Wednesday, April 02, 2014

LANGKAWI.

Korang tengah bosan ke? Ok good.. Meh aku tambah lagi tahap kebosanan korang tu dengan entry kursus langkawi aku ni.. hahahah.. Nama pon pegi kursus, tapi sambil menyelam minum air.. boleh jugak jadikan entry kursus ni sebagai entry vacation.. hahaha nak jugakkkk...

Aku baru je balik from Terengganu hari Isnin malam.. Khamis pagi dah kene amik flight lagi ke Langkawi pulak.. sebu perot pon tak hilang lagi.. nak buat camne kan.. gamble je lah pegi.. Pagi tu aku pukul 7.45 macam tu dah tepacak kat KLIA.. terus whatsapp Elly sebab dia cakap dia kat KLIA jugak khamis... tapi dia gi Perth.. dia kan Popo Elly, tak main lah domestic2 nie.. dia main international je.. hahaha...korang tak yah panggil dia Kak Ton.. mulai hari ni panggil dia Popo Elly.. dia suka nama tu.. percaya lah cakap aku.. hahahahhahaha..

Disebabkan aku awal gila.. so aku gi self check-in dulu then gi check in luggage jap.. pastu terus gi breakfast.. aku ngan kawan aku Kak Mai... Actually ni course untuk PA.. so ramai lah PA-PA yang pegi.. dah minum lepak jap.. then terus gi boarding gate.. aku dah serik nak lambat-lambat ni.. 

sampai gate dia suruh bukak kasut.. kalau pakai belt pon kene bukak.. wow first time aku kene bukak kasut.. aku siap tanya "bukak kasut yeh?".. dia cakap "ye, now dah strict sikit sejak kes MH370".. well done.  Aku suka jugak tight security ni.. kebaikan untuk semua actually.. 

sambil lenggang lenggok tu ada lah sesi melawat jap.. hahaha.. berkenan plak kat laptop bag nie.. rasa nak beli tapi bila tengok tak multi-purpose sangat lah.. memang utk laptop jugak.. dalam dia tebal macam velvet tu.. apa plak aku nak letak.. bukan aku ni jenis usung lappy.. so lupakan saja nafsu kau fillanie.. siapa nak beli boleh beli.. lawaaaaa baq hang.. harga rasanya rm159 kot? ada 3 colour.. red, electric blue and black.. semua cun.. 

aku tak tau kenapa.. tapi time ni aku berdebar-debar.. hati tak sedap.. mungkin jugak sebab baru je kes malindo air kat subang airport tu.. yang flight ke Terengganu tu.. huwaaaaa.. aku asyik tengok kipas katebang je.. 

tapi takut-takut manja.. sempat selfie. hahaha

ye aku duduk betul-betul kat sini.. masa take off tu.. jantung aku mengecut sekejap.. kumat kamit aku baca macam-macam ayat.. 

bayangkan.. kat satu ketinggian beribu batu.. apa pun tak nampak kecuali lapang.. sunyi... dan ada satu garisan halus macam tu.. 

Ok dah nak sampai dah Langkawi.. 

Langkawi airport ni antara yang aku suka.. cantik sebab sebelah laut.. 

terus amik teksi ke Hotel.. pompuan ok driver dia.. 

3 hari kursus berlangsung di sini.. MyAngkasa Akademi & Resort Langkawi.. tempat biasa-biasa je.. cost tak besar.. so bersyukur je lah, jangan banyak bunyik... Sampai je dah boleh check in.. so suruh akak teksi tu tunggu sat.. simpan barang terus keluar balik.. Aku memang takde nak shopping sangat.. nak belikan untuk orang je ngan nak beli coklat je untuk kengkawan n family sikit.. 

Tempat pertama ialah di Idaman Suri.. set melamine ni aku ada beli dulu tahun 2010.. now aku beli lagi untuk bibik.. amboi gila ke apa sanggup pikul untuk bibik... ntah lah kesian pulak.. dia suka sangat set pinggan ni.. dia pernah tanya aku beli kat mana set ni.. aku cakap langkawi.. tapi langkawi tu jauh.. bukan senang nak pegi... dah ni aku pegi.. dia nak kirim.. so aku tolong je lah belikan.. ko buat hal ko siap... hahahahah... 

Dah penat membeli belah lebih kurang.. now kitorang dah pening.. macamana nak amik teksi ni? nak gi beli coklat plak kat Pekan Kuah.. macam takde teksi je masuk sini.. tapi depan sana ada bus stop.. hoi jauh lah jugak, bepeluh-peluh nak sampai bus stop tu.. 

ni lah kawan saya Kak Mai.. lemah lembut orangnya ;)

berlengas ok.. mengada sangat aku ni kan.. panas tak leh.. peluh tak leh.. hehehe.. punya lah kematu tunggu teksi takde.. kalau ada semua tak nak berenti sebab ada passenger.. ada satu teksi lalu kat belakang aku tu.. dia berhenti.. kemain aku belari pegi kat teksi tu.. "Encik, pegi pekan kuah tak?".. then dia tengok muka aku dia jawab "Saya bawak orang rumah nak beli barang kat sini".. Eh? konpius mak kejap.. dah naik teksi, memang lah aku pegi kat dia.. kan ai dah malu dah.. "Oh sorry cik".. terus aku lari pegi kat bus stop balik heheh.. 

Pastu dapat jugak teksi.. 

Pakcik ni cakap loghat kedah kemain pekat lagi.. langsung aku tak paham.. laju plak tu cakap.. mesti aku suruh dia repeat sebab aku tak paham.. hahahah.. pastu aku cuit Kak Mai "napa aircond dia tak rasa???".. kak mai pon angkat bahu kata ntah tak tau lah.. aku pun ramah tamah "Pakcik, panas jugak Langkawi ni kan".. Pakcik tu jawab "memang panasss.. tu yang aircond tak rasa tu".. eh eh.. hahahha.. terasa pulak pakcik ni.. terus dia bukak cermin kereta.. "Hahhh sejuk sikit kan?".. Gilo apo.. lagilah panas.. "Eh takpe takpe.. tutup jelah Pakcik.. lagi panas kalau bukak tingkap".. hahahahahhahahahahah.. 

Bergilir lah aku ngan Kak Mai beli coklat.. menitik-nitik peluh aku.. pastu kebuluran pulak.. tanya orang.. dia cakap jalan depan ni ada kedai makan.. (lorong aku snap pic ni)


Order Nasi Goreng Kampung.. aik? dah macam nasi goreng cina je nie.. jeling meja sebelah, semua nasi goreng yang sama.. apakah? ni masak sekuali besar ke apa? tengah makan kawan aku whatsapp.. dia dah sampai hotel.. kunci mana? omggg.. aku gi usung sekali pulak kunci bilik.. hahahaha.. nasib lah kau Azza.. tunggu sampai aku sampai..  

Ini makan malam.. food so-so je.. air sirap manis 3x ganda.. i cannot makan nasi ngan air manis berganda.. memang fail... malam tu ada kelas sampai 10.30mlm.. 

Breakfast.. ala kadar.

Ni Azzah.. kawan lama zaman bujang.. sama-sama register kerja.. tahun 2002 masa tu.. now anak dia 3.. 2nd pregnancy dia dapat kembar.. wowww best nye ;)

Kelas ada belajar pasal indikator personaliti.. macam kuiz.. penceramah kata Tun pon pernah buat.. hehehe.. 

aku adalah Judging.. 

aku adalah Thinking jugak.. paling tepat ialah tidak kisah dengan perasaan sendiri ataupun individu lain.. hmmm.. susah jugak jadi orang jenis tak kisah.. tapi terimalah diriku seadanya.. perasaan aku sendiri pun aku tak jaga kengkadang.. inikan pulak perasaan orang lain.. maksudnya bukan aku tak jaga lah.. tapi aku tak alert sangat.. aku ingat orang ok.. rupanya orang kecik hati.. gitu.. sebab aku susah utk berkecil hati.. so please lah jangan berkecik hati jugak ngan aku.. boleh yeh paksa orang? heheh

materialistik? amboi melampau statement.. ai ni humble ok.. humble. hahaha




Ok cukup lah tu.. 

Hoi banyak lagi gambar bawah nie.. penat nak type..  

Petang tu kelas habis kul 4.30ptg.. pastu free.. cuma ada BBQ dinner je kul 8.30 mlm.. diorang ajak aku naik kereta sewa diorang.. i ok je.. jom ;)

petang tu gi Pantai Chenang.. ingat nak massage kaki.. tapi 45 minit.. oi lama tu tak nak lah aku.. 

teman adik-adik ni shopping t-shirt jap.. 

apa pesen tudung Kak Pilla tu? ntah lah.. hahahha.. inner ninja.. pastu silap belit ke apa.. gasak lah kau kat situ.. hahahah

Pak Radie cukup nyampah kalau aku posing berdiri.. dia cakap apahal bahu camtu.. pastu keras je.. eh sukatilah.. ai dulu model ok.. lu apa tau? hahahaha

amboi feeling korea sangat hahaha.. ni kat tepi jalan menuju ke under waterworld.

layannnn.. 

saja jenguk cawan corelle.. RM39 seketul.. tecekik kejap.. hahah.. baik aku beli biskut makan kat luar sementara tunggu budak-budak tu shopping coklat.. diorang ni boleh tahan shopping.. tak puas-puas.. habis gaji kat coklat je gamaknya.. hahha

kau mampu amik gambar macam ni? gangster habis.. 

tak baik buruk sangka.. KakPilla sebenarnya sopan lemah lembut manja orang nya ;) benanah mata haters KakPilla.. hahahahah

Dah siap shopping kitorang nak balik kat kereta.. tapi ikut pantai.. nak tengok sunset nak gedik-gedik selfie jap.. 


saiko.

fuyoh pipi kakpilla macam ada pau.. hehehe


bukan aku je ok.. diorang pon suka selfie.. hehehe

maafkan pipi KakPilla.. sentap anak-anak aku tengok pipi mak dia lebih gebu dari anak.. hahahah



kaki pon nak selfie.

Ok dah settle berjalan... balik mandi dan bersiap utk dinner.

tak sedap.. sekian. hahahah.. kambing dia rentung dan dry.. makan rasa pahit.. eh ni kambing ke arang? mushroom soup sejuk..amboi mulut laser kemain lagi.. yang sedap pon udang ngan ikan je.. 

Ada laksa jugak.. tawar.. nasib baik ada garam.. 

with Azzah.. kawan gila ni... masa mula masuk kerja diorang ni sewa rumah.. aku memang selalu melepak rumah diorang nie.. habis semua kengkawan dia pon aku kenal.. 12 tahun perkenalan, sayang Azzah.

malam tu jugak meraikan Kak Marliah senior PA..terima kasih Kak Marliah, sepanjang bekerjasama kalau ada salah dan silap harap maafkan.. walaupon garang-garang gitu tapi ok je sebenarnya.. dulu masa mula masuk kerja memang ada rasa segan dan takut ngan PA senior nie.. tapi bila selalu jumpa, selalu gi course sesama.. dah tak takut dah.. boleh je gurau kasar hahaha.. 



sedap suara adik ni.. 

breakfast


tu jeeeeeeeeeeeeee pon aku breakfast hahaha

hantar kat Pak Radie gambar nie.. auwwwwww baru 3 hari tak jumpa dah sibuk whatsapp gambar.. hehehe.. aku rimas sebenarnya ngan shawl tu.. sebab shawl tu tak lebar.. pastu aku just pakai inner yang serkup tu.. eiiiii tekeluar sana, tekeluar sini.. sakit hati betul.. balik bilik tukar tudung lain.. baru aku tenang sikit.. hahah

Lunch before check out. 

Airport Langkawi.. Kak Sham and Kak Jee ni pon kakak-kakak senior kesayangan.. kepala best ;)

Aku membuta dalam flight.. lepas take off terus tido.. rasa macam mamai sebab mengantuk gila.. sampai tak sempat nak rasa takut hahaha.. mata berat gila.. dan nak landing tu aku boleh sambung tido.. hahaha.. sampai je jalan laju-laju tak sabar nak jumpa Amaani.. sebab dia yang dtg amik ;)

Amaani nampak je aku terus jerit "Mamaaaaaaaaaaaaaaa!!!".. amboi jejak kasih ok.. hahaha.. terus balik amik Kasih pulak kat Setiawangsa.. 

Sweet je tengok ni.. sebenarnya kan.. walau sesibuk mana pun aku.. selama mana pun aku tinggalkan diorang nie.. hati aku tetap bersama diorang jugak.. dikelilingi orang-orang tersayang sangat membahagiakan :)

Kasih Aleeya kesayangan mama.

Kasih Amaani penghibur hati mama.

Gambar Aleesya takde.. tapi sayang gila-gila jugak.. Ok itu je laporan dari fillanie.. 


Love, 
Filla.

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Sweet...rindu kt ank2 bila berjauhan tu mmg normalkan kita sbg ibu..even kita pegi kt mana2 kita enjoy tp hti tetap kt umh utk fmily..

Yana Libra said...

bestnye dapat g kursus sambil makan angin :)

comel anak2 akak..

Anonymous said...

satu hari nanti..nak jadi mcm kakpilla jugak..ada keluarga..hehe..doakan kak..:)

fayreen mizan said...

Bagus jugak security tight ni... Dulu merasa kena bukak belt, berkaki ayam semua kat Suvarnabhumi Airport, Bangkok... dahlaa muka semua officer kat situ garang-garang jenis macam nak makan orang.... :)

Felis Domestica said...

uih.... dah remaja memasing...

HaFizaH aYu said...

2 in 1 kursus ni best dpt jenjalan..ni x ayu asyik kursus kt blk sminar tmpt keje..sadisss la cmnih,nway ayu extraversion huhu

eray ayang said...

ingatkan yang bawa kete tu kak filla tadi, rupanya akak bawa teksi

nway gambar pak radie ngn anak2 tu sweet sangat
bila dah jadi ibu nie
derang lah yang paling penting

strawberi said...

pinggan mangkuk tu..hand lugage ke nt...kita tatau nk bawak cemana kalo gi langkawi...ke boleh request masuk kargo??

Chean Tupperware TP said...

happy family..