Wednesday, April 30, 2014

IKEA kami datang.

Adalah satu hari tu.. Popo nak jumpa sebab Popo Elly nak belanja makan kat The Curve.. Aku ngan Peej ok jer.. So aku datang ngan Peej.. Popo tunggu sana.. Kitorang ni kalau jumpa, mesti macam kelam kabut.. macam semua benda nak kena laju sebab nanti tak sempat.. 

Nachos makan ramai-ramai

mine.

Peej's.. 

Elly's.. eh aku ngan elly makan benda sama kot.. 

Thank you Popo Elly.. Elly ni satu lah perangai dia.. suka sangat belanja orang.. pemurah pulak tu.. naik segan plak kitorang ni.. Eh tapi dia Popo Elly.. mestilah kena rajin belanja.. hahahah.. kalau tak, tak Popo laaa.. mana spek itam popo? hahahah.. Elly jenis tak berkira dengan family, dengan kawan-kawan.. so rasa senang je berkawan dengan dia nie.. pastu korang pun tau dia ni kelaka tahap apa kan.. cuma aku nyampah dia ni tak suka cakap kat phone.. kalau call tu kelam kabut nak letak.. ada boss ke takde boss ke, memang dia tak suka cakap kat telefon.. 

Peej yang hati dia baik sangat.. outspoken.. kadang penakut jugak, nampak je berani.. tapi dia jenis ikhlas.. apa dia rasa dia akan cakap.. jujur dan selalu mengalah..Peej yang aku kenal ni tabah orang nya.. Anak yang baik untuk kedua ibu bapa dia.. Aku banyak belajar jugak dari Peej.. Pengorbanan dia.. bila ingat semua tu, terus aku rasa diri sangat kerdil.. tapi takpe.. kita ambik yang baik-baik untuk motivate diri kita jadi lebih baik.. now, bapak peej ada kat hospital.. sama-sama kita doakan uncle kembali sihat dan ceria macam dulu.. dan Peej jangan susah hati, nanti kang blood pressure naik pulak.. 

Tuan Blog.

Ok tu je nak cakap.. lately aku agak emosi sikit.. hahahah.. No no noooo.. tak mau emosi emosi sangat Kak Pilla.. 

Pastu makan laju-laju kitorang pakat nak gi Ikea sebab Elly lagi satu perangai dia, dia suka hasut orang.. "Korang... lawaaaa aku beli alas meja kat raya.. boleh collect untuk raya, rugi tak beli.. design baru-baru".. Eh geram pulak aku.. patut ko keje kat Ikea je Elly.. ada barang baru ko call ktorang.. Tak pasal-pasal aku ngan Peej terejbak ngan hasutan dia.. 

Tu diaaaaa... aku pun memang suka curtain tu jadikan alas meja.. tapi pesanan kitorang, jangan tiru ok.. kang meja makan kita sama.. mana boleh!!! 

Ni lah dia alas meja????? Huwaaaaaaaaaaa.. janji nak beli alas meja.. ni penuh satu troli apa citer???? tu pun sebab nak laju.. kalau lagi lama.. rabak poket aku.

ko tengok ko tengok gaya Popo Elly.. tu nak start hasut tu.. "Eh korangggg.. ni quilt cover set dia lawaaaa.. murahhhhhh" Haiyaaaa popo, wa mati looooh... hali-hali wa makan loti lorrrrr.. 

Ko tengokkkk...

Tapi memang lawa-lawa gak quilt cover set dia.. terjebak aku beli satu warna orange.. huhu..

Pastu aku ngan Peej terjebak beli ni.. Popo Elly kata.. ni bagus niiii.. nanti boleh susun barang make up.. baru lah organized sikit.. meja tak sepah-sepah.. ok fineeeee.. angkat terus masuk troli.

Ni pun aku beli gak.. nak letak kat laci office.. 

Warna pink aku beli untuk letak Aleesya nya bedak, sikat, diapers, socks, minyak angin.. so takde lah bibik tu bersepah2 naik rimas aku.. harga dia RM29.90 kot. 

Haaaaa lawa kan? ni aku beli 6.. table mate ni satu RM9.90 kot.

Aku ngan Elly beli nie.. terus bincang kat situ jugak.. "Ni lauk balance letak dalam ni.. pastu letak dalam fridge.. kemas je" kata Elly.. Ok betul tu Elly.. pastu aku amik yang size kecik.. "Elly ko kene beli yang kecik ni.. boleh letak sambal belacan, bekas dia kaca, so bila basuh takde lah busuk macam ko letak kat tupperware" kata Kak Pilla.. eh tu aku tambah.. aku suruh beli sebab boleh letak sambal belacan je hahaha

Amboi Elly.. balik tu terus send gambar dah guna letak lauk.. Eksyen Popo yeh?

Tapi dari semua benda tu.. aku paling LIKE yang nie lah.. nak tengok lepas Kak Pilla dah susun?

Jom tengok..




Dah tua-tua main scroll down scroll down dah tak cool kan?



Ok lah, tak yah scroll nah tengok je la..

Ahhhh cantik kan??? suka sangatt.. happy sangat.... yang aku letak mascara, eye pencil semua tu.. korang boleh tolak ke atas.. so bawah dia tu kosong dan luas.. boleh letak barang lain.. nak letak facial wipes ke.. facial cotton ke.. cotton buds ke.. pon boleh ;)

Ok lah, ada lagi benda nak beli kat Ikea tu.... Habislahhh.. Ikea ni macam berhantu.. tak leh pegi sekali.. mesti pergi berkali-kali.. Nanti kalau ada barang best, Kak Pilla share lagi k.. 

Tata.


Love, 
Filla.

7 comments:

kathy jem said...

Eh macam best jer tmpt let makeup tu..brape?? nk beli jgk la..haha

Azura Aziz said...

Ala kak fila, apsal Alycia g Ikea aritu tak jumpa bekas mekap tu huhu..

ieda iedana said...

lawa and tersusun je make up akak. bape hinggit? ni k. filla pun dah jatuh kategori menghasut reader gak. hahaha.... macam nak pi cari je balik nanti...

Anonymous said...

kak pilaaa..nt tnjuk sikit camne rupe langsir jadi alas meja.i cannot brain hehe. beli yg langsir siap ke beli kain yg blom jahit tu

Filla said...

kathy, Azura Aziz, ieda iedana: harga dia RM70 kalau tak silap.. ke RM79..

Anonymous: kain belum jahit.. boleh beli ikut berapa meter nak..

Anonymous said...

kak pilla, tlg bgtau popo elly ada lagu khas utk dia kat youtube.. setiap kali korg pggl dia popo mesti aku teringat video ni.. haha.. jgn marah popo elly.. hehe

http://www.youtube.com/watch?v=QhcA77qBx7w

Anonymous said...

Kak fillaaaa..pasni bli make up organizer tu kt daiso je.. rm 5 je.leh saving.heheheheeh