Friday, April 25, 2014

H.E.L.L.OOOOOO

Lama dah Kak Pilla tak upload gambar masakan kan kan? Ada ke nak tengok ahhaha.. u olls boleh tengok kat ig and fb kan.. situ selalu lah.. dok repeat2 pon lauk sama jugak..

Asam pedas ni actually is my fav.. Orang Melaka memang gila asam pedas.. Ingat lagi dulu, hari-hari asam pedas pon aku ok.. maybe tak muak sebab tak bersantan, rasa dia masam dan pedas.. pergh asam pedas memang win ah.. 

Now yang menurun minat asam pedas ialah Kasih.. Hari-hari pun tak pe.. tu aku malas nak tanya dia nak makan apa for dinner.. mesti jawapan dia Asam Pedas.. tapi kasih nak asam pedas ikan yang sekeping-sekeping.. tau ikan apa? ikan pari.. hahaha.. memang takde lah.. ingat aku rajin nak gi pasar.. sekali pegi beli stok banyak-banyak.. makan je apa yang ada.. So asam pedas semalam ialah ikan tenggiri.

Wan call dari rumah Pak Long.. Wan tengok gambo ni kat FB kot.. Pak Long kata no good no good.. minyak melimpah.. bahahahah.. hoi tu lah sedap.. jangan makan permukaan dia.. godak-godak lah amik yang bawah.. tskkk bila nak start diet nie.. *nangis*

Aku penggembar sayur.. kau bagi jelah sayur apa pon.. aku takde hal.. aku boleh ratah sampai licin.. bagus jugak kat rumah ni memang semua jenis tak makan sayur.. Pak Radie kalau makan pun ada lah 2 helai.. bahahahah... udang tu Amaani habiskan.. Udang sekarang kemain mahal kan.. kalau yang XXL tu RM37 kot sekilo.. so aku beli yang kecik ni utk rencah sayur.. pastu goreng je telur dadar.. Sebab Amaani memang suka makan nasi, kicap, telur.. udang tu pon dia suka.. semua udang dia habiskan ;)

Dah anak dara kan Amaani.. dia kan jarang pakai macam nie.. so bila pakai ni terus berlari masuk bilik aku pakai lipstick.. terus dia lari masuk bilik amik soft toy.. pastu duduk sorang-sorang peluk soft toy.. pompuan sangat ni.. 

Pagi tadi subuh lagi dia dah bangun pastu nangis-nangis datang kat aku.. 

Mama: Amaani kenapa ni nangis?
Amaani: Mama nak tinggalkan Amaani....
Mama: Tinggalkan Amaani kat mana pulak ni?
Amaani: Kat hotel.. Amaani takut.. Amaani sorang...
Mama: Amaani mimpi tu.. len kali tido basuh kaki..
Amaani: Mama tinggalkan Amaani kat hotelllll.. uwaaaaa...

OMG
OMG
OMG

Oh My Goshhhhhhhhhhhhh
Oh My Goshhhhhhhhhhhhh
Oh My Goshhhhhhhhhhhhh

What The Fishhhhhhhhhhhh
What The Fishhhhhhhhhhhh
What The Fishhhhhhhhhhhh

Hahahah sapa dengar HotFm panggilan hangit pagi semalam je paham.. sakit perot aku.. rasa nak lempangkan je.. ok ok i paham perasaan seorang bakal pengantin T_________________T



Love, 
Filla.

10 comments:

Jan@Afzan said...

Baru girlish sikit Amani pakai skirt ropol2...peluk2 soft toy...hahaha.

Suka tgk amani pose cekak pinggang & silang2 kaki lagi...Well, like mother like daughter lah kan...hehe

Muahs kat amani.. Tak sabar nak tgk leecha pula bila nak besar mcm ni...:D

Anne mahli said...

Cute nye Amaani pakai camni!
Oh my fishhhhh..hehehe...
Kalau nk dgr lagi ada kat soundcloud..
Pecah perut gelakkk

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantiknya baju dia.. comel sungguh amani ni...

;)

~emi~ said...

Hahahhaa..kita dnegar jgk. Lawak gila.

Chekgu Azrine said...

Amani..sweettttttt sangatttttt

Sayur tu nmpk sedap..terliur trs!

balqisnordin said...

comel sungguh amani ni.. petah, cerdik semua ada

May said...

Delicious food here....

lovely said...

saya pun dengar hot fm..
hahhaha lawak sangat.. x faham ke hati seorang pengantin..hahhaha..
lawak giler..

lovely said...

saya pun dengar hot fm..
hahhaha lawak sangat.. x faham ke hati seorang pengantin..hahhaha..
lawak giler..

Siti Asiah said...

sakit perut dgr panggilan hangit edisi cikgu tari tu...gelak samapi kuar airmata...