Wednesday, January 13, 2010

Rindu nak bau baby...

oh rasa tak sabar nak mengulangi detik2 menimang anak.. huahah.. buruk tul bile orang tua ckp mcm tu kan..huahah.. bile anak no. 2, mcm tak leh nak bayangkan cemana penerimaan anak pertama kat 'bakal adik' dia nanti kan kan? aku rasa kasih ok kot... sbb dia mmg suke baby2 nih... dia kan penyayang.... auwwww... tp aku takut baby lemas kene gomol jek.. penuh plak air liur melepek atas muke baby nanti..hahaha.... eh eh.. awal sgt ke utk aku berangan ni? x pe.. berangan kan tak salah..hahah...
(selang seli ngn gambo yerrr.. moon pinjam yaya kejap jadik model gambar hiasan..haha)

tapi tahlah.. acih tu kan manja.. manja ke pemalas aku pon tatau.. bile nak gi toilet..pandai ler bukak suar semua.. tp nak pakai balik tak reti nak pakai sendiri.. paling best pon campak kat aku jek suar tu.. 'mama tolong pakaikan'.. rasa nak lepuk jer besar gajah campak2 spender kat muke aku.... x pe.. aku bagi chance ler dia nak bersenang lenang... sok dah ada adik.. sile pakai sendiri or else ko akan berbogel sampai petang...
elok jugak kalau kasih ada adik... sbb dia ni kan manja menggelupur... eh itu kalo time dia nak manja lah.... kalau datang dia nyer 'hangin pantai timur'.. matilah aku... mana nak beli rotan ah? kedai mamak ada jual ke???
(pinjam anak-anak mai kejap eh)

ngn baby nurin my niece

acih zaman muda with cousin dhya

saya di zaman muda bersama anak sendiri hahahaha...

mcm pagi tadi asyik carik pasal jekkkk.. aku mmg dah naik hangin dah ni.. soh angkat bag tanak... buat bodoh.. bile panggil sepuluh kali buat pekak... pergh menggigil tgn aku nak gi campak bag tu dari tingkat 13.. (nasib tak campak tul2 tadi).. bile aku dah tejerit mcm pompuan giler.. baru datang.. tu pon 10km/j... sambil jalan gesek bahu kat dinding kat lif.. bile ckp jgn lagi dia gesek... pastu dalam kereta otw gi school..aku diam.. pastu slow talk... "kasih, mama ni sayang kasih tau tak? bile mama nasihat tu tolonggglah dengar... mama panggil tu jawab lah... kasih kalau doa lepas solat kan ckp nak jadik anak yang baik? tak nak lawan mama.. nanti bedosa.. tuhan marah... kasih tak mintak maaf ngn mama pon? nak mintak maaf tak?"... lama giler.. tanye 4 kali baru jawab.. 'NAK'.. tp mata pandang depan jekkk... then ckp kat dia..nak mintak maaf kene salam tangan mama nie.. dia hulur satu tgn jek... tp tak pandang muke... "nak salam mintak maaf kene dua tangan... x leh satu tangan"... pastu tau kasih jawab apa???


"salam satu tangan jelah.... salam dua tangan tu salam selamat hari rayaaaaaaaaaa"...



ok fine! nak kata apa plak kan? janji dia mintak maap... pastu masam jek muke gi school hari ni.. iyolah... pepagi dah kene bebel... mana lah tak bebel... ada jekkk.. mcm mlm tadi.. leh tak dia sharp jari dia sepuluh-sepuluh tu okeh!!!! tekejut beruk aku bile dia ckp.."mama kuku kasih tekopek"... gile tak gile.... kecut usus aku tgk... dia jolok jari dia sharp guna sharpener tu... adehhhh.... dah ler tesompek2 semua kuku2.. tu aku dah repair sepitkan elok2... 'makan' gak sampai ke isi jari.. ngiluuuuu... tu kalau ler tesangkut kat towel... eiii mau tekencing!!! nasib ler saper suruh kreatip sgt mcm tak cukup pensel plak kat umah...

entry diakhiri dengan muke anak sendiri jugak... hehehehe....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


muke benyekpenyek!!

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

yatiyahya said...

"salam selamat hari raya.." hahaha!

mama alya said...

kita suka tgk akak bila akak cakap dgn anak akak.padai tul kasih tu menjawab kan....

eyza's said...

ahahahahhahahahahaha... gelaks nak nangis dah niee..... kelakor kasih ngan mama dier... sebenar iza tak pernah komen kat blog fila niee tapi arie nie nak jugak komen sebab tak tahan gelakss "salam SELAMAT HARI RAYA" dan "sharp kuku".. ader sajer ler kasih niee...iza still tak henti gelakss lagikk....... nasib..

monamie said...

eee terkejut.. ingatkan akak dh bersalin! haih! (baru tgk gmbaq) heeeee

JMR said...

anak sulung manja b4 dpt adik je..dah ade adik ilang la manja tu..like me..heheh

Jaja said...

haha..mcm2 acih nih..kelakar laks baca..
tapi tulah...telatah anak la yg buat hati kita tak sabar2 nak balik umah =)

LaLaLovy said...

baby tu comel la..

busyuksayang said...

acih acih...selamat hari raya :D

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

aceh!! ;p comel sunggoh..

happy2gether said...

ehhee kasih..kasih.... menjawab tp comel..heheh...x lama nanti dah jdk kakak dah dia...eh lain muka syasya dlm gambo tu...keding sikit skrg dah bam bam...emm rindu gak time Aqil baby tu...ehhehe tp aku x ley la lgk..eheh kena tunggu Aqil beso sikit kot....ehheheh

shouji said...

congratz...

Blog Walking

http://sagamerah.blogspot.com/

mannira said...

lawak tul...kasih..mcm mama diala..tp anak2 mmg mencabar kesabaran betul la..

~Nine said...

hahahhahaahha kelakar la acih neh..
mmg kreatip!!!!

Lenny said...

ya Allah filla... sama la perangai alya tuh.. bukan aku tak sayang.. kadang mmg aku kesian tgk dier asek nak kene marah je ngan aku... tapi dier suka sangat buat hal tauuu.. mana aku tahan.. aku cakap tak nak dengar... mau tak naik darah aku..

tapi bila pastuh dier dengar kata... rajin tulun itu ini... pastuh dok picit2 aku.. rasa nak nangiss!! nyesal plak marah2 tadiii..:((

suediauseus said...

laa .. sharpener besaq tu utk kaler2 yg gemuk tu .. bukan utk jari .. mungkin kasih rasa jari dia pun mcm gemuk gak kot .. hehe.. adoih kasih ni ..

ainee cumi2 said...

comelnya kasih

pHat sUe said...

lawak gak anak dara ko sorang ni...:)).

lame nye aku tak menghapdet ... baru boleh bernapas!

ps: bau anak mak celah blakang tinger tu perghhhhh...aku ni tatau yg mane satu bau baby tu...ha ha