Thursday, August 22, 2013

PERBAHARUI LESEN MEMANDU ANDA

Amboi tajuk kemain lagi macam amaran gittew.. mesti abang-abang JPJ berterima kasih kat ahkak sebab menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk memperbaharui lesen memandu yang dah mampoih tu.. hahahah.. 

Kejadian bermula di suatu petang di dalam surau.. ada kawan kat office ni tetiba cakap kat bawah ada bukak kiosk untuk renew licence.. aku macam 'oh ye ke'.. tak de apa perasaan.. then dia cakap 'nak renew senang lah.. terus amik gambar kat situ and siap masa tu jugak.. sekarang dah lesen baru siap ada gambar.. ala-ala ic... sekeping je.. takde dah dua keping macam dulu plastic laminate tu.. terus ahkak teruja.. "serious? kat bawah yeh? ok lah nak gi tengok jap.. eh tapi lesen dah mati ke belum.. rasa-rasanya bulan 7 kot.. alamakkkkk"

Sekali kau tau bulan berapa mati? bulan februari 2013.. nice Filla.. nice.... orang JPJ baca nie mesti tepuk dahi.. kahkahkah... ahkak memang pelupa u olls.. sepatutnya laki akak yang ingatkan kan? biasalah ahkak memang suka cari kesalahan orang lain.. muahahah... omg, mesti renew hari ni jugak.. sebab aku ni memang jenis pemalas gila nak pegi sana sini nak beratur panjang-panjang.. so mari turun.. ajak kawan teman ;)

tak ramai pon.. ada 3 ke 4 kaunter dibuka.. so boleh pilih.. sini ramai.. kita lari belah sana.. hahaha.. tahniah lah atas usaha JPJ nie.. memang macam ni lah yang akak nak.. akak kan manja... hahahaha... 

then lari kat belah sini tak ramai.. 

memula sediakan duit, keluarkan ic dan lesen memandu.. fikir lah masa tu nak renew berapa tahun.. memandangkan akak ni bangsa pelupa.. so akak decide untuk buat terus 2 tahun.. (1 tahun RM30).. aku dah standby je kalau orang tu tanya kenapa lesen dah lama gila mampoih baru nak renew.. aku nak cakap je.. "eh i tak drive.. i ada driver.. i sajaaaaaa je nak renew suka-suka".. hahahah.. ok kan jawapan? tapi dia tak tanya, dia sengih je.. hiksss.. 

pastu akak pon duduk kat sini nak amik gambar paling cun... ramai gila depan tu.. siap buat kelakar.. susah akak nak concentrate buat muka paling cun.. ada plak abang JPJ cakap "pandang camera kat sini.. tu juling tu".. damn u abang.

gittew.. ini gambar yang pertama.. kenapa pertama? sebab bila ahkak dah dapat lesen.. masa jalan nak balik ke office.. baru akak ngan kawan akak perasan tu address lama masa duduk kat Ampang.. gila ke apa.. takkan aku nak tunggu lagi 2 tahun baru nak tukar alamat baru? no no noo.. patah balik gi tanya.. dia cakap sebab dah buat so tak boleh lah.. melainkan tambah lagi setahun baru boleh amik gambar lagi sekali dan buat yang baru sekarang.. ok fineeeeee.. now lesen aku valid sampai nov 2016.. kewl kan.. lama gila..hahahah

gempak tak gempak tak? akak ada 2 lesen hahahahha... satu muka gemok, satu runcing sikit.. sib baik yang latest tu yang runcing sikit.. gembira hati ahkak ;)

untuk kenangan dalam blog... hahahahah.. gambar tahun 2000.. aku ingat lagi.. gambar ni aku guna untuk registration memula masuk UiTM Shah Alam dulu.. muda remaja sangat ahkak masa ni.. atas bibir tu ada garisan pen ke apa kat gambar tu.. tapi takpelah... baju kurung black n white tu Wan punya.. hahahah.. masa belajar dulu aku banyak pakai baju kurung Wan.. kengkawan satu course semua tau trademark aku.. badan sekepeng, baju besar, kain senteng, jalan KL-Klang KL-Klang, laju tak tengok orang kalau bejalan, selalu ponteng kelas, selalu lupa jadual kelas, selalu kalau dah lupa tak reti tanya orang.. main masuk je kelas.. rupanya kelas lagi 5 minit nak habis, DISAYANGI lecturer sebab blur nak mampos, selalu jatuh.. hahahah.. bab selalu jatuh tu memang best sangat... turun tangga depan orang ramai tetiba jatuh terduduk atas tangga.. malu ahkak masa tu.. cepat-cepat bangun sebab ramai abang-abang senior tengok.. terus maki hamun tangga sambil jalan laju-laju.. padahal punggung akak sakit nak mampos.. akak tahan je sebab ahkak dah malu.. nasib baik sekarang ahkak dah tak jatuh bila berjalan.. syukurlah fillanie.

ni gambar ahkak yang terbaru.. takde beza sangat dengan wajah 13 tahun yang lalu kan kan kan??? 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

eda said...

gelak2 baca ...
haduii ...
blur2 pun jd org la jugak kan skng kan akak kann hehe ...

ddJaafar said...

hahahah.sama la kita filla.kalau berjalan selalu jatuh.jatuh pulak mesti depan public,depan senior.

nampak sangat jenis jalan laju laju tak amik port kiri kanan dah.

Jojet said...

cmne la boleh jd mcm skrg..hahahaha!

♥mamaTisyaThaqif♥ said...

seronok x ada dua lesen baru ..keke
satu letak siap2 lam kete :D

kelipkelipchumel said...

hikhik... nape sweet sangat ni siap bole jatuh time turun tangga. alolooo.. u mmg special la sis. :)

Miss Moon said...

cantek giler driving license skrg

manisz said...

yer filla,
ko mmg blur.. kelas tk tau jadual.. baju besar bdan sekepeng.. heheh..
pastu time pekse pun leh lmbat.. seme dlm kelas dah debo.. mana lah geng spice girls nie..
spice girls = filla, ogy, ad..
heheheh..

manisz said...

yer filla, ko mmg blur.. sokmo tk tau jadual kelas..
bdan sekepeng, baju besar..
pastu smpai time exam pun lmbat juge.. satu kelas debo mana lah geng2 spice girls nie..
spice girls = ogy, filla, ad..
:-)
nice memory rite?

Gadis said...

mihahaha...beza oooo gambo dlu dan skrg...dulu dagu kembang...skrg dh runcing....
k.filla....sampai bila kios jpj tu...ingat minggu depan nk gi terjah...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

gbr lma tue mcm gemuk.. yg bru ne muka mcm kurus..

masdila Razak said...

Mujur la x dak yg mengikot perangai mak nyer ni yer..huhuhu

masdila Razak said...

Mujur la x dak yg mengikot perangai mak nyer ni yer..huhuhu

shuhadatulain said...

Kak Filla,
Sekarang lagi cun...
Tak nampak hingusan sangat.
Hahahaha.

Aya Ariel said...

ahkak ni kelakau tauuu...mesti masa jatuh depan abang senior muka cam tembok besar cina kang...sbb tu si tangga yg xbesalah kena sumpah..nasib la kau tangga..sian kat kau..aahahhaha

EZAN IDMA said...

waaa tak tukar lagi!

mc laa said...

gelak sakan iols bace post nie :)

nety hartaty said...

kak filla...ko kje mane?nak jgak pg kios tu...lesen da mati 2mggu ni...

gra esya said...

Kakak cantik hehe