Thursday, August 28, 2014

SAHABAT LAMA YANG TERSAYANG.

 Ini peristiwa hari Ahad.. Ke hulu ke hilir Kak Pilla memenuhi jemputan.. Statement wakil rakyat sangatttt... Sila menyampah.

Kali ni Kak Pilla beraya rumah Moon.. Kalau korang dah lama follow blog Kak Pilla mesti tau Moon kan.. Dia lah kawan Kak Pilla yang paling sweet, manis, baik hati, penyayang gitu.. Amboi.. Ingat lagi memula Kak Pilla nak pakai tudung, Kak Pilla tak bagitau ramai kengkawan, yang rapat-rapat je tau, contoh Anny, Moon, Peej and Elly.. Kak Pilla rancang nak pakai tudung lepas habis pantang dan masuk kerja.. Masa tu Moon yang tolong belikan Kak Pilla shawl plain warna-warni, belikan inner.. Aku takkan lupa tu Moon.. Siap Moon datang rumah hantarkan, pastu siap tanya, nak warna apa lagi yang takde, nanti Moon gi belikan lagi...ai is terharu.. Aku siap pakai kat rumah masa tu tanya Moon, camne nak pakai, muka aku sesuai fesyen kelepet ke apa ke, huwaa help Moon, ai tak retiiii.... Thank you Moon.. i laf u lah.

Moon kata nak masak Nasi Dagang, gila tak nak datang? hehehe... Pak Radie sibuk so ajak Wan teman.. Wan pon teringin nak rasa Nasi Dagang Moon.. 

Guna waze, pastu waze hantar sampai kat perkarangan surau.. Acaner tu? Waze ni saja nak sindir ai ke apa? nasib hantar ke surau.. kalau hantar ke perkarangan kubur acaner? Ai dah zohor siap-siap ye.. tak yah nak sindir sangat la...Heheheh then keluar balik sebab Kak Pilla dah berkali-kali pergi so dah boleh bayangkan dah rumah Moon kat deret yang mana.. Kak Pilla orang first sampai sebab Kak Pilla tak leh stay lama, malam ada wedding nak kene attend.. 

Amaani memang takkan tinggal.. Dia kan suka mengekor.. Kasih tak ikut sebab dia nak tinggal ngan Atok and bibik kat Enstek.. Amaani nampak ni terus excited.. 

Amaani memang senang sangat nak diurus sebab dia jenis mendengar kata.. Tapi satu je masalah dia.. kuat kencing.. sikit-sikit nak gi toilet.. semalam keluar gi Aeon pon sama.. aku bawak lah gi toilet.. dah sudah tu.. nak makan.. tetiba dia cakap "Mama, peninglah kepala Amaani ni".. "Kenapa?" "Amaani pening sebab macam rasa asyik nak kencing pulak".. Muahahah sebenarnya dia takut nak cakap ngan aku, takut aku marah.. Dia kan kalau cakap berkias-kias.. Pak Radie dah jeling aku.. mesti dia nak cakap "tulah, asyik marah je, anak pun takut nak cakap".. Eh mana ada ai asyik marah? Ai ni ibu penyayanggggggggggggggggg ok.. 

Eh tersasar cerita pulak.. 

Ni lah dia Nasi Dagang Moon yang sentiasa dituntut oleh kengkawan.. Memang sedap bangat... Sekali rasa pasti nak lagi.. Dulu kalau Moon masak ni, selamba Kak Pilla makan 3 pinggan.. Tapi tu dulu ye adik-adik.. zaman dulu makan 8 pinggan pon maintain je badan.. Sekarang? kang tak jumpa pinggang di mana, nangis Kak Pilla..  

Rajin betul Moon tau buat birthday Isk sekali.. Kak Pilla ni pemalas.. kalau birthday sambut anak beranak, beli cake nah tiup.. dah duduk diam-diam makan kek bagi habis.. 

Eh lapar plak tengok nugget ni.. 

Si gemok mama.

Alahai comel Sara, mak dia pon berseri-seri.. 

kejap je Sara boleh tenang..heheh

hahaha percubaan menenangkan ibu dan anak

Camni lah Sara... tak moh ganas2 ye.. kene lemah lembut macam Auntie Pilla.

Dah semua budak-budak nak suruh Wan tiup.. Ingat Wan tu rajin sangatttt ke? hahahahah. Wan tu sama je ngan Kak Pilla, pemalas layan budak.. hahahahahahaa.. Tapi kalau bab bawak gi jalan, belikan pensil, pemadam, bag sekolah semua tu memang Wan terbaekkkk.. 

Ni Atie, kawan Moon.. Nanti aku cerita pasal Atie kat bawah entry ye.. 

Fara, kawan lama dari Kuantan.. Eh ke Temerloh? Sorry ai is lupa.. Pon kawan lamaaaaa dari zaman anak sorang.. now Fara pregnant baby ke 3.. Lama gila tak jumpa ni baru jumpa.. Dulu masa aku stay Putrajaya, selalu lah Fara datang tido umah kalau dia ada course kat Putrajaya..  

Tinggi tak leh lawan diorang nie.. 

Comel tak leh lawan Kak Pilla.. Eh?

Haaaa lawa ke idak???? Macam biasa cake kalau meletop gempak macam ni memang akan order dengan Poek.. Tengoklah detailing dia camne.. Aku siap tanya yang tapak dia tu buat pakai apa? real sangat.. 

OMG.. ni Kak Pilla cilok gambar dari FB dia.. Poekkkkkk aku nakkkkk tema Frozen untuk birthday aku tau.. Hahah.. ok lah bukan birthday aku, birthday Kasih.. Nanti ai call u.. 

Dan macaroons.. Seriously sedap ok.. Aku tak suka makan benda manis-manis.. sangat.. macaroons kalau tak manis cemana plak kan? Tapi yang Poek buat ni sedap!! Wan pon kata sedap.. ni flavour chocolate kot? Ahhh sedappp macam makan chewing gum gitu.. So kalau korang nak buat birthday party untuk anak-anak atau siapa-siapa yang special bagi korang.. boleh tempah dengan Poek ye.. 

Ok citer balik pasal Puan Atie kita yang peramah nie.. masa jumpa kat rumah Moon tetiba Atie "Kak Pillaaaaaaaa!!!!! Atie baca blog Kak Pilla hari-hari".. Omakkau, tekojut den.. Pastu borak lama ngan Atie.. dia cerita kisah bagaimana life sebelum menjadi pengusaha Tat Nenas.. Memang memberi motivasi sangat.. Akak salute u Atie... Semoga Allah berikan rezeki berlipat kali ganda buat Atie..  

Siapa suka tart angkat tangan!! Kak Pilla biasa-biasa je.. Sebab Kak Pilla kan macam bagus.. muahahha.. Kak Pilla terbayang Tat Wan buat masa zaman Kak Pilla kecik je.. Now Wan malas.. nyampah tau.. Kak Pilla suka Tat Nenas yang bahagian tepung dia.. kalau masa kecik Kak Pilla makan tepung je, nenas dia laju-laju buang bila Wan tak nampak.. Heheheh.. padahal nenas tu yang mahal kot.. 

Bila Kak Pilla rasa je tat ni terus teringat Tat Wan buat.. sebab dia jenis rapuh bila masuk mulut.. Kak Pilla tak suka yang kat luar dah macam lembab pastu bila makan macam lembik lemak sangat tu.. rasa cepat muak.. So korang patut cuba Tat Nenas Atie nie.. Dia panggil TNM = Tat Nenas Mama


Yang ni Tat Nenas Cheese Mama.. Siapa suka rasa cheese-cheese tu boleh order nie..

Harga:
RM28 - TNM (Klasik)
RM30 - TNM (Cheese)
Satu bekas ada 42-50 biji.. ni homemade ye.. bukan kilang.. sebab tu size kadang terbesar terkecik.. janji penuh lah sebalang tu.. Sentiasa ada stok don't worry.. Sebab Atie tak jual target untuk musim perayaan je.. Atie memang sentiasa jual ;)


Oklah cukuplah cerita pasal Cake cantik dan Tat sedap yang Kak Pilla share dengan u olls ye. tak sedap ai tak share ye..  


Gambar kenangan bersama sahabat-sahabat lama..Mai and Ila je takde.. Mai datang lambat sikit.. Ila outstation...Azie yang aku peluk tu pon kawan seangkatan jugak.. Baru lepas pantang.. diorang ni aku pon tak paham.. bersalin je habis pantang semua mengecut.. Kak Pilla jugak pipi mengembang, pinggang mengembang... ko tak tau, kain baju kurung ahkak yang lama (tak lama sangatlah) semua tak boleh kancing u olls.. setakat zip je pastu kelepet zip.. Kalau Wan jahitkan baju baru, terus Kak Pilla rasa macam dah kurus.. padahal Wan memang besarkan pinggang.. I hate u Wan, u buat ai selalu rasa ai still pinggang kerengga.  Kita putus sekarang.

Eh, Moon... dah terjajar cerita Kak Pilla nie.. Neway, Happy Birthday Isk, harap Isk suka hadiah tu.. Thank you Moon sebab jemput ai datang makan nasi dagang mu itu.. Terima kasih juga atas persahabatan yang berpanjangan ni.. Semoga kita kekal bersahabat hingga ke akhir hayat.. Amboi jiwang sangat.

Bye.




Love, 
Filla.

12 comments:

Miss Moon said...

tq filla n wan n amaani sebab sudi dtg ...walaupun banyak jemputan pada hari tuh ...susah2 gaks cuba memenuhi jemputan . very wakil rakyat sangat hahahahha

Alamaks asal baca perenggan pertama aku dah taching2 habis nih ....masa nko bgtau nko nak bertudung aku rasa aku la org paling happy kot ...mmg aku sonok giler gie belikan shawl utk nko ...rasa cam nak beli 30 lai terus shawl utk nko hahahhaha .

Org dah natural lawa pakai cam na pun lawa hokey . 1st time nko pakai nko merungut kelepet2 bagai tapi tetap nampak cantek . Tak cam org 1st time pakai ...pendek kata org lawa pakai apa pun lawa kannnnnnnnnnn ....skrg semer org nak pakai shawl cam kak pila ...omg retis u olsssss

Nasib sempat jumpa semua kan pilla

anak aku dpt adiah nko terus naik atas main diam diam ...

aku tanya sapa bagi tuh isk ...

' kawan mummy yg kaya tu '

vleyyyyyyy jawapan isk hahahahha

tq pillanieeeeeee hugs from mooonieee

eynda said...

Menarik tema frozen tu :-)

marsila sulaiman said...

fillanie, rindunya kat ko...muahhh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila muka fila licin.. selalu buat facial ek sekarang? dulu tak licin sangat..muahah.. statment ikhlas.. jangan terasa..nanti dah tak licin dah muka tue hihi

May said...

Interesting post here....and the delicious servings...

Anonymous said...

Mana nak carik belon yg Wan tiup tu? teringat kenangan kecik2

Aku Dan Sesuatu said...

azie tu kita cam kenal..tapi kita panggil kak rad masa sekolah...terer english tu..

azwinna mazlan said...
This comment has been removed by the author.
azwinna mazlan said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Mrs azie lecturer saya :)

Mrs Little Voice said...

Seronokkan dpt jumpa kawan2

Karya Mahirah said...

Wan amani sama cam mak tok Zulaikha hahaha.. mls layan budak tp klu bab beli stationaries utk cucu memang banyak beli hahaha...