku nak buat keje nie.. nanti sembang lagi k? i lap u olllllsss.. u olllsss lap me or not?


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Chooyaya! said...

jenis kasik hadiah tp dengki? hahahaha. boleh ajerk ko ni filla...

aku dulu sama kes ngan nko la. ada orang call, aku hello banyak2 kali, tp dia diam jerk. masuk 3 kali call, aku meyumpah la... sekali kaklong aku ckp, aku pakai helmet, mana la nak dengar. wakakakak

Miss Moon said...

of koz la i lap u fillanieeeeeee oiii . wey aku dah wat harta dah adiah nko ...nanti kiter jumpa aku kasik kat nko ek

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

i lap u too lah kak pila ;)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

chooyaya: huahah.. aku ingat aku comel jwb call hp tebalik, tp ko lagi comel ckp phone pakai helmet..

miss moon: heheh..hadiah aper plak nie moooooooonnnnnnn...

kina: heheh.. auwwww merah muke mak yg tak putih nie..hahah

:: vErde+hAzizi :: said...

i lap u like i lap barney song!
hehehhehe...
wah wah wahhhhhh sungguh tamak pregnant lady nie sampai takmo share nokia bru die ekkkk...hehehhe...
so lepas nie boley la update blog 4 kali sehari ok!

Sham Ummi Echa said...

i lap u too..muah2..auwwww.. kekeke

aku ni pon jenis mls nk membelek2 sgt henpon nih.. janji aku leh wat call, receive call, sms, mms, set alarm pg2 tu da ckp utk aku

Lenny said...

hehehe.. op coz la i lap uu..

ko nak aku lap pakai apa? tuala good morning ke.. tuala aussino ke...

ShaZila said...

aku pun jelouse ni...ekkkeekk..bila la pak anif nak hadiahkan aku gadget2 yg canggih2 ni....kalau mintak for sure dia kata " AKU PUN PAKAI HP ASAL BOLEH ANGKAT JER" KEEKKEK

JuJue said...

ko skang..peknen brp bulan? ahhh ko dah rasa mcm lembu kena sembelih kan. ahhh ko tunggu lahh di akhir akhir pregnancy plak.. perrrgghhh.. perasaan ko akan bertukar menjadi lembu yang mintak disembelih sebab dah tak larat sangat sangat dah bergerak! muahauhuahua.. nasib baik aku lg sebulan jer. sabarrr sabarrrr..good luck mere beteh sampai ke akhir perjuangan!!!

Anonymous said...

meh i lap u jugak kasik kering. wahaha... fill, aku ada satu katerer ni kan dia punya kuih koci terrrsangat la sodap sampai menjilat daun pisang punyo... kalau ada nak buat makan2 kat ofis, order sama dia la... (tp tak tau la kot korang penah oder sama ini orang) - RRH catering (Kajang) 0122660175. mekassseyyyyy.... - ira MOT