Friday, January 08, 2010

Khas untuk wanita patah hati....

saper tak penah patah hati? tipu ler tak pernah... atau ko tak hot ler tuh..huwaaaaaaaaaa... heheh... patah hati nie memang sakit lah tak yah aku ckp pon ko tau cemana sakitnye... tapi nak buat cemana kalau dah nak patah tu dia patah jugak kan? ko nak nangis ke.. nak tonggeng ke... tu ko punyer pasal... lelaki tu tak de pon nak ambik kisah... well, lelaki kan?


tak tau lah kenapa 'cinta' boleh buat orang yg bijak pandai sepandai prof pon leh jadi bodoh... orang celik boleh jadi buta... orang pandai jadi bodoh... orang kuat jadi lemah.... orang normal jadi gila.... orang alim jadi syaiton.... orang baik jadi jahat... orang jahat jadi baik.... dasyatnye lah...


aku tak nak share pasal aku lah....tp kita share pasal orang lain.... dalam masa seminggu leh jadi kurus kering... sakit okeh!!! kesian... mana nak cari kekuatan dlm kelemahan? mana nak cari cahaya dalam kegelapan? mana nak cari kehidupan dalam kematian? mana nak cari kebahagiaan dalam penderitaan....


cakap memang senang... nasihat orang memang senang.. ko tak kene maka ko tak tau... ko tak kene maka ko boleh cakap.... ko tak kene maka ko baik diam jer... ada banyak cara nak mengubat hati..... kalau baca tips pon belambak-lambak sana sini.... setakat tips 'jgn ingat kebaikan dia, ingat kejahatan dia'.. itu mmg dah biasa lah orang cakap.... sebab semakin ko benci semakin ko tak boleh lupa... abih nak buat cemana? ntah?!!


cuba lah banyak kali... kalau hati ko masih belum sedia nak buat keputusan.. mmg tak jadi apa pon... tp aku percaya sekali ko nekad... sekali ko percaya diri ko sendiri... InsyaAllah boleh... terpaksa jadi hati kering lah kan... kalau hati bunga kembang setaman.. mmg tak jadik lah... pandang ke depan... jgn sesekali turn back.. sebab kalau asyik turn back jer... tak kemana... mungkin ko boleh amik masa sebulan dua utk menangis.. meraung.. tegolek..... bawak diri.... tp lepas sebulan dua tu... baru lah ko keringkan hati.... dan move on.... jangan sediakan ruang dalam diri utk bersedih sebab ko dah habiskan masa sebulan dua tu nangis tonggeng2 kan? jgn dikenang2 lagi.. sesekali mmg ler tekenang jugak.. tp nak buat cemana.. buat bodo jeklah... cuba sayangi diri sendiri dan dekatkan diri dengan tuhan.. cari orang-orang yg sentiasa ada tak kira susah atau senang... elakkan dengar lagu-lagu jiwang dan sedih-sedih sampai leh buat hingus ko meleleh2 sebab terkenang kan dia.. erghhh.. tak payah! masa sebulan dua tu dah lebih dari cukup tuk meleleh2 air hingus semua.... selepas tu No No Noooo.... sebab kalau sedetik ko terkenang kembali ko akan dibuai perasaan balik dan hanyut lagik....


sibukkan diri yang tak sibuk atau dlm erti kata lain.. buat-buat lah sibuk sentiasa... penah tgk citer hindustan nie... dia kata dalam cinta takde siapa yg bersalah... jangan salah kan diri sendiri atau diri orang lain... bagi yang tak tau apa2 jangan lah nak tuduh orang tu salah orang ni salah... ko tak tau sbb bukan ko yg mengalami apa yg dia alami.. tapi selalunye yg gagal perempuan je... jarang plak aku tgk lelaki frust pastu nak nangis tonggeng2... lelaki frust, dengar lagu sedih terus nangis sampai hingus-hingus.. ada ke????


mungkin ko tak boleh benci pada bekas pasangan ko.... sebab tak elok benci.. sedangkan hati sayang... so lebih baik jgn benci.. nanti bahaya... bile kekuatan dah datang... nekad...jauhkan diri dari dia... lupakan phone number dia.... kalau tak leh lupa phone number walaupon dah delete... ko hentak kepala kuat2 kat dinding mana tau ko leh terus hilang ingatan.. bagus gak... langsung tak ingat apa dah!!! hehehe... jangan sebut nama dia... so makin lama makin jauh..makin sayup.. mintak2 hilang lenyap terus lagi bagus... jgn dengar lagi lagu2 yang ada kenangan ko dan dia.. kalu dengar terus tukar dengar lagu lain... tabahkan hati.. doa supaya ko terus tabah dan diberi petunjuk utk mengecapi yang lebih baik....


dan aku yg bodoh belagak pandai nie nak bagi dua lagu dari Rossa utk orang-orang putus cinta.. lagu ni lagu motivasi utk wanita patah hati... dengar lagu rancak dan menjatuhkan orang2 yang pernah 'menjatuhkan' korang adalah lebih afdhoooollll... nak lagi best pegi karaoke pilih lagu ni pastu ko joget skali.. sure hilang stress... selamat mencobak!!!



HEY LADIES - ROSSA


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi


Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur


Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong


Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis




PUDAR - ROSSA

Kurasakan pudar dalam hatiku
Rasa cinta yang ada untuk dirimu
Kulelah dengan semua yang ada
Ingin ku lepas semua


Setan dalam hati ikut bicara
Bagaimana kalau ku selingkuh saja
Ku punya banyak teman lelaki
Seperti ku kan bahagia


Semestinya kau cari pengganti diriku saja
Karena kita sudah tak saling bicara
Pastikan cerita tentang kita yang tlah lalu
Hanya ada dalam ingatan hatimu


Maafkan aku jika kau kecewa
Cintaku bukanlah untuk dirimu
Jika memang semuakan jadi cerita
Kutahu kau semakin terluka


*ah ahhh ahhhh ahhhhhh (tambahan sket..heheheh)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

~ aRora_aTeh~ said...

adeh...nape akak wat entry macam ni ni..uhu..

mata takmau berkedip nk bace setiap words tuh..
patah hati kalau mmg kite da tak sehaluan...tak leh nk go on..or ade org ke3..mcm berbaloi la jugak..( berbaloi sikit kot..)

tp....
patah hati sbb die rahsiakan yg die tu dah KAWEN...padahal umur die baru 26 ok..26..

lagi haru yg kiter nih mybe yg ke-3..wtf.....ke3.....??

giler...mcm nak giler nak rawat hati nih...mule2 tau rase mcm nak mim alif ta ya pun ader..ngeee..

seb bek iman nih kuat lagi...

Lenny said...

bravo... clap2.... mmg best entry ni...

analizzamani said...

nice entry..btl2...kebykan yg nk frust tu pmpn..yg laki???? sblm nk break,,dia dh standby spare part..lagi tua drpd dia lak tu... hmm..mybe dia happy kan....
nk tmbh lg 1 ni...mybe leh bc buku "LA TAHZAN " (jgn bersedih)..sikit sebanyak leh la nk motivate diri...
sama2 doakan utk gurlz yg teraniaya..

JuJue said...

tapi..kalo asyik mimpiii jer macam mana nak lupo? hehhee..
baruuuu semalam aku mimpi brat pitt! sedangkan aku dah leh terima kenyataan dia ngan angelina jolie skang nih! camner tuh?

Si Hitam Manis said...

mama kasih.. sila singgah blog saya kalau free. TQs http://blogsihitammmanis.blogspot.com

ZAREENE SAIFUDDIN said...

hi filla... congrats... preggy 2nd baby yea? Kak zareene doakan filla safely delivered to a cute baby.. cute & adorable macam kasih... btw, due bila?

busyuksayang said...

wah!! sejak bila buk filla bertukar menjadi kak sri siantan nie...hahaha!!!

azdra-azdra said...

klu aku patah hati..lepas tuh takder nangis.. terus rasa nak bunuh jer ex aku tuh..macam mana?? ker aku kena nangis dulu baru bunuh?

hua hua hua hua

azdra-azdra said...

aku lapar nih.. 3 hari tak makan.. sbb biler aku makan aku keluar balik.. (tetiba mengadu kat ko) almaklumlah.. aku nih kan ketandusan kasih sayang.. huhuhuhu

azdra-azdra said...

jue.. ko lupakan jer si Brad Pitt tuh.. dia tak sesuai utk ko.. ko lupakan jer dia.. ko kena terima hakikat.. yg ko tuh tak cukup pembaris utk di ukur.. hua hua hua.. BRAD PITT tuh 6" lebey tau.. ko tuh brp peet?? hahahahahhaha

tetiba aku jejak kasih kat blog mama kasih.. auwwww.. it rhymes.. aku turun KL cukup bulan nih.. meh la jumpa aku kengkawan.. aku rinduuuuuu.. sayangggg kammuuuu.. tetiba terpeeling Black plaks.. almaklumlah.. black ngan aku tak dapat dipisahkan.. auw auw auw..

fil.. agak2 aku kena panah petir tak termeroyan kat blog ko nih?? hahahahahhahahah