Thursday, July 24, 2014

AYAM GOLEK DAN UDANG GEMOK.

Semalam Kak Pilla gi Aeon Big Alamanda.. Pastu nampak je ni terus tertelan-telan ailio.. Memang kongajo betul tengahari letak ayam bederet-deret macam tu.. Panas-panas dia tegolek-golek kat situ.. Murah pon murah.. baru RM12.90.. Apa lagi Kak Pilla laju-laju suruh dia bungkus yang kaler gelap sikit.. hahahahaha..

Ahhhh tak tahan tengok.. seksi sangat.

Inilah rupa dia.. rasa boleh tahan lah.. Pak Radie cakap ada part yang keras sikit.. Pandaii je, aku makan elok je lembut.. Dia biasalah.. cer kalau dia beli, mesti dia puji diri pandai beli lah.. tengok pon tau lah.. itulah inilah.. tumbuk kang.

Udang ni Elly bagi Sabtu lepas.. sebab kat rumah dia tak makan sangat udang.. dia sorang je.. Beria-ia dia bagi.. Aku naik segan ok.. nak beli dia cakap mengada.. amik je.. rasa nak kiss popo masa tu.. tapi aku takut dia menjerit.. kahkahkahhhh.. Memang terbaek.. besau giler udang ni.. aku makan 3 semalam.. 2 besar, 1 kecik sikit.. Sampai sahur pon aku cicah roti 2 keping ada lebih kuah dia.. Nyamsss sangat masakan sendiri.. hahahahaha jom benci kak pilla sebab suka perasan. 

Ni namanya menghabiskan segala apa yang ada dalam fridge.. Dah nak raya.. kang kecut je semua.. baik kita perabiskan.. Eish bendi celur pastu cicah sambal belacan.. memang tak nak makan benda lain lah.. 

Korang ni semua senyap je... mana semua orang dah balik raya ke apa? Bosan tau kak pilla asyik update blog je.. orang lain tak update pon.. 

Nyampah ai.



Love, 
Filla.

15 comments:

ieyka dinda said...

takpe kakpilla...ada orang rajin baca including me. rajen2 hapdet okay, time malam nak raya update pon aci hahahah

-ieykadinda-

tuty said...

ada ni haa... hari2 duk belek blog kak pilla...lps klik, klik lagi tgk update dari kak pilla... hihihi... seronok tau baca blog akak

Umi Ain said...

Hoih sedapnye udang tu. Terus rasa nak masak udang gk hr ni..

Anonymous said...

ala...update je Pilla...ada gak benda nak baca masa time boring kat opis ni...lagipun boleh le telan air liur sensorang tgok masakan u...pastu balik boleh le masak..eh..sorri..cari kat bazar ramadan..heeee

- Hayati -

Anonymous said...

:) dapat idea untuk berbuka puasa juga nanti.Thanks.

Jun Juliana said...

x per, kak pilla update je blog, saya tetap baca wlpun tidak meninggalkan sebarang jejak..ececehh.. :)

AyuArjuna BiGoshh said...

sedapnya kak pilla oiii

Azura Aziz said...

mana ada kak pila... melayan blog kak pila la ni.. alahai, terliuqnya dgn bendi celur tu...

Min Min said...

Sedapnya udang masak lemak tu ... terliur ok .. nanti nak suruh my dad masakla, masak sendiri tak reti huhuhu ..

Fatin Izuwan said...

Lebiiiuuuu kak pilla..
sehari 14 ratus kali tau bukak belog kak pilla..kikiki..eh!

Selamat Hari Raya utk kak pilla & family.. ^_^

Anonymous said...

Salam Pilla,

amboi nampak sedap..mesti best pedas ni..

Arwah Mak saya suka masak lemak kacang dgn udang. pastu sambal belacan makan dgn ulam...

laju... je,kalau ada ikan masin goreng... phew..

sayur bayam warna purple tu dlm category superfood.
anything purple or red is good for health. macam beetroot.

anyway, bagus lah rajin memasak ...

Anonymous said...

Hehehe k.pilla ni..lucu la..love u kak..selamat ari raye

Karya Mahirah said...

sy ada kak pila, sentiasa baca entry baru akak... cuma akak je cam tak sudi dtg blog sy huhuhu...

Anonymous said...

kak pilla punya menu memang gugat keimanan betul la.. semalam saya buat nasi ayam resepi kak pilla.. laki asyik puji sedap je.. kawan-kawan dia datang raya nanti dia pesan suruh buat lg.. ;p
-teeya-

Aju Mohit said...

seronok bila buka blog kak pila and ada entri baru, semangat nak baca ;)