Wednesday, August 06, 2014

KISAH AKHIR RAMADHAN..

Belek-belek, ada plak gambar-gambar yang snap masa hujung-hujung puasa haritu.. So jangan membaziaq.  Jomlah kita abadikan kat sini je ye..

Aleesya memang jenis susah sikit nak kat orang.. Maybe sebab attached sangat ngan bibik dan tak bercampur kat nursery macam akak-akak dia dulu.. Tapi lama-lama dia dah ok dah redho.. hahaha.. orang main amik je dia.. nak nangis, nangis lah kau Aleesya.. last-last dia pun tak kuasa nak nangis dah hehehe

Boleh harap tolong picitkan kepala Atok ye? 

Ni lah dia cucu-cucu Atok Hamid and Nenek Ani kat belah Shah Alam.. soon ada sorang lagi.. Ibu tak lama lagi nak bersalin tu.... 

Celebrate sekali birthday Ibu.. Happy Birthday Ibu ;)


The next day tu last day puasa.. Tinggal family aku je lagi.. So jomlah kita keluar bawak budak-budak gi jalan kat Tops tu hah.. Pastu Amaani awal-awal dah cakap "Mama, Amaani macam nak makan Pizza lah".. Amaani kalau dah sebut, dia nak tu jugak.. walaupun fav dia ialah spaghetti, dia tetap nak pizza.  So aku bawak Amaani and Aleesya gi makan kat Papa John.. Pak Radie bawak Kasih gi jalan-jalan.. Siapa paling hazab? Haku laaaa!!! Puasa pastu nak mengadap pulak budak-budak ni makan.. nak suap Aleesya lagi.. siap tiup-tiup mushroom soup nasib tak terngap.

Budak tak puasa... hahahah.. 

Masa kat Tops tu Pak Radie beli getah ni.. Eii kalau aku memang tak lahhh.. nasib baiklah Apak korang ni jenis rajin melayan benda-benda macam ni.. Aku tengok dari tepi je.. 

Amboi kelas.. Pak Radie cakap akak kedai tu tunjuk cara buat gelang tu.. 

Pagi raya memasing bergelang.. ngan apak dia sekali.. 

Ngan beli benda ni.. Papa korang ni kalau membeli ntah apa apa.. Kalau mama mesti dah beli baju korang dah hehehehe.. Mama bosan yeh? 

Last day puasa ajak mak ngan bapak buka puasa kat luar je.. kitorang gi Nando's je. Sian mak penat masak.. Rendang semua tu kita makan esok.. tak feel la buka puasa last day makan rendang.. kang pagi raya dah tak feel.

Kasih dah nak telangkup atas meja sebab lapar sangat.. hahahaha.. 

Itulah cerita last day Ramadhan kami.. 

Dah start puasa 6 ke belum? Jom kita puasa jom.. Kak Pilla baru start hari ni ;)



Love, 
Filla.

4 comments:

FADLINA MOKHTAR said...

hahha paling win muka kasih.mintak nyawa mintak nyawa..hehe.
btw, selamat hari raya kak pilla :)

Anonymous said...

filla..share la ko pakai product ape? muka glowing2 gitu..

Nurizzah Majif said...

kak filla, nape gambar last tu mcm pelik je? hehe..nampak macam tang kepala kat filla belakang tu mcm gmbr crop..ke mata i ni salah pandang? hehehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

comel jer amani ni...

macam2 ragam dia yer hehe