Wednesday, April 30, 2014

FLASH FRENZY SALE

Aku jarang jugak bukak link-link butik online nie.. Kenapa? sebab aku takut terjebak membeli belah.. Tapi sebenarnya, membeli-belah secara online lagi banyak penjimatan.. Kalau dikaji-kaji balik, kadang kalau shopping kat mall, aku boleh habis beratus ringgit sekelip mata je.. baju dapat lah berapa helai je pun :(

But what to do, shopping dan perempuan tak boleh dipisahkan.. Sampai lah satu ketika aku bukak website www.mysale.my ni dan pelahan-lahan aku click satu-satu.. First step kita kene register dulu, tapi don't worry, register ni free je pun.. 

Memang berdebar-debar sebab mostly ada discount up to 80% dan barang-barang dan pakaian ni kebanyakannya branded ok.. Selama ni aku ingatkan MYSALE ni just jual pakaian je macam online shopping biasa tu.. rupanya macam-macam ada.. women's, men's and children's fashion, accessories, beauty, homewares, gifts and toys.. u name it semua ada.. 

Nah!!! macam tak percaya harga serendah tu? ini baru sikit.. So aku saja lah click kat Kids pulak.. 

Alahai apasal murah sangat ni? Dah lah tak yah keluar gi kedai.. duduk pakai baju tido kat rumah pun dah boleh order semua ni.. 

Murah kan? Jap kita tengok kat accessories pulak.. 

Cantik kan? murah pulak tu.. 

sorry sebab aku terlebih excited habis semua pun aku nak pritnscreen tepek kat sini.. Jewellery Hanger ni best jugak supaya accessories kita tak berselerak.. front and back pon ada ye.. hmmm harga memang murah sangat kat MYSALE.  

Jap, bukan tu je.. kalau terfikir nak memiliki set cosmetic tapi tak mampu sebab cosmetic yang berjenama terlalu mahal kan.. so boleh dapatkan di MYSALE dengan harga berpatutan atau murah lah bagi aku.. 

RM100 je u olls.. macam tak percaya je.. tapi percaya jelah.. kalau gi Clinique, sebijik lipstick je dah berapa?? ni satu set ye.. hmmmmm kalau beli untuk gift sempena mother's day pon ok ni.. 

Tak suka Clinique? Takpe.. Estee Lauder pon ada.. 7 piece set.. Berbaloi sangat :)

Nampak tak apa aku jumpa? cookware pon ada.. warna cantik plak tu.. discount banyak plak tu.. 

Tapi korang kena ingat tau.. MYSALE ni memang offer exclusive discounts yang kadang-kadang sampai 80%.. so korang kena laju.. sebab kalau lambat nanti SOLD OUT.. yang bestnya.. brand dan barang-barang dia selalu updated.. website dia memang active yang setiap minit pun kengkadang ada brand baru masuk.. gitu.. 

Aku dok click sana-sini tetiba aku jumpa ni.. Waaaaaaaa suka sangat!!!! 

Siapa kenal aku korang dah memang tau aku ni penggila Quilt Cover Set yang cantik-cantik kan? So bila terpandang je ni terus nafsu lain tertutup hahahahha... Aku tak kira.. Aku nak yang ni jugak.. Huwaaaa nangis aku tengok lawanyaaaa... Dah lama aku cari yang plain tapi still ada stripes macam nie.. memang lah ada jual kat luar.. tapi dengan fabric cotton macam ni memang tak dapat lah harga RM225 macam ni.. 

OMG aku confuse lama duduk mengadap ni.. Aku tak tau nak colour apa.. Merah tu macam wow sangat.. sukaaaa!! Tapi hati aku lebih kepada green.. sebab aku takde lagi colour lembut green macam tu.. 

So aku decide nak beli Pima Cotton Quilt Cover sets Sage Green.. Siap hafal ok nama dia.. sebab lama gila aku nak decide colour apa yang cun.. semua pon cun.. If korang tak biasa membeli belah secara online, bila dah click kat benda yang ko nak beli.. lepas tu terus je click 'Add To Cart'.. Then kalau takde benda lain nak beli.. click je 'Checkout' (kat atas kanan tu)

Ni aku guna phone.. pon boleh shopping jugak ;) Sebab aku amik masa lama nak fikir kan.. so bila dah tutup PC aku online guna iphone pulak.. hahahahha.. 

Sebelum tu aku dapat Email from MYSALE.. So aku dapat voucher RM30 pulak.. wowwwww jimattttt!!!! 

Best kannnn... Lagi satu aku suka baca pasal 3 benda tu..

-Up to 80% Off Designer Brands
-100% Authentic Brand Promise
-30 Days Money Back Guarantee

Seterusnya submit address korang untuk tujuan pos.. pastu proceed ke payment pulak.. 

MYSALE akan launched new sales setiap setengah jam.. So kalau rajin korang kene selalu refresh what's new supaya dapat grab dulu sebelum orang lain grab.. Ada lebih 60 Top brands yang ditawarkan oleh MYSALE which kebanyakannya up to 80% discount.. MYSALE ni salah satu online sales event yang terbesar di Australasia sehingga ada lebih dari 8 shopping kategori.. 

Ni contoh brands yang belum launch lagi masa aku tengah online.. Tapi dia dah siap bagitau yang brand-brand tu akan launch starting in 17 hours.. Gituuuu.. so ko boleh agaklah the next day tu ko leh standby dah.. Aku rasa harga kat MYSALE adalah sangat berbaloi dan murah.. Tapi aku just nak bagitau.. MYSALE akan adakan satu event yang dipanggil:

"FLASH FRENZY SALE"

Apa tu??? Apa lagi.. Sale laaaahhh.. SALE dengan harga runtuh ni hanya akan berlangsung selama 3 hari.. Yup betul, hanya 3 Hari sahaja.. bermula dari 4 - 6 May 2014.. Dulu dah pernah ada Flash Frenzy sale ni back in November 2013.. Sambutan sangat diluar jangkaan dan sekali lagi pada 4 May ni akan diadakan Flash Frenzy for 10.6 million members.. Arghhh ramainya... 

So what u've to do now is, click MYSALE and register to be a member.. ingat ye Free Registration.. Lepas dah jadi members baru kita dapat serbu Flash Frenzy Sale on the 4th - 6th May 2014.. 

During Flash Frenzy Sale, sesiapa yang dah register menjadi members berpeluang untuk membeli local dan international brands.. Nak tau brands apa???? 

Coach
Bonds
Revlon
Zara
Quiksilver
Havaians
Pandora
Dermalogica
Rayban
Redken
Australian Leather Uggs
Luxor Linen
Fitflop
Desigual
Thomas Sabo
Charlie and Me

dan banyaaaaaaaaaaakkk lagi.. ingat ye, sale up to 80%.. Aku dah target Pandora ngan Zara.. kah kah kahhhh.. 

Lagi satu nak bagi tau sebelum terlupa, sesiapa yang pakai handphone canggih, sila download MYSALE App sebab members yang shop via MYSALE App akan diberikan access to Flash Frenzy sejam lebih awal dari shop di website.. Faham? 

Click www.mysale.my for Flash Frenzy Sale on the 4th May - 6th May 2014


Love, 
Filla.

3 comments:

Ayu azmir said...

Memang banyak yang jimat... jimat masa dan jimat minyak... duit pun ye jugak... makan kat rumah.. keh keh keh

iqamohd said...

Saya mmg pembeli tegar mysale kak..dari awal last year..beli botol tommee tippee anak 6 biji baru RM30, barang mainan Vtec etc kat mysale..pastu tunggu beli baju2 timberland for kids..murah gila2..flash frenzy last time mmg set jam timing barang apa nk beli..huhuhuhu..rembat handbag, jam tangan...mmg barang lambat sikit smpai..tapi puas hati gila...

P/s:tgh taip ni pun sbenarnye baru lpas check item saya kat mysale..weehuu..dh smpai kat transit...ondawayyy

Hazinra Namir said...

Sy pun rajin beli online... Tap syi agak bhati2 klu nk beli baju.. Kena ukur betul2 ;)