Tuesday, January 05, 2010

pengarang jantung gedebak gedebuk...

kalau ikut tahun... Acih dah masuk 5 tahun lah 2010 nie... perancangan strategik utk anak-anak.. (aku ler rasa strategik)..haha 5tahun sorang.. giler nyer lama nak proses anak.. hahah.. anak 2005 sorang... InsyaAllah anak 2010 sorang... 2015 aku tak jamin.. hehehe... sempena 2010 nie.. marilah bercerita tentang anak-anak (mcm ko sorang ada anak).. hihi...
anak saya adalah buah hati permata jantung pisang pengarang jantung gedebak gedebuk saya.. hahah... walaupun 2 hari lepas dia curik telur dadar sbb nak makan.. pastu dia rasa mcm tak sedap kot.. pastu percubaan utk membuang telur tersebut dekat tingkap bilik yang ternganga.. dekat atas katil dia plak tu.. sambil diperhatikan oleh apak nyer secara senyap-senyap... dan bile dah terkantoi sbb baling telur tu 'tak lepas' plak... maka disoal oleh apaknyer.. kenapa buang? tanpa ragu-ragu anak ku yg aku panggil buah hati pengarang jantung gedebak-gedebuk tu terus gesek-gesek telur yg berminyak-minyak ke kedua-dua belah tangan nye dan berterabur lah telur-telur tersebut di atas katil dan nikmatilah libasan power dari apak mu yang penyayang itu sayang... boleh nampak 4 jari apak beliau di tangan kasih yg gebu itu... padan muke!!! ada ke?? baru tanye.. dia leh gesek-gesek telur tu kat tangan mcm amik air sembahyang guna pasir/debu.. buah hati pengarang jantung jugak dah pandai makan chewing gum... dan ketiadaan beliau semalam (sebab ke sekolah).. maka tinggallah emak ngn apak nyer dirumah sbb gatal-gatal amik cuti.. pastu mak nye tejumpa chewing gum lek jer melekat kat atas washing machine... kan kan kan??? dia ada penyakit lah budak nie.... berangin jek mak nyer nieh... mcm2 hal ini budak....
(tgk betul-betul.. memula aku ingat tgn aku yg tembam buat sign peace tu.. eh? gebu giler? takkan aku sekelip mata dah gemuk-gemuk tgn? rupanya itu tgn kasih okeh!! tgh mak masih kurus pakai jam ijau tu... (takut tetiba ada komen 'eh filla seyes ko gemok dow.. tgk jari ko gemok')

(Acih yg paksa amik gambo poyo nganga-nganga nih... i ikut jer)

first day acih kat sekolah baru.. ok jer... tapi masa memula sampai tu.. tgh jalan tetiba dia keras.. tak boleh melangkah dah plak... oh malu ler tu... pujuk2 salin baju uniform sekolah.. dia ok... pastu tinggalkan jer sbb kelas dah start... bile balik sekolah excited giler.. dah ada bestfriend nama dia Anis... wahh.. anak gua peramah giler.. kasih citer memula tido sebelah Anis, pastu cikgu suruh kasih tido tempat lain.. (konpem sbb ko berborak biler org suruh tido)..

Acih dua tiga menjak nie.. sgt suke melawa... takut aku tgk!! rambut kene side ketepi jer.. kalo x der clip, haruslah dia jalan mcm org teleng.. senget jer sbb nak bagi rambut dpn senget sama.. (awan dania ler katakan!!)

bedak badan lain.. bedak muka silky white kaler pink.. tak hengat..rimas aku.. siap ada perfume disney.. pening siot bau dia...

kat school baru, bile tanye, tengahari makan apa? "kasih makan nasi dengan ayam... sedapppp...habisss... kasih suke sebab takde sayur".. pastu apak dia yg cerewet plak tanye... tido kat lantai ke? ada alas ke? tebal ke nipis??? hahah... then Acih jawab "atas lantai.. tp ada tilam mcm kat umah, yg kaler pink tebal sikit... yg gambar-gambar tu nipis sikit"...


then maknyer plak hover, "kencing macamana?siapa mandikan kasih?".... "kencing bagitau cikgu, Kasih mandi dengan kawan-kawan, cikgu mandikan, letak sabun.. tp tak berus gigi pon mama".... ooooh.. mmg ler tak berus gigi.. ko mandi petang...

earrings pon nak pakai yg gantung-gantung... ngader!!!

eh jujue, betul ler.. muke dia mcm barney time nie..hahaha...

ingatkan dia terror nari makyong ker... sekalinyer silap besar... dia terror nari beyonce libas-libas rambut okeh!!! sexy giler..takut aku tgk... stok nari, tangan pegang kepala... rambut semak-semak bajet sexy...

acih sayang giler kat 'baby'.. sket-sket nak cium prot... pastu mcm makcik.. asik nasihat mak dier.. ini tak boleh.. itu tak boleh... nanti baby bla bla blaaa.. pandai sgt ler tuh....

utk budak kecik yang takde kening nie... i lap u lah jantung picang gedebak gedebuk!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Miss Moon said...

wah gitew ...nasib dia mengeras kan diri ...kalau melalak mau je aku tangan kan cam isk tew ...terus cam 4 thn dia duk dalam gua ...bila pompuan2 tgk dia tunduk membisu seribu bahasa ...aku tak tahu tew dia takut ke malu ke ngada ..

tapi nasib 2nd day dia ok ...walaupun tercari2 aku kat tingkap

kasih so comelssssssssss

betol aku ingat tangan tew tangan nko . terpikir gaks aku asal pilla bila preggy nih terputih plak akakakkakaka

Filla ~ Kasih Aleeya said...

miss moon: hahaha... muke itam tangan putih..sweettt jek!! rasa dah tua ek kita? anto anak gi sekolah?

onniey84 said...

ekekekekek.
siyes mula2 ingat tangan kak pilla yang tembam tu..telek punya telek tangan acih...
tembamnya acih..

cik EPAL said...

comel la dua dua :)

mazzuana said...

filla, saya sangat suka tengok kasih....cantik and cute sangat!

Mimy Hamid said...

aduss tangan nya kok gebusssssss...rasa mau gegettttttttt..eeeeeeee gerammmmmm

mannira said...

comey la kasih ni...dah besar dah kasih ya...kejap je masa berlalu...

JuJue said...

yer..dulu kini dan selamanya aku mmg nampak muka anak ko cam barney. cuma anak ko version putih gebu. tapi barney tu comei kan... hihihi...

Sham Ummi Echa said...

huiii trkejut aku tgk sumer pic kasih.. cam da besar jer ko.. elok rapi je rmbut dia tu.. mmg gegirl la acih nih.. x mcm echa serabai je.. aku x thn tgk dia pakai earring tu ko..hehehe

eh filla.. aku rasa idung ko cam kembang sket ek...hahahah sowiiii.. lariksssss...

Miss Moon said...

habih la penat la pasnih buk pila mengempis kan idong ....tak pa pilla mana tahu bb boy keeeeeeeeeee hahhahahah

nko kalau tahu gender bb jgn gatal rahsiakan hokey pom

Miss Moon said...

pillaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mau ketemuk kamu aku nak kasik teh

Faramin said...

omg..so cute both mummy and doter.

Sidratul Muntaha said...

exchange link