Tuesday, August 20, 2013

HARI RAYA 2013

Lambat sangat nak tunggu dari camera DSLR tu kan.. eh bukan kene tunggu.. aku sendiri yang kena check resize semua.. so aku ni kan dah tua.. dah malas berganda.. mari kita share apa yang ada je lah ye..

Raya 2013 turn aku beraya kat Enstek.. sebab raya kali ni Dhya for the first time beraya ngan kitorang.. Raya kali ni adalah raya yang sangat hiba bagi aku dan keluarga.. Raya kali ni arwah adik aku Shafiq takde bersama.. Lebih sayu sebab arwah pergi dalam bulan Syawal jugak.. seminggu lepas raya... Nak tak nak Raya haruslah kita raikan jugak.. terasa sangat bila keluarga tak lengkap macam dulu-dulu.. so raya kali ni kitorang bersederhana je sebab mood raya tu tak macam dulu-dulu.. Tapi Wan sediakan jugak makanan basic raya atas permintaan kitorang semua... 

Terus terang aku cakap.. perasaan macam tak tentu hala pagi raya tu.. masing-masing tak nak nampak sedih.. tapi waktu salam raya tu.. hati aku sebak sangat.. masa salam peluk Atok tu alahai.. dengan atok nangis plak tu.. rasa nak peluk kuat-kuat.. rasa nak peluk Wan kuat-kuat.. banyak dosa aku kot kat mama ayah.... Tak tau lah.. sekarang-sekarang ni aku rasa aku nak gembirakan hati diorang je.. tak nak lah aku menyumbang kepada kesedihan.. diorang dah cukup sedih dah kot.. mungkin faktor umur aku jadi macam ni kot.. aku rasa macam sudah-sudahlah tu... selisih faham tu kadang jadik jugak.. nama pon anak kan.. mesti ada buat salah silap... tapi aku nak elak lah kalau boleh.. usia kita makin meningkat.. mak ayah kita pon sama.. sementara mereka masih ada ni.. apa lagi yang kita boleh buat?? senangkan hati mereka je... esok kalau dah takde.. menyesal pon tak guna... 

Sorry terjiwang... Eh boleh tak pagi raya aku lupa nak salam Pak Radie.. huhuuuu.. takotttt... serious lupa.. maybe aku ingat banyak sangat benda.. pastu salam Atok ngan Wan je aku dah nangis-nangis sebab sedih.. terus ngan laki sendiri lupa salam.. Ya Allah rasa teruk sangat ok.. kalau awak baca nie Pa, sorry sangat.. ma minta ampun dan maaf dari awak sebab ma banyak dosa kat awak.. kalau orang kata ma poyo sebab nak mintak maaf pon tulis kat blog.. lantaklah orang nak kata apa.. sebab ma tak pandai nak cakap direct kat awak.. dah lah dah lambat.. hahah tetiba plak raya ke2 hegeh-hegeh nak mintak maaf.. malu lah ai olls.. tapi ma tau, awak hari-hari pon maafkan ma kan? eh ni paksa ke apa.. muhahaha.. peace ye.. len kali gaduh lagi.. muahahahahha... 

Wan beli ni.. Wan beli kat mana tah.. Wan kata beratur ramai gila beli.. sorang beli berpuluh-puluh ketul.. ketupat palas yeh? tapi dia pulut.. aku ingat yang jenis manis tu aku tak suka.. rupanya ni jenis pulut tu.. sedap gila lah pulak.. cicah rendang... nyamsss..... kasih je makan ni 5 ketul kot.. hahahah

Rendang Ayam sedap... 

Sambal Sotong Kering untuk makan dengan lontong.. sedapnyeeee... 

Kuah lontong.. 

Nasi Impit

gambar lain takde kat aku.. so later-later lah.. pak long ni baju melayu pon takde.. pakai jubah je.. tapi ok la, macam pak lebai...

Atok and Wan.. macam dah kurus je dua-dua sayang ai nie.. makan lah lebih sikti bagi montel sikit pipi tu :)

So lepas makan, kitorang bersiap nak pegi raya Shah Alam umah mentua ai plak.. singgah menziarah adik jap.. Al-Fatihah untuk adikku.. semoga diampunkan segala dosa-dosanya dan ditempatkan di kalangan orang muslimin.. kitorang tak pernah lupa kat Apit.. InshaAllah kita bersatu nanti.. 

Sampai Shah Alam.. bergambar lagi.. muahahha.. tak habis-habis ok.. Sian tengok Dhya.. tapi Dhya baik.. dia sporting.. dia tak de sedih ke apa.. ala budak-budak kan.. mana Wan ada situ dia ada.. berkepit je.. dah lah suka gila makan Rendang Wan.. 

Acih ngan tudung Wan.. hahah.. 

Kak Yati akak ipar saya dan Kak Liza biras saya.. Alhamdulilah, keluarga saya semua baik-baik.. bersyukur sangat dikurniakan orang yang baik-baik dalam hidup nie.. 

Tengah snap tetiba bersin.. tak snonoh nama nya nie..  

suai padan laki memasing ikut tema warna.. muahahahah... 

Hari raya kedua.. raya kat Klang.. rumah Kak Yati nyer mertua.. kitorang memang rapat jugak.. so mari ziarah menziarahi.. kanan kita tu nama dia Filzah, mesti ramai kenal.. hahah.. 

tudung pon takde.. hahah.. so mari pakai tudung semalam... 

anak aku dah 3 pompuan.. tapi aku memang jenis malas betul nak letak headband atas kepala.. baju pon suka pakai yang t-shirt ngan shorts je.. muahahah.. selesa je aku tengok.. ni kang dengan peluh lagi.. hahaha..apa kena lah mak kau nie.. sian anak-anak pompuan aku.. tak merasa pakai gaun.. hahah.. gambar Aleesya kat atas tu aku rasa muka sama macam Acih masa baby.. 

Ni masa kat Melaka haritu.. cousin aku dukung.. 

Abang Pak Radie a.k.a Ayah.. tengok rambut Leecha.. macam carpet.. keras ok..hahah.. alaaa rindu plak ngan botak ni... sekarang nak dukung je.. letak je.. huwaaaaaaaaaaaaaa.. menangis jerit-jerit.. amboi mengada yeh? 

Keluarga my SIL.. yang kanan tu anak buah sulung.. masa aku baru nak berkenalan ngan pak radie.. dia besar Leecha kot.. hahahhaahhahaha... bayangkan cepatnya masa berlalu? dah anak dara dah.. lagi tinggi dari Mokcu dia sekarang.. eh ke mokcu pendek sangat? pfttttttttttt... 

family my BIL.... pon seronok jugak.. aku suka usik yang jantan tu.. hahahah.. dah lah sorang je boy.. memang fokus kena buli je lah... 

Ok itu je cerita raya kami... ni semua guna Lumix LX5.. so apa yang ada je lah ye.. kang selagi aku tangguh.. jadi macam entry aqiqah Leecha.. tak update sampai sekarang.. muahahha.. 


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Mrs.FHM said...

Salam filla, selamat hari raya. Sedap nye juadah raya semua tu paling terliur adalah sambal sotong kering tu menitik ayor liur ni ha.
Filla, husband SIL awk kak yati tu yg pakai bj mlayu merah rasa cam kenal. Aritu dia ada dtg madinah dgn pak sepupu sy pastu dia tido rumah sy kat madinah nih. Tak silap suami sy panggil dia abg raja. Masa blk msia bln 5 lepas pon suami ada jumpa minum2 kedai mamak.

lovely_nnn said...

Hy FIlla...selamat hari raya...nak tanya about frame kasih...still buat lg ke??

lovely_nnn said...

Hy Filla...Selamat hari Raya...n nak tanya ..still bwat frame kasih ke??

Watie Shaharin said...

Filla,

Macam baru je lagi arwah pergi kan.. pejam celik pejam celik.. 26 Ogos ni genap setahun dah.. btl kan babe *maaf kalau silap tarikh*.. aku pun sejak usia mcm ni.. mmg impian aku nak bahagia kan mak ayah je.. x mau nengok dorg sedih2... moga mak ayah kita sihat dan dipanjang kan usiakan babe...
@Watie Shaharin

Watie Shaharin said...

Filla,

Macam baru je lagi arwah pergi kan.. pejam celik pejam celik.. 26 Ogos ni genap setahun dah.. btl kan babe *maaf kalau silap tarikh*.. aku pun sejak usia mcm ni.. mmg impian aku nak bahagia kan mak ayah je.. x mau nengok dorg sedih2... moga mak ayah kita sihat dan dipanjang kan usiakan babe...
@Watie Shaharin

umilia said...

anak your BIL yg tgh duduk tu mcm muke ani la..ingt ani dok menyelit bgmbr ngn kuarga org lain..hehehe..

Watie Shaharin said...

Filla,

Macam baru je lagi arwah pergi kan.. pejam celik pejam celik.. 26 Ogos ni genap setahun dah.. btl kan babe *maaf kalau silap tarikh*.. aku pun sejak usia mcm ni.. mmg impian aku nak bahagia kan mak ayah je.. x mau nengok dorg sedih2... moga mak ayah kita sihat dan dipanjang kan usiakan babe...
@Watie Shaharin

Filla said...

Mrs FHM: yup Raja.. dia ada pegi madinah haritu dia cerita... betul lah tu ;)

lovely_nnn: yup, boleh email kat framekasih@yahoo.com (pak radie will reply)

watie: ye, tq yer watie..

umilia: kan? nama dia nurin.. muka bih kurang.. tapi ani gemok..haha

Mrs.FHM said...

Ooo betul lah yer, aritu dia nak bli jubah tp x tau saiz apa sbb anak dgn wife dia tinggi sgt kata dia hehe.. MashaAllah small world.

mrs kayrul said...

selamat hari raya kak filla...sedapnya ketupat palas...hari tue raya kat penang x puas makan ketupat palas.....mana nak cari nie...huhuhu

Liyana said...

Lerrr igtkan ani dok kat tgh tue (pic last) rupanya bukan!hahaha sama jerk pose dia muka cheeky!

Nadiah said...

Assalam... Akak selamat berkenalan dan selamat hari raya.... Enstek dekat je dengan saya... Saya kuarters klia... Alfatihah buat adik akak...semoga dia ditempatkan bersama orang-orang yang beriman...ameen

Irene Dahayu said...

anak BIL kak fila yang dok atas riba mak dia tu macam muka ani la.. sama je bila senyum... cute..