Monday, August 26, 2013

MENJAMU SELERA..

Weekend penuh sana sini open house.. Dia punya jammed tu tak yah citer lah.. menakutkan ok.. terus rasa nak naik motor je keluar.. Sabtu haritu pegi umah Elly jap.. dia kata peluh-peluh dia masak.. ok lah ok lah jom rasa elly masak.. 

Eh Ani dah tinggi kan? Kasih pon dah gemok sikit..

Budak dua orang ni kalau time mesra kemain.. tapi kalau time bergaduh... Hoi menyirap aku tau... masing-masing tak nak mengalah... kadang bukan pasal apa pon.. takat berebut aircond... semua duduk belakang nak duduk tengah-tengah tu.. pastu bertolak-tolak..sapa kalah tu hati dah sakit.. dia main sepak kaki plak.. 

Rupanya aku sampai dah saing-saing Peej.. ingatkan aku lambat.. sebab aku tak leh lama.. eh kena atur one day nak lepak lama... eh eh dah lah rumah orang.. sukati je nak lepak umah orang.. kata umah elly ada karaoke... hahahah.. bila lagi nak bagi aku ngan peej dengar kemerduan suara ko tu kan.. ko kan mengaku suara ko sedap kan? hahahh

Disebabkan aku nak cepat.. aku dah tak pedulik dah anak-anak aku tak nak makan sudah.. lantak korang lah.. Ani awal-awal dah hilang.. dia kan ketua kumpulan.... Acih malu sikit lambat nak join... masa ni Ben tengah tunggu tambah 2nd round... isteri mithali amik kan.. bagus Peej.. kalau laki aku.. mesti aku suruh dia pegi sendiri.. tapi tak nak nampak derhaka sangat ayat mesti ok ok sikit "awak pegi lah amik sendiri.. ma tak reti apa awak suka".. hahahahah... gila kau.. aku kalau makan orang tak leh kacau ok.. nanti aku hangin.. hahahahhaha... 

Bibik ngan Leecha.. hahahah bibik paling anggun ok... 

Sedap gila.. kembung2 pipi aku.. hahah

Tengok lah tahap serious muka aku ngan Peej.. hahahahah.. pastu cakap ngan Peej.. sedap gila kann? a'ah sedap lah... masa amik lauk sesama.. aku rasa nak letak semua kat pinggan tapi malu.. ngan elly aku tak malu.. tapi aku malu kat Pak Radie.. mulut dia laser.. aku baru letak pinggan aku pon dia dah buat aksi tekejut.. tampo kang.... Pak Radie jenis tak makan banyak2 lauk.. dia makan sikit2 je.. ntah apa apa tah.. 

balang kaca termahal... hahahahhaha.. aku ngan Peej je paham .. hahahaha.... ko memang bagus Elly.. sebab tu ktorang suka kawan ngan ko.. konpiden no.1 ..

Kari ni gila tebaek wok.. sedap.. bendi dia gajah ok!! 

Sayur campur macam aku masak.. eh? hahaha.. sayur je sama mcm aku masak.. nampak nauuuu... 

Aku ngan Peej panggil Ayam Berlada.. (maybe kita orang Melaka kot) Elly panggil ayam cili.. apa cili-cili??? bagi aku kalau cili tu cili padi.. sambal plak sesuai untuk sotong ngan udang je.. 

Cencaru bercili.. ok ni yes bercili.. serious aku tak perasan ada petai.. kalau tau dah kaut dah petai.. 

kerabu mangga.

sambal belacan sedap gila.. aku nak amik ulam tu tapi dah tak muat pinggan.. so abaikan ulam.

air asam best gile makan ngan cencaru.. 

Elly masak telur asin.. itu je.. muahhaha.. tapi dia punya bangga gila babeng... ayat dia "Ko ingat senang rebus telur masin?? ko tengok telur masin aku lain.. tengok kaler pon tau sedap"... Ye lah elly, ko memang hebat... tapi serious telur asin ko sedap gila... bahahahah 

nampak macam banyak.. tapi tak banyak pon (coverline) ikan share laki bini (coverline) 

Betul bak kata Peej.. Elly ni memang kelaka.. kelaka gedik-gedik sikit.. hahahahaha 

Ko tengok muka Ani.. frust sebab kena balik... hahahahah.. dia tengah bergumbira ngan Yaya ngan Ameera.. tetiba kena suruh balik.. sentaps.

Ok thank you Elly sebab menyediakan hidangan yang super sedap!! aku memang tau sangat kau tu.. kalau bab order lauk yang matching2, sedap gila.. kau lah juara! kita kalau satu company.. aku lantik ko jadi AJK makan... muahahahha... 

Okbye.




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

1 comment:

bai zura said...

syok jugakkan anak smua pompuan... kalau dia bertumbuk pun ok lagi...