Thursday, June 12, 2014

MAJLIS RESEPSI MY COUSIN NADIA

Haritu dah cerita tentang majlis pernikahan my cousin Nadia kan.. So ni Kak Pilla nak habiskan episode perkahwinan mereka pulak.. Eh apa formal sangat ni hehehe..

Majlis Resepsi berlangsung di Dewan Felda Semarak pada 1 Jun 2014.. Tema tradisional kot? eh ada kot kot pulak.. hehehe.. 

Aku datang dari Sri Kembangan.. So agak jauh.. boleh pulak breakfast dulu makan roti telor bawang bagai.. pastu baru balik.. siap slow-slow.. Pak Radie sempat basuh motor dia lagi.. pastu baru tehegeh-hegeh bersiap hehehe.. 

Songket pelengkap gaya buat pengantin.. Cantik dan Gah bak pinang dibelah dua.. Wow ayat Kak Pilla soooo klasik ;)


Kaum keluarga kedua belah pihak telah bersedia di pintu masuk utama untuk menyambut tetamu yang datang dan menghantar tetamu pulang.. 


Aku sampai je terus blur apa nak buat nie.. diorang suruh aku pakai bunga penanggah ke nama dia? ala macam yang rewang-rewang tu.. konon kene buat kerja lah.. Eh keje apa ai nak kene buat nie.. ai lapar tau.. hahahah.. tu tudung hijau Mak Teh aku.. so terus laju-laju aku join duduk situ.. tolong bagi gift kat orang yang balik.. 




Pengantin berarak masuk menuju ke pelamin nan indah.. 


Amboi slim melim Nadia.. terkenang zaman Kak Pilla kawin dulu.. Eh ai pon slim ok dulu.. pipi je tembam masa tu hahaha.. sekarang? *rabatummywowwwwwamazingggg* hahahah






cantik.. tapi make up garang sikit.. untuk serasikan dengan baju kot.. but still Nadia, u look gorgeous ok ;)


Pak Lang and Mak Lang (mak ayah) Nadia menepung tawar.. 


Wan ngan Atok pulak


Atok Braim memang suka ok.. Paling lama kot dia kat atas tu hahahah.. semua jenis dia nak tabur.. Aku kat tepi tu dah cakap dah "Yah, dah tu cukup-cukup tu, jom turun meh" hahahaha.. kong ajo nye anak.


Atok ngan Wan kene paksa duduk kat meja pengantin.. Wan malu pulak.. kalau malu haritu baik ganti ai je duduk situ muahahahahha


Atok muka jangan nak garang sangat tok ye.. Dah habis hemsem dah tu ;)


Wow macam Raja-Raja gitu.. Tapi Raja Sehari je yeeee.. 




Tetiba ada reader tegur.. Tekojut Kak Pilla.. kawan Nadia ni ;) Eish gambar kita ni gelap pulak.. ni pon dah edit bagi bercahaya sikit hahah.. baby tuuuuu.. apa duduk tejuntai-juntai kaki tu.. haku geget kang.. gerammmmmmm!!


Oh itu ke hashtag nye? mana ahkak tau.. aku main buat hashtag sendiri je.. hehehehe.. Orang panggil Tasha.. Tapi family panggil Nadia.. 




Suka tengok bekas telur ni.. Klasik sangat ;)



Don't play-play ok.. Orang lama ni menghiburkan kita.. Hail Amir.. teringin zaman muda handsome betul.. Now pon still handsome ;)


Eh teringat Pak Radie suap masa kawin dulu.. Aku ngap terus satu sudu.. hahaha.. wedding aku belah lelaki dulu.. aku siap makan 2 pinggan ok.. Ada ke pengantin pelahap sangat macam Kak Pilla? hahahah.. Nadia ni pengapit aku masa belah perempuan dulu.. Natra pengapit aku masa belah lelaki.. eh perlu ke nak citer kisah sendiri kat majlis orang? Eh ni blog ai.. sukati ai la.. 


Aku buat kerja setengah jalan je.. buat-buat sibuk masuk dalam terus amik pinggan cedok nasi, lek je makan.. hahaha.. join setable ngan Abang Ipar den.. 


Amaani? Tido ke?


Ni Busu aku duduk kat Ipoh.. Adik bongsu Atok.. Anak dia 4 orang semua lelaki.. hemsem2 tuuu.. 


potong pulut kuning pulak


Play video jap


Pastu tekejut Kak Pilla tetiba gambo Kak Pilla bediri ala-ala gedik ni pon ada dalam video.. hahahahhaha


Auwwww so sweet.. Pa, nak amik gambo camni jom?


Acih rembat shawl aku.. pastu sibuk suruh pakaikan.. muslimah anak mak.. Nurin ni cousin diorang.. memang kamcing ngan Amaani.. Leecha ko dah kenapa macam boy hahahahah.. Ish kenapa aku rasa Leecha dah besar laju je? bukan dia baby lagi ke???? 

Pak Radie tu.. rasa nak flying kick je.. gedik sangat pose dia tu.. Tengok Kak Pilla.. maintain comel je macam tu.. bahahahahaha




menurunkan sepatah dua kata... tapi berpatah-patah Kak Pilla tulis.. siap nasihat bagai hahahahah.. Ai kan over?


Siapa nak kawin nak merasa berphotobooth macam ni leh try tengok fb and ig tu.... Salin sendiri, Kak Pilla malas nak manjakan korang.. biar ai sorang je manja takpe. 


Kelas Atok.. Sempat lah bergambar kenangan dengan Hail Amir.. Aku yang snapkan ni.. 


Lepas snap Uncle Hail Amir pulak tanya.. Tak nak amik gambar ngan Uncle ke? OMG aku terus tekulat-kulat hahah.. terus laju aku jawab.. Eh nakkkkkkkkkk!!!! hahaha.. Ni paling aku respect lah artis-artis veteran kita ni.. baik sangat.. tak sombong.. dari mula sampai dewan nak kosong dia melayan orang.. Pak Radie over.. siap "Uncle nyanyi skit lagu Raya dgn Uji Rashid, ni dah nak puasa dah ni".. Uncle pon sporting siap nyanyi hahahahah.. Artis sekarang sila lah mencontohi artis-artis veteran.. tak jemu melayan tetamu dan peminat.. dia plak yang ajak bergambar dgn dia.. kan kelasss sangat ok.. 


Ni PakTeh aku adik kepada Atok Braim.. sekali ngan Mak Teh.. 


Ni 4 beradik terhangat di pasaran.. Eh hawat ai nampak tembam ni? ni salah camera lah ni... ai kurus ok sebenarnya.. 


Kan?? kurus kan??? hahahahah.. yang kemeja dark blue dah berpunya.. sorry ye.. dulu ada entry lama aku tu dia still available hahahahah.. yang light blue rasanya single.. ada awek ke tak, tak dapat dipastikan hahah.. yang lagi dua orang sekolah lagi.. tak leh ada awek.. 


Ni Shakira.. cousin kepada Nadia.. tapi selalu gak kitorang jumpa.. dia comel-comel blur gitu.. Habis majlis aku ngan Shakira manusia paling busy.. buat apa? collect fresh flowers rembat bawak balik hahahahah.. 

Eh ada sorang cousin aku nama dia Hapiz.. tak tau kenapa dia tak de dalam gambar hahahah.. haritu masa akad nikah dia dah merajuk x de gambar dalam entry.. ni pun takde.. bahahahah.. 

Tu diaaaa Hapiz.. bersinar-sinar dari kejauhan hahahahah.. 


Majlis ni combine sebenarnya lelaki ngan perempuan buat sekali.. keluarga belah lelaki tetiba ada tarian pocho-pocho.. pengantin pon terpaksa menari hahaha.. keluarga kitorang tak leh.. kitorang ni semua jenis malu-malu kucing hahahahah.. 


Amboi Nadia.. leh tahan eh?

Bersama Keluarga.. Haish ipad sapa telentang tengah jalan ni.. kacau gambar ok.. 


us




Kak Pilla kalau amik gambar memang style.. ke sana ke sini kepala haku pegi.. hahahahhaha..

Ok lah.. Nadia, semoga berbahagia bersama suami terchenta hingga ke akhir hayat ye.. 




Love, 
Filla.

12 comments:

Anonymous said...

k.pillaa...plez up story psl ur wedding dolu2...klu ada gambo lama2 up la kat blog nie..nk gak tgok....plezzzzzzzzzzzzzzz...

Anonymous said...

Hai Filla,

Filla kita nak tgk gambar u masa kawen, please...

Kniedaz said...

Cantik sungguh!

Chekgu Azrine said...

Semoga berbahgia pengantin baru..
Berkekalan til jannah

yana2605 said...

kak filla..citer la psal wedding akk..nak gk tgok gmbar2 wedding kak pilla kita nie...pleaseeeee

NM03 said...

hi dik filla,

ahkak kau ni baru nak follow blog kamu. sudi la kiranya kamu masukkan blog picisan akak ni kat bloglist kamu ye... hehehe...


maceh banyak dik pila, ahkak ko ni ratu args jugak. hahahaha... katupbibir

NM03 said...

eh dik pila, ahkak dah lama follow kamu la... hikhikhik...

jgn lupa tao masuk dlm bloglist... kalu tak akak giget kamu! kakakaka

NURUL ALI'IM -ZAINAL ABIDIN said...

kak pilla, cantik kasut. hihihi
sorry2, tu jer yg nmpak dulu ;)

NURUL ALI'IM -ZAINAL ABIDIN said...

k.pilla cantik kasut! hihihi
sorry2, tu jer yg nmpk dulu ;)

Anonymous said...

Kak Filla, post la entry pasal wedding akak. Dengan gambar tau :)

shalimar yusof said...

K.Pilla jarg dh org nk pakai songket cm tu..pdhal songket tu la naik serii..terbaikk..

Adliza Azilda said...

Cantik sangat kawen pakai songket tau...... so klasik and nampak macam raja2 kawen.

http://lizazilda.com/classic-glam-raya-2014-pastel-raya-2014-by-zery-zamry/