Thursday, July 03, 2014

LAUK BUKA

Lauk berbuka semalam.. Pak Radie favourite dia benda-benda camni.. Tempura udang memang dia suka lah.. Eh aku lagi suka sambal tumis udang petai.. rugi ok udang besar2 tu buat goreng je camni... Tapi takleh nak pentingkan tekak sendiri kan? Haruslah kita fikir tekak laki.. 

Kak Pilla pon buatlah Tempura Vege dan udang.. Tengok ada terung, broccoli ngan mushroom.. ok cantek.. 


pakai je tepung tempura tu yang jual dalam kotak tu.. baru RM1.50 kot?

cicah cili sos.. Erghh ratah dap lah.. makan dengan nasi tak feel langsung :(

Udang.. aku tak tau kenapa ghoper ini udang dia.. hahahahaha

Mengenangkan anak-anak mesti suka makan mee goreng.. mee ni pon dah lama dalam fridge tu.. dah patah-patah dah dia.. rupanya Amaani je makan.. ngan Aleesya.. dah lah pembaziran lagi :(

Kak Pilla buat sambal telo.. ok ni memang sodap.. hahahah.. 

Cicah pulak sambal belacan ngan timun.. sambal belacan ni pon beli SIAP.. sedap gak.. tapi sepeket rm3.. sekali makan pon aku boleh nie.. 

Nasi lembik hahahaha.. ntah lah aku letih semalam.. pastu minum air banyak.. tekak dah tak lalu nak makan.. pastu malam bisa badan.. aku tak leh makan terung jugak kot? angin kan?

Ni bibik call "Puan, saya lagi rebus tulang ni.. baru 15 menit.. gas nya habis!".. 

Haihh.. buka makan McD jelah camni.. sentap i olls tau.. 


Love, 
Filla.

4 comments:

Tina Othman said...

Suruh bibik sambung rebus guna rice cooker lah, biasa buat mcm tu senang sikit

Mami Izaara Imani said...

Menyelerakan menu akak ni..
Yes dah ada idea utk berbuka ptg nanti..
Meh jenguk dress murah giler
Dapatkan 3- RM150..

http://mrsaimanhavit.blogspot.com/2014/07/dress-murah.html

sgt sesuai dgn akk yg slim melim..serius tak rugi jenguk k..

Pembaca Tegar blog Kak Filla

Karya Mahirah said...

wah... banyaknya... makan utk berapa orang ni?

soulsearcher said...

Udang tu kena dip ngan tepung dulu kot kak pilla.pastu baru dipped ngan batter.