Friday, June 20, 2014

BURGERmbira.

Baru-baru ni ada Abang datang hantar burger kat kitew.. Awal-awal lagi aku dah seronok sebab memikirkan malam tak yah masak.. Bahagia nya hidup ni.. hahahhaha... Pulak tu sampai 5 jenis burger Abang tu hantar.. Malu Kak Pilla tau..

Hah yang satu tu sticker dah habis ke apa.. Sukaaa sebab sukati Kak Pilla je nak pilih makan yang mana satu.. 

Kak Pilla mestilah amik yang paling power.. BurgerLapann...patty bertingkek-tingkek nama dia.. hahaha.. Mengah nak mengabiskan seketul burger ;)

Nama kedai burger ni BURGERMBIRA.. So siapa yang makan confirm akan gembira hahahah.. 

Nahhhh sila tengok sambil lap ailio.. Kelas kau Jah.. semua ada.. 

Nah potong dua.. share ngan budak opis.. Tak mampu nak habiskan, perot Kak Pilla kan size XS.. ahahhahaha.... Istimewanya kat Burgermbira ni diorang tak guna tomato.. Sebab tomato kan kalau lama-lama dia berair dan kembang.. Nanti kurang lah mutu rasa dia tu.. So diorang guna Nenas!!! Nenas yang dimasak sendiri, tak main lah nenas tin.. Korang patut cuba sebab sedap sangat.

Ni nama dia BurgerLott.. Nama dah lah unik hahah.. Ada 10 nama kalau tak silap.. semua nama catchy sangat.. Alamak ai.. aku tertelan ailio plak tengok balik gambo ni.. 

Yang ni nama nya BurgerEgg.

Gitu.. Dah established since 2009 dari Kuantan, Pahang.. Tahun 2014 ni baru start ada kat KL ni hah.. So orang Key Ell sila bergurmbira sebab berpeluang nak rasa Burgermbira ni..  

Gembira tak muka Kak Pilla? hahah nampak nauuuu maintain gigit mulut sopan je.. Ada je gambar Kak Pilla mulut menganga, tapi ai kan menjaga kesopanan.. pompuan melayu terakhir gitu.. 

Eh tapi kan, aku sebenarnya rindu nak makan burger-burger macam ni.. Aku panggil burger gerai.. atau burger tepi jalan.. Rasa dia terbaekkkkkk!!! takde pon nak rasa muak sebab dia simple.. so aku suka yang simple tapi sedap.. Bila makan burgermbira ni teringat kenangan lama jalan kat area rumah tu je tapau burger gerai.. Kenapalah jauh sangat kau ni wahai Burgermbira???? 

Ada 10 jenis.. Pilihlah mana satu yang berkenan..

Kepada sesiapa yang stay kat area LRT Wangsa Maju, silalah tepuk tangan dan burgermbira.. Stall diorang kat sana.. betul-betul berdepan dengan D'Putra Tom Yam Seafood.. orang duduk area sana tau lah kot kan? Kalau nak info pasal Burgermbira boleh click FB dan IG diorang ok?



Love, 
Filla.

9 comments:

FADLINA MOKHTAR said...

burger tepi jalan memang best.simple.pastu sos menjejeh2 kerlas.dulu time peknen kalau nk mkn burger tepi jalan yg best,beli kat seksyen 2 shah alam tu.nama stall tu Mcdino.hahah sedap sangat2 :)

Amal Salleh said...

HOOOOOOOOOO nmpk sedap !

Elly Zan said...

Huah...makin hari makin banyak benda buat aku nyesal keluar dari KL. Hahaha...

Elly Zan said...

Huah...makin hari makin banyak benda buat aku nyesal keluar dari KL. Hahaha...
===========
http://belajar-awal.blogspot.com/

peej said...

eh dekat dengan rumah aku ni. tapiii aku pulak tak suka burger gerai. hahha. nanti aku geli sebab menjejeh2 sos mayo semua. kalau beli pun nanti mesti aku tak bagi letak segala tu. letak sos sikiiiiitttt je ye.

Chekgu Azrine said...

Dekat ngn umh ...yeayyy

shasya said...

Kak..kt seri kembangan ni ade burger gerai yg super sedap..burger celop nm nyer..sedap kak..gerai dia kt bazar atas bukit yg ade sup gear box ty..yg sblh giant tu..masuk simpang bazar dia blah kiri..tentang ngn speedmart blah kanan..try la kak..terbaikkk..hihu

Laura Azura Zainal said...

Assalamualaikum... Sy duduk Kuantan. Memang terbaik burger Burgermbira nie...

Amiha Ayu said...

Assalamualaikum.. tq Filla for your kind review... for your info, ramai your readers datang semalam. ada yang all the way from Nilai...