Thursday, August 29, 2013

SERIBU DALIH.

Akhirnya hajat tercapai jua.. hahah.. Aku rasa aku teringin makan kat coffee bean ni since aku pregnantkan Leecha 5-6 bulan kot.. now Leecha dah 6 bulan.. muahha.. ada je hal yang buat tak jadi nak makan.. 

Eh sebelum tu aku janji dengan Anny dulu.. Punyalah lama tunggu dia.. 1jam 1/2 ada kot? dah macam orang gila dah aku bawah pokok... So bila sampai je tukar kereta.. terus aku mogok lapar.. ni nak makan breakfast ke nak makan lunch nie? boleh lah apa-apa janji makan... 

Anny diet katanya.. Aku kalau lapar.. ko nak suruh telan daun je? memang tak laa.. 

At least yang macam ni ok lah? ni pon kalau ikut hati memang celah gigi je nie.. tapi kang Anny hempuk kepala aku.. so aku diam jelah.. padahal tak betul-betul kenyang okeh! 

Set dengan Kopi O.. ini patut kena lawan dengan Nasi Lemak+paru goreng+ayam goreng+telur rebus+sambal lebih+rendang kerang sikit.. pergh lama gila tak makan macam tu :(

Aku dah try tengok cemana sistem badan aku berfungsi sekarang nie.. Amboi doktor sangat ayat tu.. heheh.. Sejak anak dah masuk 3, umur plak 30-an.. cara nak turunkan berat badan dah tak boleh ikut style dulu... Kalau korang ingat.. dulu cara aku amik heavy breakfast sebab lunch aku akan skip.. pastu petang balik keja aku masak, pastu makan early dinner lah.. itu je dah boleh buat berat aku turun dan maintain.. Itu dulu.. sekarang tidak lagi.. bulan puasa ni kemain aku berharap berat turun at least 2kg mcm tu.. tapi tak turun ye adik-adik... padahal aku bukan sahur makan beria pon.. buka puasa memang selalu aku makan nasi lah.. tp itu je.. aku bukan bangsa suka makan repeat-repeat... sepanjang bulan puasa aku malas nak timbang.. kengkonon nak surprise lah.. boleh lonjak-lonjak kegembiraan kalau berat turun.. rupanya sangkaan meleset.. 

So camne nie? aku rasa kene gi gym plak lah.. sebab dah tak jalan dah ikut tips dulu tu.. umur dah meningkat.. lemak susah nak bakar.. tapi masalahnya dah tua ni aku makin pemalas.. hahahah.. selalu terbayang je aku pakai baju sukan.. pastu pakai kasut.. pastu lari kat treadmill.. padahal aku masih atas katil berangan... acaner? 

Baru ni aku timbang dah turun 2kg.  Mungkin sebab dah malas nak fikir.... tu anytime dia boleh naik balik suka-suki.. berat aku now is 54kg.. target aku is 50kg.. ok lah anak dah 3.. aku rasa if dapat capai target 50 pon dah kira cukup bagus dah.. tapi cemana nak motivate diri ni? kenapa laaaaa susah sangat... Abang aku (paklong) join gym 3 bulan je.. tapi dia ada sifu la yang ajar.. sebelum tu siap amik gambar (before) ni dah 3 bulan... gila babeng 6pax aku tak pecaya ok.. tapi tulah realitinya.. nak seribu daya tak nak seribu dalih..

Ok jom kita berdalih lagi.. tengok ni plak :)

Anny sebenarnya orang paling dekat dengan aku.. dia orang yang selalu motivate aku.. jangan jadi lembik.. mesti bersukan.. jangan makan ini, jangan makan itu.. tapi aku ni macam penat lah nak diet.. hahahahah.. 

Hehehehe

Ni Mocha Latte Anny punye.. tapi aku cakap kat dia orang nak diet jangan minum ni.. tak bagus.. 

Si Seribu Dalih ni memang nak kena tau.

Balik nak gi pasar nak beli bahan nak masak lontong =D


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

Cik Puan Rara said...

Kahkahkah.hanya itu yg mmpu.

peej said...

hahahah tang pakai baju sukan, pakai kasut sukan, berlari atas treadmill tapi masih atas katil sebijik macam aku. dah setelah bertahun tetap la macam ni.
akulah queen of dalih.

Watie Shaharin said...

Filla,
Aku mmg suke cari seribu dalih hahahaha
@WatieShaharin

Watie Shaharin said...

Filla,
Makan daun.. seperiuk pun aku tak kenyang.. hahaha dasar buruk makan kan?

mawar_berduri said...

salad tu nampak yummy...huhu

Olivia Chin said...

Sis, saya champion berenang atas katil. Hahaha.