Friday, August 29, 2014

KEPAK KEPAK KEPUNG KEPUNG.. EH TAPI TAKDE KOMPANG PON ZAMAN MODEN NI.

Masa Kak Pilla kawin dulu, meriah dengan budak-budak kompang.. sampai nak gatal gegendang telinga Kak Pilla... Kalau buat kat hotel memang tak leh yeh ada kompang? 

Ini kisah Ahad lepas.. Wedding anak kepada boss Pak Radie.. Ai takde baju glams nak pakai, so mari ulang-pakai.. Suka baju ni tapi masalahnya kain jenis macam ni.. ko kene doplohpatjam tahan napas demi tak nampak gendut kat perot.. bila dapat duduk baru lepas napas.. phewwwwwwwwwwwww... sudah makan, bangun tahan napas balik.. omg, over sangat.. what to do? perot ai memang tak leh cover.

Ni masa on the way.. #nofilter #no360 #iphone #noedit #akuyangposingkauyangsentap 

Ada yang tanya Kak Pilla pakai apa sebab muka nampak flohless.. hahah jangan buat kak pilla malu ye.. ni yang tekanan kalau korang terjumpa Kak Pilla kat luar.. nanti mesti mengumpat "Eleh, tak floless pon, dalam gambar je pon".. ai tumbuk u olls kalau berani cakap ai macam tu.. hehehe..

Neway aku ada consume satu produk from Japan.. Tapi dalam gambar ni baru 7 hari consume.. Perubahan drastik tak sangat lah..Tapi ada perubahan untuk keseluruhan kulit.. Kak Pilla akan cerita sebulan dari sekarang ok? Baru seminggu ponnn.. tak best nak citer.. Tengok kalau sebulan Kak Pilla jadi cantik macam Neelofa, baru Kak Pilla share ye.. hehehe

Mari Kak Pilla kenalkan uolls dengan supir Kak Pilla.. Wak Adi.. kahkahkahhh.. sorry Pa, gurau manje je ni.. hahaha.. eiii takuit.. kang kene tumbuk.

Sementara menunggu kita snap gambar bajet photographer perkahwinan sikit.. 

Kalau supir boleh bermesraan cenggini dengan boss.. memang hebat supir tu.. 


Lagi 2 orang tak datang.. Yes!! dapat makan banyak sikit ;)

Gambar pengantin yang sempat snap.. dahlah kelam malap romantik sangat lampu.. 

Anak boss Pak Radie yang lelaki tu.. 

Gambar food memang takde.. kelam malap kaler purple caner nak snap?

Kak Tini pon ada sebab pengantin lelaki dulu study kat college tempat kerja Kak Tini.. 

Tak nampak macam tengah tahan napas kan?  Padahallllll... perot mesti pandai kaver.

Amboi Pak Radie.. Korang tak tau, Pak Radie ni romantik sebenarnya.. rasa nak cubit-cubit pipi dia... kalau romantik comel sangat.. dia selalu cubit-cubit pipi Kak Pilla.. dia kata Kak Pilla ni cute sebab tu dia tergila-gila kat ahkak.. dia kata dia sanggup terjun bangunan kalau Kak Pilla tak nak kat dia dulu.. dia tumbuk-tumbuk dada masa frust dengan Kak Pilla dulu.. Pastu dia kata dia sanggup merenangi lautan bara untuk membuktikan cinta dia kat Kak Pilla.. 

Mampos aku kene lempang balik ni.. Bahahahahahahahah... 

Kengkawan opis dia.. kemain kalerpul baju.. Ada sapa-sapa korang kenal tak? Lina, husband awak balas dendam.. dia kata siang dia dah jaga anak, malam Lina lah plak jaga.. Hahhaa aku batu api.

Pic ni Kak Pilla snap.. Patutnya kerjaya Kak Pilla photographer kan? Kak Pilla selalu perasan Kak Pilla amik gambar macam best je.. Masa muda dulu Kak Pilla cita-cita nak jadi wartawan.. Kak Pilla dah terbayang Kak Pilla lari-lari bawak camera godang sambil snap-snap.. Tapi Kak Pilla nak jadi wartawan macam 999 tu.. pegi serang pusat hiburan, pegi serang rumah kongsi.. Amboi... bajet tough sangat.. padahal penakut.

Memula tengok gambar ni Kak Tini send kat whatsapp.. belum enlarge lagi, terus tanya dia "Eh tu daging terlebih ke apa pipi tu?".. Tensi Kak Pilla tau.. 

Ye camni baru betul.. Kak Tini, muka cover sikit.. Jangan kerut sampai nak tersambung kening please.

Ok ni comel.. Soon dah nak deliver dahhh.. can't wait!!! 

Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai.. Jari Kak Pilla dah lenguh ni.. Penat nak type..

Bye.

Love, 
Filla.

13 comments:

Rosmiza Ali said...

Hai Kak Pilla! Hehe.. Baru jumpa blog akak.. Hari tu kite punya lapar tingin nak makan lontong akak masak masa kat open house nuffnang.. Tp duk sibuk siapkan tugasan katanya, sampai terlepas moment indah nak merasa lontong akak.. ramai cakap sedap.. I is frust.. Huhu..
http://kasihaleeya.blogspot.com/

ismahasmi said...

kak pilla ni memang cun bergaya macam ni. pusing2 baju pon takpe yg pasti angun gitu.. hehehe.

Chekgu Azrine said...

Kurusla.kakpilla..sangat ok..jeles!!

Mrs Little Voice said...

Cantik baju pilla

Karya Mahirah said...

wah pak radie mmg romantik la kalu sanggup retas lautan bara bagai.. hahaha... okeh, baju kak pila tu cantik tau... hihi...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammuaalaikum...

mselim3 datang daripada blog kekawan dan baca entry nie... meriah.

mselim3

Shafarina Shabri said...

cantiknyerrr bajuuu..
salam perkenalan..















mamabeauty said...

canteq baju filla tu..
n nampak slim

mannira said...

kita kenal..kita kenal...edi tu.. kwn sek.. wife dia punggg...

Anonymous said...

Kak Pilla, baju beli kat mana? Cantik lah

Siti said...

blog kakak filla memang best la.... wajib baca blog kak filla setiap pagi sebelum mula kerja..

Kak filla consume Kinohitmu ke??

Anida Othman said...

kakfilaa nampak JELITAA sangatt...
i likeee ^^

rEaliTi hIduPku said...

Kak Pilla...nk tanye nie... akak pakai shawl tu cm ne ek? suka la tgk akak pakai shawl tu...akak lilit cm ne?? t buat tutorial ek hehe.. :)