Thursday, July 10, 2014

BERBUKA PUASA DI THE ROYALE BINTANG THE CURVE

Baru-baru ni gi buka puasa kat luar.. Plannya nak buka ngan Anny and Natra.. Tapi last minute Natra tak jadi so kitorang memang ajak lah laki memasing.. Tapi Pak Radie tu kan eksyen sikit.. bila ajak mesti tak confirm.. Tapi kang tau-tau sampai je..

Buka puasa kat Royale Bintang The Curve.. Ni 2nd time buka sini.. Rasanya 2 tahun lepas kot buka ngan Anny and Atta kat sini.. Food boleh tahan lah harga pun ok.. RM68++ je.. 


Mommy Anny and Papa Alan

Papa Adie and Mama Filla.. Amboi tanak kalah T_____T

Lama jugak nak menunggu buka.. 

Oklah tak guna sembang banyak.. jom lah tengok apa yang ada kat sini..






















Ada buah-buahan tempatan jugak.. Tapi aku amik buah laici.. Mmmm dap gemok-gemok laici dia :)

Laksa ni Anny makan 2x sedap sangat kata dia.. Ye lah paham... 

kuih muih tradisional








Oh puding roti pon ada.. lupa nak snap tadi.. Ok lah food kat sini variety jugak.. Park dalam ni pon murah je.. Bulan puasa ni perot takdelah lapar sangat.. cuma haus melampau.. sekali minum bergelas-gelas hehehe.. Oh sebelum buka kat sini, aku dah siap buatkan tomyam kat Acih untuk berbuka kat rumah.. Sian dia.. Next time nak ajak budak-budak pulak at least sekali buka puasa buffet nie.. mana tempat best and affordable untuk buka puasa yek?

Love, 
Filla.

8 comments:

~emi~ said...

Akak try pergi klgcc. SItu pun nice jgk..baru semalam pergi bukak kat sana. rm75 klu x silap..makanan not bad la, byk choice..tepi swimming pool. cantik je klu tgkap gmbr.

Nad MamaZN said...

cyberjaya..kompleks sukan kt taman tasik tu..selesa..
takpun bangi golf resort

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Kak Filla...Dkayangan steamboat macam menarik je. boley la bwak The Kasihs kat sana ;)

Anonymous said...

kak pilla try buffet sini:

http://www.groupon.my/deals/klang/abdul-charlies-restaurant-mines-wellness-hotel/718495101

food sedap jgk. plus kat Mines je dkt dgn equine. beli kat groupon 2 adults RM130, child 5-11 yrs old RM40.

ni pun ok tp jauh sikit kt kl nuu

http://www.groupon.my/deals/klang-valley-selangor/sunflower-brasserie-1/718536876


-org equine juge-

Miss N said...

Skyview @11 kt pejabat peguam negara, putrajaya. Harga rm20 utk adult, rm10 utk kanak2. Spread x banyak...tp semua makanan dia sedapp. Ada nasi putih,Nasi minyak, lauk2 ayam, ikan, daging, ulam2, budu, sambal belacan, tempoyak, puding karamel, puding roti yg sedapp, mee goreng, bubur lambuk, kuih2, kek2, jeruk, buah2. Rasanya tu je kot spread dia... tp puas hati dgn harga and makanan sgt sedap.

Aileeza Radzak said...

Kak pilla, cuba try tengok groupon ke mydeal ke.. sana banyak jugak voucher2 buffet ni.. murah dari harga betul.. lagi berbaloi sy rasa.. :)

Nur Amiza said...

the sumbs cafe kat shah alam pun macam best. saya nak pegi next week. adult rm45nett, children (6-12y.o) rm26nett.. bole follow ig dia @thesumbscafe =)

Karya Mahirah said...

meriahnya makanannya kak pilla... tergugat keimanan aku... ni yg rasa nak makan kat hotel sekali...