Wednesday, July 23, 2014

RASA NAK MERANGKAK.

Hari ni penat sangat.. Rasa nak merangkak je jalan.. hahah over tul.. So far urusan aku kebanyakannya dah settle.. Ada few lagi lah yang tak settle... InshaAllah hari Jumaat semua settle.. Eh lom lagi.. huwaaaaaaaaa.. maybe hari Sabtu baru betul-betul settle.. 

Penat terkejar-kejar sana sini tau.. Tapi aku takde rasa nak meriah ke apa raya ni.. rasa biasa-biasa je.. orang kata buat syarat.. baju kurung ada sepasang je untuk raya.. 2nd raya pepandai lah pakai baju lama pon sapa pedulik pon kan.. Biskut raya order ngan Peej pon tak amik lagi.. Raya pertama kot aku terjah dia hahahaha... 

Semalam aku gi Alamanda berbuka sana.. gambar tak amik.. penat ok asik nak amik gambar.. muntah aku.. hahahaha.. ingat nak makan kat Chakri.. lupa plak aku kalau bulan puasa dia buat buffet. so cancel, kitorang makan kat Ayam Penyet je.. Wan ngan Atok pon ada semalam.. first time kitorang berbuka kat luar sesama.. tupun datang asing-asing jumpa sana terus.. Nak cari oven!! Wan kata nak hadiahkan oven kat ai.. Wow teruja i olls dengar.. hahaha.. tapi oven yang display tengah-tengah alamanda tu dah takde display dah.. aku tak reti dia pegi mana dah.. So aku tak suka rushing-rushing beli nanti tak puas hati... kat Parkson tak banyak choice.. so tak nak beli.. 

Wan kata nanti boleh buat macaroni and cheese, buat pizza, buat cake, buat biskut.. Kalau buat panggil Wan datang makan.. Wan kata ajar Kasih tu masak, nanti dah besar pandai masak.. Baik boss.  Jangan aku jadikan tempat simpan lauk sudah.. hehehehe.. 

Duit raya tak tukar lagi.. Ye aku memang suka last minute.. Now semua bank dah tak de duit.. Buat anak-anak saudaraku.. korang nye duit raya postpone lah kalau mokcu takde tukar ye.. hehehehe.. Sib baik lah aku belum lagi sampai ke tahap kene prepare masak rendang, masak lontong untuk raya.. aku masih macam zaman anak dara... tukang makan je.. hahahahaha... mak ada mak mertua pon ada.. apa lagi.. tumpang manja lah.. nganga mulut je heheh.. 

Eh tak leh type lah.. aku penat gila.. sampai nak type pon tak berdaya.. nanti kita borak lagi ye..

Bye.


Love, 
Filla.

10 comments:

Anonymous said...

Haha.. bab oven jd tempat simpan lauk tu sy salah Sorang lah..

Anonymous said...

Kak Filla, gi tukar duit kt Hong Leong Islamic sblh petronas presint 16 tu,mmg cpt n x de org.Parking pon senang.Smlm kwn tukar masih ade duit lg.

Umi Ain said...

Hehehe tergelak sambil melepek plak baca n3 hr ni.. Btl laa kta pon melepek kepenatan sbb panas sesgt cuaca skang ni.. Tgk susu anak pon boleh telan ailio.. Huhuhu kronik kan..

Farrah Nasir said...

Yer.. sy nampak kak filla ngn amani kt dpn parkson smlm.. nak tegor maluuuuuu!!!!

Anonymous said...

Salam.. saya nampak akak sekeluarga kat surau smlm.. nak tegur tp segan. Dulu berangan, kalo jumpa nak cubit2 pipi anitomato.. tp smlm takut pulak :)

Filla said...

alaaaa jgn la memalu ;)

Filla said...

salam, ani ada ngan apak dia masa tu.. len kali tegurlah ai :)

Anonymous said...

Hai Filla,

Saya yang tegur u smalam kat depan rotiboy tu,
Huhuhu... Tak sangka jumpa kat alamanda, nampak the kasihs semalam kat dalam aeon, sempat cubit pipi n snap gmbar ani..

Karya Mahirah said...

haha.. kesian kak pila.. tak pe kak pila gigih sampai hari raya pon tak pe...

bab simpan lauk dlm oven tu sy pun salah seorang nya haha.. kuih yg tau buat kuih conflake je.. haha..

Anonymous said...

kat maybank pun still boleh tukar lagi kak tp bratur kemainnnnn panjang.. cume sampul duit raye je yg dah habis.. hihihi