Wednesday, July 02, 2014

MEE BANDUNG MUORRRRRR... KATANYEEEE...

Entry ni bukan nak share resepi hahahah.. sebab semuanya instant, tak yah nak bajet terror sangat Kak Pilla ye.. 

Baru-baru ni ex-senior aku masa kat UiTM dulu singgah jap bagi aku pokok daun kesom sebab dia tau Acih suka asam pedas.. taktau rupanya we olls duduk dekat-dekat jugak hahah.. dia singgah tu bagi sepeket paste mee bandung Maharani.. Kak Zareen, sedap okk.. pedas ai like ;)

Nyamsssss rasa dia pedas, ada rasa kacang sikit, eh sedapnya.. kalau makan jangan gelojoh.. kalau tesedak ni.. rasa nak pitam hahah.. 

1 packet ni RM10 boleh lah sekeluarga makan.. 4-5 orang camtu.. 

Tak yah ikut sangat sukatan air tu.. Agak-agak je kuah tu.. 

Lebur je paste tu dalam periuk.. letak air.. masukkan daging, mendidihkan sampai daging empuk.. aku guna daging batang pinang so tak lama lah dia nak empuk.. pastu masukkan sawi, udang dan apa-apa haiwan yang korang nak.. last sekali pecahkan 3 biji telo.. vasssssssssssdevassssssssss siap.. 

Penyelamat kalau orang datang nak beraya.. hahahahha... 

Siapa nak beli boleh whatsapp Kak Zareen - 0122017665

Sekian Thank You.



Love, 
Filla.

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Klu yg agromas pun not bad jugak sis..hehe

Fiza Zasmi said...

wah! boleh buat juadah pagi raya ni! sedap2..

Anonymous said...

kak pilla, 1paket paste tu bole msk utk bp org mkn?