Wednesday, August 21, 2013

Check up Leecha 5 bulan

Bawak Leecha gi check up 14 Ogos (rabu) hari tu.. ni pon dah lewat 2 weeks kot.. hahaha.. sorry lah dik, mama ko ni sibuk.. eh kan ke raya? sebab tu lah lambat sikit nak bawak budak kenit nie..

Aku pegi ni pon Pak Radie takde sebab dah start kerja.. so terpaksa angkut bibik dengan Amaani.. Leecha ok je tak de buat hal sangat.. dia suka je bawak keluar.. baru luas pandangan dia.. kalau tak asyik memerap duduk umah je..

Umur 5 bulan 1/2 berat Leecha dah 7.5kg.. Doktor cakap ok graf naik seperti yang sepatutnya ;)

Kasih Aleesya cayang ucuk mama

boring gila tunggu turn.. Eh aku sampai paling awal untuk appointment dengan Dr. Koshi.. sebelum kul 9 aku dah sampai.. pastu tanya nurse "ramai tak orang lain?" nurse cakap "tak lah, akak orang first".. wah gembira gila.. sekali kul 10.30pg baru dr. sampai.. choiii sangat ok.. 

tabiat hisap jari hihihi

Ani hahahaha.. perot cover sikit la... suka sangat jumpsuit nie... ada button kat belakang sampai ke pinggang... material pon sedap macam kain t-shirt je.. beli kat Debenhams haritu ;)

Doktor Koshi ni best la.. tapi kelam kabut gila.. hahaha.. kau pon jadi kelam kabut.. tapi aku suka sebab dia cekap dan pantas.. cakap non-stop.. "bla bla bla blaaa.. ok ada apa-apa tak faham or nak tanya?".. giteww.. terus aku laju je "takde".. hahahahah... sebelum balik mesti dia teriak kat Ani "Weh, Amaani sini.. give me five, Doktor suka lah kau nie".. hahahahah.. 

Masa masuk bilik ni.. Ani mesti duduk kat meja yang ada toys tu.. dia tak pedulik pon Leecha kena cucuk.. hehehehe.. yang penting bukan dia yang kena.. hahaha


Hahahah ingatkan hebat tak nangis.. rupanya nangis tapi lambat sikit.. ramai cakap dia nangis bukan sebab kena cucuk tapi sebab Dr. tepuk kuat hahahah.. 

Balik tu aku singgah giant jap.. makan and beli barang sikit.. Doktor kata Leecha dah boleh makan.. so aku belikan dia Nestle beras with milk tu.. sedap ok... dengan belikan dia biskut apa tah brand nye tu.. Amaani yang habiskan... sambil dia makan sambil dia cakap "kakak makan satu je ye dik.. sian adik nanti habis".. hahahah.. lepas habis tu.. dia bagi gap 5 minit je.. "mama nak lagi.. Amaani makan satu jeeeeeeeeee".. sabar jelah Ani nie pon.. 

bagi biskut tu.. gelojoh gila Leecha makan.. hahahaha.. habis ok.. good girl Leecha.. ada potensi boyot macam Kak Ani.. 

Settle semua.. mama pon masuk office.. kat office pon aku sorang je.. tak nampak makhluk sebab semua still cuti raya kot.. ni another 2 weeks kena datang lagi checkup untuk jab 6 bulan pulak.. haih la... oh ye, sebelum korang tanya baik aku gitau, walaupon dah ckp kat fb dan ig.. ramai tanya "kak filla beli inner tu kat mana.. elok je tak melekap"... jawapan dia "tu bukan inner dik.. yang akak pakai ni shawl sebenarnya.. tapi shawl tu bersambung kain dia plain campur corak.. tengok kat bahagian telinga tu sambungan dia.. best gak shawl ni sejuk ;) 

Ok tata.. akak nak melantak ni.. ada jamuan raya sat gi.. refresh blog akak tau.. sebab sat-sat gi akak nak share tips makeup guna eyeliner :)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Watie Shaharin said...

Filla,
Kejap je masa berlalu kan? Macam baru je lagi ko bersalin kan?? Ko tak rasa mcm tu ke? So, next year leh lah tambah lagi kot? Hahahaha Kasih dah leh handle diri sendiri.. Amaani jenis tak kisah janji ada papa.. Leecha bibik leh handle.. amacam?? hahahaha #larikkkkk
@WatieShaharin

Kerna_Nama said...

kak filla beli mane shawl tu??? cantik jer akak pakai

Kerna_Nama said...

kak filla beli mane shawltu? cantik jer akak pakai :)

Filla said...

kerna_Nama: shawl ni beli kat area office..kadang2 ada jualan.. sebulan sekali or 2x mcm tu ;)

J.M.R said...

nape doc tu tepok leecha smpai camtu skali ek?:-p

Eliss Mie said...

saya nampak kak filla hr tu tapi masa tu tengah marah amani tengah merajuk kat tepi kiosk tu. segan nak tegur. hahahaha :p silent reader :p

Eliss Mie said...

ayat doc tu sama ajer kan :p dengan anak saya pun dia ckp mcm tu. doktor suka kamu hi five:p hahaha