Thursday, June 19, 2014

MAKAN DI JALAN BELLAMY

Kejadian pada hari Jumaat lepas.. Hahah hebat Kak Pilla sekarang.. stok minggu lepas baru boleh publish hari ni.. *clapclap* untuk diri sendiri.. 

Jumaat lepas lunch time aku heret Kak Tie opis teman aku gi KL kejap.. Homai boleh tahan jauh dia.. hahahah.. dah itu je masa yang aku free nak gi Nuffnang Office kejap.. Bila dah sampai oh em gee.. tepat pukul 1.00 tengahari.. Orang keluar lunch pulak.. huwaaa hantuk kepala kat stereng.. silap timing lah pulak.. So aku berehat kejap dalam kereta.. Yang Kak Tie pulak punya lah mengantuk kata dia.. 

Ok lah Kak Tie tido lah dulu.. nanti saya kejut ;)

Tu tido betul ye.. amboi Kak Pilla kulit putih melepak.. ko ingat ko je reti 360? Ai pon boleh laaaaaa muahahhaha... Keluar ngan Kak Tie ni dia paham sangat ngan aku.. mesti bawak air sejuk isi dalam botol.. dah macam jaga budak tadika.. hahahha.. 

Dah settle hal kat Nuffnang, kitorang nak balik.. tapi perot macam lapar jugak.. Kak Tie cakap jom kita gi makan kat Jalan Bellamy.. orang lamaaaa biasalah semua terror.. Eh tapi dulu time aku mengandung Kasih, aku pernah gi makan ngan Kak Tie gak area sini, tapi makan ikan bakar.. berpeluh makan kat sini sebab panas boleh tahan.. 

Kitorang order rojak biasa

Mee rebus

dan mihun sup.  Erk.. mintak-mintak bukan cap masjid. huwaaa kombang tokak den.. Tapi ni ok sedap je aku telan.. 

Thank you Kak Tie selalu teman saya.

Kak Pilla dan mihun supnya.. air kitorang order Teh O ais.. so total untuk semua ni ialah RM12.60.. Best makan murah macam ni ;)

Dah tu je nak citer.. kalau rajin kita post entry lain pulak ye.. 

Cik Anon tak nak hentam Kak Pilla lagi ke.. meh lah meh lah.. Eh saiko sangat Kak Pilla ni tau.. suka melayan.. hahahahha.. ai nakal... ai naughty.. Anon pon naughty.. ngam sangat lettew.. 


Love, 
Filla.

28 comments:

Anonymous said...

suka baca ur blog :)

Anonymous said...

suka baca ur blog :)

elly nadyra said...

alamak
makanan itu
nampak sangat menggiurkan utk perut aku yang tengah lapar

Anonymous said...

omg omg...dh dekat ngn opis sya dh tu filla...kitorg slalu g bekpes je, lunch jarang gi sni...klu tk, leh dh jumpe "kak pilla"...

Anonymous said...

mintak komen kan....
hahhaa budget hot sgt laa makan pakai shades...looser sgt ko ni pilla oiiii...bawak2 laaa sedor diri tu...anak da 3...ade hati nak ngade cam budak2 baru nak up...maleee ehhhhh....

Anonymous said...

mintak komen kan....
hahhaa budget hot sgt laa makan pakai shades...looser sgt ko ni pilla oiiii...bawak2 laaa sedor diri tu...anak da 3...ade hati nak ngade cam budak2 baru nak up...maleee ehhhhh....

Anonymous said...

mintak komen kan....
hahhaa budget hot sgt laa makan pakai shades...looser sgt ko ni pilla oiiii...bawak2 laaa sedor diri tu...anak da 3...ade hati nak ngade cam budak2 baru nak up...maleee ehhhhh....

Aty_Fared said...

hahaha..baca2..part cik anon komen tu ai is gelak2.. hurrmm.. apa kate akak setting anon tak ley komen.. biarkan die meroyan sorang2 jer dalam hati.. sebab dah tak ley komen meroyan kat blog orang.. :)

nor isneini mohd ayob said...

BIHUN SUP PN SODAP TIME2 PUASA NIH...SLRPP

Anonymous said...

poyo anon atas.xde life ce la cri hdup bhgia len dr duk mgangu dengki hdup org..booo !

Anonymous said...

kesian anon yg hentam kak pila ni. aku turut bersimpati pada ko anon yang menyedehkan. ahahaha... haruslah makan pakai shades pun ko pertikaikan...ahaha...lawak kampong sgt.mesti ko x penah kan?ko x penah buat, pastu pila buat ko dah sentap.hahaha...sedehhh

salwana nordin @ che'wa said...

sedapnyaaaaaaaaaa smua mknn..my feberet ofkos bihun sup la..

sambal kicap mmg terbaekkkk la kan :)

Anonymous said...

mengikut kajian, anon yg suka mengeji org tak kira bangsa atau agama ni terdiri dari keluarga porak peranda. tetapi mengikut kajian juga, anon yang baik2 seperti aku brasal dari keluarga bahagia.. kahkahkah...

anon is butthurt with u kak pilla, sian dia.. pegi nangis bawah shower tu anon.. kahkahkah

Anonymous said...

Omg anon ko ni giler ke? Takde duit nak beli aviator habaq mai.. Loser sngt

Anonymous said...

kesian kat anon yg hati busuk. kalau ko tak suka jgn le baca blog budak baru nak up ni. aku pun anon gak tapi bukan anon hati busuk mcm lu.syuhhhhh...syuhhhh...

Nur Suairah Jaafar said...

At least dia hot utk org yg dah ada 3 anak. Anon ni dah kenapa butthurt tgk kak pilla ni. Adoi

Anonymous said...

Kak pilla anak 3 pun pakai spek mata itam ke ijau ke...berapa ratus ribu yg baca blog kak pilla. Dah hits bpe juta tu. Yg anon tu xde blog..kalau ada blog pun xde pembaca. Sian. Tu yg hentam orang tu. Jealous. Nmpak sgt jealous. Sian kalau buat blog posing gaya apa pun xde orang baca. Siannnn. Income blog kak pilla ribu2..anon telan air liur je ok. Siann

azraf said...

Anon ni kenape...pki shades time mkn pn nk mengeji...shame on you lh.

izz zac said...

That particular anon is sick in the head and hati berkudis..what a pity sob sob...

Anonymous said...

Xde bhn la si anon tue.dengki kat org dh knapa..klu ko nk pakai shades jugak,ko pakaila.xde sape pun nk heran.cume ko je heran org pakai shades mkn mihun...bersih2knla hati tue dr nk mngata kat org.ok bai..

Aju Mohit said...

aduila anon kelakarlah anon ni, apapun mmg wajib hari2 terjah sini

Soya Bean said...

aik lain juga anon tu ye, suka hati org lah blog dia mah yg ko sakit hati apa hal (silent reader )

azuin arifin said...

Cek anon yg poyo.. jgn buat kacau bilao kat sini. Sini tmpt utk org bergembire dan hati baik2 shj. Org busuk perot mcm u,sile go to hell. Puihhh. Get ur own life,looser! Ai marah niiii.

Anonymous said...

yang penting shawl kak pilla lawa. beli kat mana please?

org equine juge

Anonymous said...

pelik dgn masyakarat yg selalu hentam org.ap pn xboleh.kalu mendoakan kebahagian kn satu tabiat yg murni.biasalah..namanya melayu.penuh dgn hasad dengki.steady ya kak pilla.doakan anon tu bahagia dunia n akhirat.PEACE!

Anonymous said...

aku tak boleh blah betul orang mengeja salah ni :

looser - LOSER
congrate - CONGRAT
that's mean - THAT MEANS

apa dek k.g sangat la loser pun tak tau eja. looser tu butir2 skru yg barai kat kepala ko. baik ko gi check.

anakbapak said...

Hahahha baru aku faham sapa cik anon tu hahaha lawak betul lah kak filla nie hahaha kelakar tengok bangsa kita ada yang perangai macam tu

Anonymous said...

tak baik hina org dosa