Monday, August 11, 2014

KIDZANIA.

Siapa pernah bawak anak-anak gi Kidzania? Aku tumpangkan Kasih je haritu.. Kasih masuk ngan Dhya je.. So gambar yang ada pon tak banyak.. ini je yang ada ;)

Rasanya kalau pegi weekends ada 2 session kot.. pagi dan petang.. Tapi kalau pergi weekdays tak kot? Eh ke tak? hahahah.. gi lah check sendiri kat website dia yer.. Budak-budak ni sampai pon dah lambat.. so dapatlah explore sikit-sikit.. 

Kasih balik cerita lah.. "Best mama!!!!" Ok ni dia berdua jadi pekerja kat DELL.



Ni tak pasti.. Jadi nurse ke apa tah.. Tapi Kasih paling suka masa kene jaga baby.. Dia kata ada banyak baby baru lahir.. Kasih kene mandikan baby.. kene pakaikan diapers and bedungkan baby.. kene dukung baby and bagi susu.. Teruja ok.. balik rumah terus pinjam 'baby' Amaani hehehe.. 

Kene operate orang hahaha.. Terus cakap dah besar nak jadi Doktor lah mama.. 


Pastu kene shopping barang.. dia cakap barang dalam tu semua tipu.. tapi real.. diorang dapat list barang apa kene beli.. Kasih kene beli telur ayam.. dia cakap telur tu berattttt sangat.. hahahah 




Pastu gi kilang Oreo pulak

Belajar cara buat biskut Oreo. 

Hehehe comel plak tengok ni..  

Amboi Dhya bersungguh-sungguh dia.. hehehehe.. 

So budak-budak memang suka sangat lah pegi sini.. Tak sempat nak gi jadi bomba, pembaca berita semua tu.. 

Kalau buntu boleh lah bawak anak-anak gi sini.. Tapi kalau dah sekolah rendah baru sesuai kot.. kalau kecik sangat dia tak paham pulak nanti.. masuk RM60 kalau tak silap.. Kalau silap sorry.. Eh sila rajin google.. Ai is pemalas. hehehe.. 

Nanti story mory lagi.. Tata ;)

Love, 
Filla.

4 comments:

Karya Mahirah said...

KM pun rasa masuk RM60 kot.. hari tu Zulaikha pun ada trip pergi sana... balik rumah exited sangat cerita dgn KM dan mintak nak pergi lagi... Zulaikha pergi sana dia jadi model, jadi bomba, jadi doctor, jadi pembaca berita... memang terserlah keberanian dia kat sana.. tp mmg baguslah kidszania ni... next time boleh bwk zulaikh gi lagi..

nurul iman said...

Best nya kak..tak ramai orang. time saya bawa budak2 g tuari..penuh. jenuh beratur. huhu

athi FATHIYAH said...

mcm kembar la dyha ngn kasih aleeya ni..:)

akak, suka tgk kasih bertudung..
sejuk mata memandang...

:)

ita citot said...

Skali pandang dah macam kembar budak 2 org ni =)