Thursday, January 07, 2010

Acih dan sekolah baru....

aku tak amik gambar pon acih kat new school... tp dpt lah snap gambar Acih pagi tadi... masa otw gi school.... gambar ni khas ditujukan utk tatapan semua especially papa acih.... dah lama tak tgk anak dier... dari hari selasa sampai hari nie.... anak ko dah menangih2 malam tadi... nak papa...nak papa.... (gara-gara aku paksa tido dlm bilik.. dan2 nangis rindu papa..auta punye budak)
ni baju salah satu baju uniform dia... design ala2 ibu mengandung sket..huahahahah... x tahan babe! dah ler labuh sampai lutut..ada seluar panjang kaler merah mengaum lagik... Alhamdulilah, Acih suke sekolah baru nie.... 2nd day jek dia bising2 nak sekolah lama... pastu dah ok...tiap2 hari semangat nak melawa gi school.... aku plak tiap2 hari interview acih... makan apa, main apa, belajar apa, kawan ngn sapa, tido ke tak, cikgu nama apa... sampai acih malas nak layan... hehehe...
(time ni dah mengamuk tak kasi snap gambo dia..heheheh)



semalam tetiba dengan confidentnyer "Please teacher, may i go to the toilet"... hihiihi.... tu ayat pertama aku dengar lah yg dia blajo stakat nie... pastu sket2 "good morning teacher".... heheheh... ada gak dia mcm membebel2 nak try baca doa aper tah.. tp tak hafal lagi kot.. so dia tesangkut2.... tengahari ada praktikal solat... so students kene bawak telekong... pastu acih plak ajar aku... solat tangan kene gini..kene gitu.... tensi mak!! apa aku ajo smua salah..cikgu jek betul..





so far, aku senang hati jugaklah acih sekolah sini..sbb aku tgk dia happy sgt...cikgu2 dia muda2.. pastu nampak bersemangat jek cikgu... tiap kali amik acih... cikgu anto sampai kereta... time nak hantar pon cikgu amik kat kereta..x sempat aku nak turun, cikgu dah bukak pintu kereta amik acih..hehehe... pastu tiap kali balik citer achievement acih... apa acih buat... lega aku..





oh pagi nie, dpt report from my friend jeeja.. (dia pon anto anak dia Dina kat situ).. masa nak anto anak dia... nampak acih tgh loncat2 ngn bola getah beso tu sorang2.. boleh tak??? orang lain dok tepi......anak aku 'toing toing toing' dpn taska.... tu konpem lencun basah rambut tu... minah tu kan kuat peluh... patut ler suke gi sekolah.. leh main 'frog' toing toing.... tak kisah ler... janji dia happy.. aku pon happy.... haritu best friend baru nama Anis... kawan sehari jek pastu gaduh sbb budak tu tarik earring acih..acih nangis sbb sakit... dah tanak kawan plak... soknye best friend baru nama Alya plak... penat aku pesan..jgn gaduh2...kawan ngan semua orang....





so far itu lah pekembangan acih kat new school dia... moga x de masalah2 lain plak pasni...










EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kids trust their teacher so much!..hehehe..mummy i cikgu..apa-apa nak macam teacher..apa-apa nak belikan utk teacher..everything teacher. sian mak diorang..hahaha..semoga kasih bertambah sweet!T__T

busyuksayang said...

comel baju acih...tapi suar merah mengaum tue mmg tak bleh blah...hahaha!!!

Sue said...

apa nama skola acih ni? excited ekk acih main frog. hehe... kena myspy tu nanti.. curik2 amek pic acih

ejea aziz said...

hehehe..aaah la baju mcm tuk preggy mum ler..tp comey gak..aaah la apa nama school acih ni..
bagus la dia hepi kt situ..

Lenny said...

acih mmg good girl and cute..

pastuh cepat and senang adapt..
sbb tuh dier senang happy..

elok gak school dier banyak activity.. takder la dier boring nanti...

Miss Moon said...

alhamdulillah ...caya la kasihhhhhhhhhhhh

so cleaver ...ok la tew filla janji dia learn something ...ha mmg bebudak nih cikgu je betol kiter ajar pun kdia kata cikgu gaks betol akakkaka

Liyanaroxx said...

comelnya acih main frog...=)

happy2gether said...

ehhe kasih is so sweet...ehhe comel baju dia, ok gak baju dia comel, syasya cam baju nurse dah aku nengok, labuh sampai lutut gak...

ehehe bebudak baya depa n sek ren mmg selalu jdkan cikgu idola, tp advantage dia apa2 yg kita nak bgtau anak2 ley sampaikan pd cikgu, cikgu ley terapkan masa ngajar...bdk sek menengah skrg byk yg dah x respect cikgu sgt, aku rasa cikgu2 tadika ni bertuah, n dorang sgt penting sbb foundation anak2 kita dorang ley jaga.

fazzu said...

i love acih. she's so cute

Me, Mrs Taj said...

hi sis..

ur kasih is so adorable la..

can i link you? love reading ur entries esp bout kasih.. *wink

- mrs taj