Monday, August 18, 2014

MAKAN-MAKAN UMAH POPO ELLY

"Apakabare Wak?"
"Waras"

Siapa orang jawa angkat tangan! Eh Kak Pilla bukan orang jawa tapi saja nak eksyen sebab pandai cakap jawa.. tu je dua baris yang Kak Pilla tau :)

Ni cerita last week.. Ada orang mengidam laksa utara... Gigih Popo Elly masak tau.. dah tau dah perangai Elly tu.. macam mak-mak.. boleh manja-manja walaupun dia macam garang.. tapi tak takut ponnnn hahah.. dia mesti tak sampai hati.. So kitorang pon selamat sampai kat rumah Elly haritu.. 

Aku ngan Pak Radie orang first sampai.. Amboi macam ramai, padahal Elly ajak aku ngan Peej je pon hahaha.. Wow teruja Kak Pilla tengok makanan atas meja yang terhias indah ni.. 

Pandai betul Elly masak.. Sedap sangat laksa dia, cukup pedas dan masam.. Kak Pilla bagi 5 bintang..

Tuan rumah peluh-peluh dia. hehehe

Tengok cup cake elly cantik je.. Kak Pilla lom tahap lulus lagi.. macam-macam hal, kejap merekah, kejap tak gebu.. popo len kali gi umah popo kita buat cake ok.. nak tengok kat mana kesilapan kak pilla.

Tu dia.. alamak kecuq ailioq cheq.

Eh dia ni.. garang sangat tu siap bagi amaran.. Lu berani kacau bini gua, lu tunggu gua.

Elly memang takut je kalau laki aku bukak mulut.. laser nak mampos.. "Elly ko hias lawa-lawa, masak macam-macam sebab nak masuk blog je kan?".. Nyampah tau.. Elly ugut kalau mulut ko laser lagi, aku block ig and fb ko ye Radie.. jangan memain, ingat aku tak reti block kau ke? Hahahah.. Block je elly, sibuk je stalk ko heheheh.. 

Dikesempatan ni filla and family nak mengucapkan takziah buat Ben dan keluarga kerana telah kehilangan ayahandanya petang semalam (17 Ogos 2014) lepas baru je balik dari rumah aku.. Harap Ben, Peej dan keluarga tabah ye.. kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah Mohd Darlis. 


Semua pemalas.. so harapkan gambar dari phone je lah..

Sama je muka Auntie Nanie ngan anak-anak dia.. Lelawa semua.

Pak Radie siap pinjam motor Win gi amik Kasih balik dari tuition bawak datang rumah Elly.. Kasih favourite dia laksa ni.. tuition dah lah 3 jam.. confirm lapar.. 

Jomlah kita bergambar.. 


Noy ko dah kenapa Noy.. macam patah pinggang je hehe.. Noy ni lepak ngan dia best sebab dia blur.. haha.. Eh cakap orang... Baik je budak Noy ni, dia jenis takde bengkang bengkok punya..pastu takde pon segan ke boring ke lepak ngan kitorang yang dah ahkak ahkak ni.. eh ke ko boring tapi tak bagitau? hahaha

Lawa baju Auntie Nani kan? Batik buat jubah, nak buat lah pasni ;)

Eh? Tuan rumah mana? Tapi biasa macam tu.. tuan rumah sibuk.. Elly peluh-peluh kat dapur masak ayam berlada pulak sebab laki Elly ajak orang lain pulak.. memang rajin Popo tau.. Neway thank you Elly sebab masak untuk kitorang.. Thank you kat Win jugak ye.. Nanti leh buat makan lagi hehehe


Love, 
Filla.

4 comments:

Anonymous said...

Kak bkn apakabare la..kabare jek...

eamy milea said...

Terliur tengok laksa ngan mee kari tu..nyums.. :)

Anonymous said...

apo kaki kak pila ado kosan slipa jopun tu . haiyo lah hai . bopaneh bona , tingga kosan slipa eh :p

_ila_

Anonymous said...

Tajamnya mata awk..lps awk ckp bru sy perasan..