Monday, May 31, 2010

Paus terdampar di tepi pantai....

Agak-agak bosan tak??? asyik entry hospital, beranak, mengandung, baby, sakit, penat, letih, emo.... huahahahah.... harap bersabar yer... mak ni yang sarat gemok gedempol pon boleh bersabar... takkan ler you olls tak boleh... kata followerrrrrrsss.. auwwww...hihihi....

Selagi haku tak meletop.. selagi tu lah aku takkan jemu-jemu bercerita perihal perot boyot lagi berstretch marks ini.. harap bersabar.... aku masih disini.... tidak kemana-mana... asyik check jer kot-kot lah ada 'tanda-tanda' nak bersalin... tapi hampa.. nyampah i tau.... nurse ckp perot dah turun.. ntah haper yang turun ntah.. mcm tu jugak...

Meh aku hidang dengan gambar aku telentang masa tengah buat CTG tu yek...
nasib baik anak dara dah boleh harap snap gambar... uiii mak ngkoooo... mcm dugong ke mcm paus terdampar di tepian pantai??? haaa jawab.. jawab!!!

masa tengah buat CTG nieh... time tulah baby nak sehati berdansa kat dlm perot.. sudahnya bunyik bising mcm haper.. grangggg grongg..gedegangggg gedegongggg.... memekak giler!!! aku sendiri tak dpt dengar heart beat tu... skali nurse ckp tak leh pakai sbb baby mengganas... buat 2nd time baru lah dia aman tenteram sikit....



nak tengok latest pic of the small professional photographer? meh scroll... bawak bertenang okeh.....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



budak rongok in da house!!! akhirnya gugur jua gigi itu!!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Sofiah Shariff said...

CTG tu ape Fila ? (almaklumlah x de pengalaman lagi...heheh)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

sofiah: ntah ler..hahah.. tp yg wayar2 dia letak kat prot utk check heart beat or contraction baby...

Anonymous said...

CTG : cardiotocography...n yes untuk check heartbeat baby n contraction..bacaan akan kuar kat sehelai kertas yg mcm kertas matematik 2 tp penuh dgn garisan turun dan naik,nk tgk heartbeat die ok ke x n ade berlaku contraction atau x...dari situ jgak kita bole tau baby dah terbelit tali pusat or x..sbb mggu2 terakhir menunggu kelahiran doc xkan scan so dari CTG kita akan tau perkembangan baby..hehe pnjang plak penjelasan :) ok bye...

JuJue said...

ohh yer yer..aku masa tgh tunggu lime nak push tuh..diaorg wat menda ni lah.. krookk kraak krookk kraaakk bunyi dier. tp dlm tgh2 test tu pon aku leh lali lali ngantuk.. lama gilerrr nak tunggu aku yer contraction.

wehhh hahahahahahaa... lawak lah gigi acih. waaahh acih skang ngan rantai2 bagai. dah besauuu yer.

ejea aziz said...

siyes tak sabar2 nk tgk adik acih...
waaaa sudah longak aaaa...xpe2 still cute

sya said...

perut dah turun tu maybe maksudnye kepala baby dah masuk tulang pelvis, mmg bile 40 minggu perut turun sket compare dengan 36 minggu, good luck filla!!!! tak sabar nak tgk baby baru.... sedapnyer bau baby...

akma@kema said...

sy org bru kt sini..hehe...so per2 pun sy doakan slamat besalain la ek...n take care la...