Friday, August 30, 2013

Ani dan makanan tak dapat dipisahkan..

Tadi saja tengok folder lama-lama... Asal nampak muka amaani je.. mesti dia tengah makan.. hahahah.. Dari rambut pendek sampai rambut panjang pon tetap makan.. hehehe.. Kalau kat rumah.. dia tak leh tengok orang makan.. walaupon dia baru 15 minit habis makan.. dia mesti bzbody datang tanya "mama makan apa tu?" kalau aku jawab "mana ada makan apa-apa".. dia takkan puas hati.. mesti dia cakap "tu apa dalam mulut? bukak mulut sekarang".. nakkkkkkkkkkk jugak tengok apa dalam mulut..  choiii sangat.

Risau jugak dia terlebih makan.. takut dapat penyakit lain plak.. tapi ok je kot.. sok-sok dia aktif dia kuruih la balik.. ni lah dia mak bapak kan.. anak kurus pon risau.. anak gemok pon risau.. hahahaha... janji dia sihat sudey.

rasa nak gunting rambut Ani macam ni lah.. baru macam tomato sikit :)






Kannnnn...

Tadi aku call umah.. pastu dia angkat telefon... aku pun tanya..

Mama : Amaani..
Ani : Saya..
Mama : Amaani dah makan ke?
Ani : Dah lah mama.
Mama : Makan apa hari ni?
Ani : Makan nasik dengan telo.
Mama : Sapa masak?
Ani : Bibiklah.
Mama : Sedap tak bibik masak?
Ani : Sedap... tapi kan mama.. ada kedut-kedut tu tak sedap!!!
Mama : Kedut-kedut????? apa tu??
Ani : Kedut-kedut tu laaaa tak sedap bibik masak.
Mama : Panggil bibik kejap

Mama: Kamu masak apa?
Bibik : Tadi goreng telur
Mama : Apa yang Amaani cakap kedut-kedut tak sedap?
Bibik : Ohhhh TEMPE.

Sabaaaaaaaaaaa je la aku.. tempe plak kedut-kedut.. hahaha.. bibik goreng tempe makan ngan kicap.. bibik cakap Amaani makan je selalu.. pagi bangun tido kul 10.. pastu hisap milk.. pastu rehat 15 minit dia nak makan nasik.. gila oi anak aku makan nasik kul 10.30pagi.. dah macam indon dah ni... orang indonesia memang normal makan pagi sebab diorang buat kerja.. so mesti bertenaga.. ini makan nasi.. lepas makan baring.. tebaek la Ani :)

Lepas tu pukul 3 ptg kang makan nasik lagi.. kang aku balik keja.. masak.. dinner maghrib tu pon excited macam lapa bebeno jugak.. over sangat kau ni Ani.. patut lah aku macam Ani.. Eh? 

"Mama, apa ada hal Ani makan banyak???"


Menangis pon menangis lah.. makan tetap makan mama

T_______T




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Liyana said...

Hahaha ani oiii..gambar last mmg taley stop gelak! ;p

Miss Brenito said...

aaaa... lawak lawak..
siyes lawakkkk
gelak manjang neh
cumellllll

ddJaafar said...

comel gila amani ni.

tapi gambar last memang terbaekk

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahaiiiiiiiiiii amaniiiiiii...kenapa comey sgt nih...

MyKhalish said...

hahaha selama ni, memang silent reader, tapi bila entry ni, lg2 pic last. mmg tak tahan, kena komen. Aniiii.... mmg lawak la... tembun sggh.. nagis pun leh telan kopok lg. hahaha...

Irfa said...

kecik tembam tkpe.comel
nnt dh besar dia slim le tu

Cik Puan Rara said...

Hahahahaha.ani.tgn mcm baby michellin lah.

farae al-farafisya said...

Holloh holloh, comel sgt amaani ni tau!
Salam kenal kak filla...dah lama baca blog akak tp x pernah tinggal komen...hehe..

farae al-farafisya said...

Holloh holloh, comel sgt amaani ni tau!
Salam kenal kak filla...dah lama baca blog akak tp x pernah tinggal komen...hehe..

Nur_cahayamataku said...

ha ha comel betol ani ni, asik makan jer yer....

Watie Shaharin said...

Amaaniiiiiii... di mana ade makanan di situ ada amaani hehehe comel sgt amaani ni...filla, rambut amaani dlm gambar yg pertama tu comel sgt.. ko guntingkan mcm tu ah.. @WatieShaharin

Huda Ramlee said...

Alahai ani..gambar last tu mmg mengundang gelak.

peej said...

comel sangat amani.
tapi tengok pic last teringat zaman aku remaja kot.
bapak aku suka bebel cakap aku taknak ke kurus bla bla bla.
time aku tengah makan. time tu gak aku nangis. aku ka sensetip.
tapi tu la. walaupun nangis air mata masuk pinggan, tapi tak stop gak makan. hahah kau mampu?

Chekgu Azrine said...

Haha..lawak.gilos

izaFiza said...

Hahaha.ani gambar last mcm mkn sambil tengok citer korea ke. Sedeh sgt ke dik.hehe.

Malinda said...

Hahaha....comel la ani walau nangis tp kopok x lepas...

salwana nordin @ che'wa said...

comelnyaaaaaaaaaaaa amani..

subhanallah :)

potong rambut bulat, muka bulat, badan bulat..rasa nak geget2 :)

Jumiyatul said...

comell sangat amani nii...nak buat menantu boleh tak?? anak teruna saya pun sespesis ani jugakk (montel, kuat makan + milk)..hiihiihii...

shedevil said...

BAHAHAHHAHAHAHHA LAWAKKKKK!