Monday, August 05, 2013

OUTING.

Asyik gambar food je first kan.. Nah.. aku bagi korang tengok building pulak..hehe... Actually haritu aku ada event kat Impiana KLCC.... tapi aku dah ada plan nak makan-makan ngan Elly, Peej and Anny.. tapi kitorang nak makan kul 11 mlm.. so dah alang-alang event tu time bukak puasa.. so better aku pegi je.. lepas event baru aku pegi jumpa diorang semua.. Dah nak gi makan lewat malam.. gila ke nak drive sendiri? tak nak aku.. kang balik malam-malam sorang-sorang kat highway.. pastu ada 'makcik' lain duduk sebelah aku caner? huwaaa takut.. hahah.. bukan nak pikir orang jahat ke apa.. hantu yang dipikirnya..hihi..

So aku call lah Radio Taxi? pastu diorang mintak address.. nanti dia call back.. sekali dia call "sorry no taxi" vangang betul.. aku dah kene tukar plan B.. dah lah kelam kabut takut tak sempat.. sebab mati-mati aku bajet nak naik teksi je gi impiana.. dah lah aku tak tau impiana tu kat celah mana.. tapi aku tau lah walking distance je from klcc.. aku pecut park kereta kat ERL Putrajaya.. train lagi 20minutes.. Hoi. ni mesti aku terlepas train ni.. bejanggut tunggu.. 

Dah sampai terus naik and berhenti kat KL Central.. Dari KL Central lari ke Putra untuk ke KLCC... dah lah tak ingat cemana nak beli ticket guna machine.. orang beratur aku beratur.. ramai gila manusia.. dah macam ulat.. pastu tekan-tekan kat machine tu meraban aku nak cari 'klcc'.. rupanya depan mata.. hahaha ai is panic.. dah tu lari naik atas cari yang hala ke klcc.. tetiba teringat aku masuk X-Rel dulu.. wah kenangan gila ok.. tapi masa tu lagi dasyat.. menggelupur je keje belari macam orang gila.. tapi seronok aku tengok orang berpusu-pusu naik train.. Macam aku yang g keje drive ni.. boring.. sebab takde benda baru yang ko boleh tengok hari-hari.. semuanya sama..

Bila naik public transport, sebenarnya seronok tengok gelagat manusia.. hari-hari jumpa orang lain.. dah sampai tu aku jalan laju-laju tanya security kat klcc tu cemana nak gi impiana.. dia pun tunjuk lah.. mak aiiiii... ku ingatkan dekat.. bepeluh ketiak.. dah lah aku jalan laju gila sebab dah lambat 1/2 jam.. 

Ok kisah event nanti cerita.. kita terus langkah ke cerita balik dari event ;)

Lepas berbuka puasa aku minta diri nak gerak.. so aku jalan kaki ke klcc.. malam-malam.. seronok tengok bangunan tinggi-tinggi.. serious perasaan macam lain je.. hahahah well dah anak tiga ni.. mana ada aku merayap kat KL tengah-tengah malam.. jalan kaki plak tu kan.. aku jalan berapa tapak laju-laju, pastu pusing belakang.. tak tau.. rasa takut plak.. takut ada orang mengekor.. aku jalan sambil kepit bag ke depan.. takut orang tarik dari belakang.. dah macam pencuri gaya aku.. hahahha.. pastu berenti jap amik gambar building.. kereta lalu lalang mesti ingat aku pelancong.. hahahha.. 

cantik kan? rasa macam happy jugak lah.. sebab dah lama tak melalui benda macam nie.. teringat zaman muda yang hati kering.. poyo takat jalan malam kat kl, ko kata hati kering? hahaha.. tak lah.. dulu mana ada perkataan takut dalam kamus hidup? muahhahah.. tak pernah terfikir benda yang buruk.. bajet terror je.. now dah tua.. terfikir.. hoih berani betul ko zaman dulu-dulu kan.. patut lah Wan tu bagai nak gila menjaga ko sorang.. siap spotcheck tak abis-abis.. dah buat spotcheck pon berani gak lagi.. muahahahaha.. 

Naik train dari KLCC hala ke Taman Melati.. nanti Peej amik aku bawak ke rumah dia.. nanti Elly amik ktorang pulak.. hahahha.. dasyat nie.. tapi semua dah mintak izin ngan laki memasing.. plan asal nak bawak laki.. tapi laki masing-masing sibuk.. laki elly berniaga.. laki aku nak lepak ngan member motor kat NZ.. laki peej lepak ngan kawan.. so alhamdulilah.. muahahhahahaha buat-buat sedih laki tak join.. dalam hati lompat bintang.. hahahah.. 

aku perati ramai gila bangsa asing time naik putra lrt nie.. pastu bengong gila.. masa kat klcc tu kan train dia jenis yang bertutup.. bila train sampai baru glass tu terbukak untuk orang keluar masuk.. memula aku whatsapp Peej.. "lagi 2 min train sampai".. pastu gelak-gelak whatsapp.. aku pelik apa ke lama sangat, kata 2 minit.. pastu aku tengok sekeliling aku.. eh muka-muka yang tunggu train dah tak de.. ni muka lain plak semua.. baru aku tau train dah bye bye kat aku.. hahahahahahah blur nak mam.. "Peej.. train dah blah.. aku leka type tak perasan train dah blah" hahaha.. Peej cakap vangang gak lah aku ni hahahaha.. 

Last sekali Peej kata "sampai Sri Rampai bagitau".. "Ok".. lagi 3 station sebelum Sri Rampai aku cakap aku dah sampai sri rampai.. muahahha.. fadan muka.. Ok lah rehat jap umah Peej.. tunggu Elly.. pastu kitorang keluar.. Wah feeling masa zaman study ok.. hahahaha.. keluar satu kereta.. 

Dim Sum.. now diri adalah menyesal sebab tak makan kaw-kaw.. *nanges*

Daging dia manis dan lembut nak mam.. semua persoalkan kenapa daging batang pinang pon tak selembut itu?? hahaha


main masak-masak

1st round.. pastu beround-round... tapi paling terror sekali Elly.. dia makan relaxx je.. memula bubur nasi.. pastu nasi lemak.. pastu steamboat.. perot kecik.. makan banyak.. sungguh nyampah!

Peej and Elly.... hahaha adalah yang kelakar terjadi.. aku cakap 'vogue ko peej.. macam sahara yaakob'.. baahahahahahaha.. mcm tak de contoh lain kan.. 

belengas-lengas aku.. turun naik lrt.. ngan bau tiak orang..omg.. kenot stand.. hahaha.. masing-masing tangan ke atas.. waktu kul 8mlm.. ko ingat wangi? orang balik keja kot.. aku tunduk bawah tahan napas.. hahahahah.. pastu whatsapp elly ngan peej.. bau tiak aku tak tahan.. hahahah

Sedap kan? yes memang sedap.. eh samosa kat pinggan kanan tu pon sedap ok.. 

Peej.. muka ayu sangat tu.. hahaha.. 

Boleh blah ke tak leh blah.. 

Anny yang snap kan gambo Elly nie.. amboi macam photographer ko kan.. 

Ok licin.. nexttttt... 

Siap ada keek.. tapi korang checkitout sendiri lah yang tajuk bobo tu.. hahaha.. lawak gila pecah2 perot aku gelak..  

with my other half.. eh? nak mampos.. kang Pak Radie halau aku tak bagi masuk rumah.. hahahahahahha... Kitorang lepak dari kul 11mlm sampai 2 pagi kot? hahahaha.. pastu Pak Radie datang naik moto amik kat depan concorde.. malu i... terus suruh dia parking jauh-jauh.. sebab aku nak teman Anny gi amik kereta kat parking.. nanti Anny drop aku kat simpang hujung sana.. hahahahahaha... 

Well, rasanya outing ni yang paling best kot? hahaha.. sebab semua kepala gila tak betol.. nanti kita keluar lagi? next is karoke.. hahaha... 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

nurul harnani said...

wahhhh perjalanan yg penuh onak dan duri. ngee

salam ukhuwah dr nanie

su EL said...

ni katne..macam sedap jer

su EL said...

ni kat mana..macam sedap jer

mannira said...

filla..mkn kat mana tu mcm best je...

Filla said...

concorde

syikin yahaya said...

mahal x kak?waaahhhhhhh nampak sgt3 sdap

syikin yahaya said...

waaahhhh kecur liur tgk....bpe harga kak?

mrs kayrul said...

kak filla kat mana tue???kita pun suka makan steamboat....terliur...terliur...huhuuhu