Tuesday, August 27, 2013

W.E.E.K.E.N.D.

Sabtu lepas event kitorang free... So aku rasa nak belanja makan sebab diorang gigih tunggu ai habis event.. hahaha... Perot aku dah kenyang makan macam-macam.. diorang lapar.. ala sian plak kan? 

Leecha suka berjalan... happy je.. tapi now dah selsema plak.. yelah berjalan sampai ke malam.. sejuk kot aircond kereta kan.. 

Budak dua orang ni jgn cakap lah.. gaduh-baik-gaduh-baik.. selagi tak kena tempik... 

Nak ajak diorang gi Tony Roma's sebab lama gila tak pegi situ.. tapi tak sure kat Midvalley or Gardens ada ke tak.. cepat-cepat google.. sib baik ada kat Gardens.. mari mari marriiii..

aku nak makan yang ringan je.. ada lah ko boleh order ceaser salad.. tapi ko boleh add crispy chicken or apa tah lagi satu tu.. aku bayangkan kalau salad je dah macam kambing... so aku nak crispy chicken sekali.. sekali sampai mak datok.. beso gila.. tak habis tapau.

Onion Loaf pon aku makan secebis.. sebab takut tengok minyak banyak.. ai kan dah gemok.. *nanges*

Amaani gemok ilek je? hahahahha

Aleesya sekarang kalau susu je tangan tutup muka macam tu... hahahah.. Peej kata dia suka aku pakai tudung gini.. A'ah memang best peej.. nak tau kisah dia? aku baru makan 3 suap Leecha dah berry plak.. so aku pon dukung la gi cari tempat tukar diapers dia.. jauh gila menapak.. stress sebab boleh tembus plak seluar dia.. tak pasal baju aku kene kot? double stress. dah lah jauh gila.. bila sampai tu tukar lah.. pastu wash dia.. bersihkan stain kat seluar dia guna wet tissue.. tapi erghh tak nak lah pakaikan balik.. yang aku plak bijak, seluar spare dia kat Pak Radie.. mana lah aku tau nak tembus kan.. so lantak kau lah dik.. tak yah pakai seluar.. dah lah dia kus semangat nak dokong.. aku sampai peluh-peluh ngurus kan dia... pastu kaki sakit sebab pakai kasut lama sangat kan.. aku gagahkan jugak jalan laju-laju.. bila aku sampai je Tony Romas tu.. Pak Radie, Acih ngan Ani semua pandang aku muka tekejut.. Dalam hati aku 'whyyyy whyyyy???'

Pastu pak radie dah geleng kepala cakap 'tudung apa awak pakai macam orang gila nie?'.. yang Acih plak "OMG mama.. kenapa tudung mama?"... terus aku kelam kabut pegang kepala... hahahahah.. rupanya sepanjang aku berjalan satu The Gardens tadi.. kepala aku ada inner tu je.. shawl aku semua dah terturun... hahahahahhahahahahahhaaaaaaaa.... great filla... tak penah aku tgk orang bejalan kat mall pakai inner, shawl kat leher.. hahahahhahaha... lantak lah kan.. dah aku dukung budak.. Leecha tarik lettew.. 

fav Acih.

Ni pon.. Fish and Chips

Ni 3 orang yang kutuk aku... ketua dia bapak dia lah.. siap geleng kepala macam malu gila tengok tudung aku dah tinggal inner.. 

Acih kuat makan sekarang.. pipi pon dah kembang dah.. 

dia ni? lagi laaaa... bibik cakap bangun tido pukul 10 pagi.. susu dulu.. lepas 15 minit makan nasik.. kang kul 3 makan nasik lagi.. kang time aku makan malam pon dia makan jugak... bab makan je semangat muka dia... 

Tatau kenapa ramai sangat yang suka Rib nie.. Pak Radie paling suka yang nie.. aku rasa sikit je.. ok lah.. tapi aku ngeri sebab daging dia tu macam senang selit kat celah gigi.. pemingat daging mungkin lah suka.. aku biasa-biasa je.. 


ko mampu? sian kat Acih.. nak papa dukung hahahahah... boleh lah dukung 10 saat je.. sebelum pinggang apak kau patah baik ko turun.. hahahahha... 

ni mana boleh tengok Acih dapat perhatian lebih... dengki je.. 

Anak lelaki tak de kan... dia boleh main gerak gempur dgn anak-anak dia.. nasib masa lif tu tebukak takde orang.. kalau tak mana ahkak nak sorok muka ni.. 

Ni lagi satu pendengki nie.. tak boleh lah nak tengok mak apak ko snap gamba romantik dua orang.. siap lah korang kena tinggal bulan 10 ni.. muahahahha.. mak pak nak gi honeymoon.. bye Kasihs...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

strawberi said...

alahai..kesiannya..tp mmg prnh rasa...sape jd mak..konpem mrasalah...gi carik bilik baby tak jupe..sbb xbiasa..menapak ngan bawak baby...nk nangis sorg2 rasanya...

tp bab tudung tertanggal tu..mmg kesian..hiihi..dugaan

^*NaNa*^ said...

hahahah tumpang simpati bab shawl tu..sama la kiteww pun pernah gaks cenggitu...muahaha

Myne Khalid said...

kak filla,

org ketawa terbahak2 bile smp bab shawl...

x leh control sbb terbyg kan situasi akak ms tu....

Luv said...

gile tak tahan gelak sy dibuat nye... baca cerita fila.. mmg keluarga yg fun n hapiness... seronok tgk

wish u hapy alwaz fila

FADLINA MOKHTAR said...

haha lawak la mama kasihs ni.

zeera said...

kak filaaaaa, kenapa kelakar sangat ni. sumpah terbahak-bahak aku ketawa jalan-jalan the gardens pakai shawl kt leher. hahaha

Hani said...

hehe i plak bab anak poo poo ni kalo kat luar memang apaknya yang uruskan - atas alasan maknya perut ngeri kena belah pastu nak hancur dahhh huwaaaa ngeeee hehehe.

err pak radie ni i selalu bayangkan panas baran, poyo, sombong bla bla tapi rupanya memang fatherly. i tengok masa di ikea, dia memang sukakan kids. kiranya muka garang tapi dlm hati ada taman hihihi.

takpe filla, i doakan u akan dapat baby boy insyallah. makan daging banyak2 hehe ni petua org kabo. i dulu tak sempat nak try sebab tak sedar dah preggy 3 months tapi alhamdulillah dapat sepasang and memang kebetulan 2nd ni mmg i suka mkn daging hehe rezeki yang sungguh i tak sangka. i doakan u n hubby akan dpt anak lelaki nanti insyallah.

Watie Shaharin said...

Filla,
Aku dok sengih sorg je byg kan ko jalan dgn keadaan shawl di leher.. hahaha elok pulak dorg berjemaah gelak kan ko ek.. hahaha
@WatieShaharin

BoNdA said...

salam perkenalan kak filla :)
selamat hari raya...


hahaha... gelak guling2 kot pasal shawl tu, tp mmg kalau nak jln laju2 plus bw anak kene jaga2 time pakai shawl gaya akak tu...

http://ayahandabonda.blogspot.com/

ronna said...

kak... saya gelak sampai kuar air mata.. mujurlah bos xde.. jiran sebelah pun xde.. sian akak... tapikan kak.. saya xabes gelak lagi nih... amponnnn..

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Hahahahahhahahaha ;D akak..akak..terus menyembur saya tergelak2 kak! Bila baca part shawl akak yg terburai tggl inner tu... tabah sgguh akak..ibu2 ni mmg camtu kan. Demi anak..diri kita sendiri dah rupa x menentu hahaha :D

Mama Iris said...

haha..tegelak2 kite baca kak

ahdidd cik D said...

Serius lawak :D

lovely_nnn said...

mmg being mom tkleh nak lawo2 sgt ekk..jap tudung senget sume ade..hehe..anyway... filla...pls tell pak radie bout the email pasal framekasih tu..tkde reply since last week... my email.. lovely_nnn@yahoo.com..tq,,,

peej said...

hahahaha ok kelakar.
tapi kau mmg selalu kalut macam tu kan.
pastu pelik2 nak memalukan orang sekeliling tau.
maknanya lepas ni nak pakai lelawa time kau sorang la,
bila bwk anak2 kena pakai yang senang.
lawak membayangkan kau jalan ngan keadaan macam tu. tak suka kau.

eh makanan semua sedap. kong jaq telan air liur ni

Lucky Emerald said...

This entry was cute....hahahaha...lovely family..congats...by the way leecha dah berapa bulan and Puan berikan dia susu ape ek? cam warna pink2 jer