Friday, May 14, 2010

BERITA MINGGU INI.....

Tetiba teringat ai kat student-student dari UiTM Melaka yang conduct interview ngan ai aritu... dia tanya... ada pendapat mengatakan menjadi seorang blogger adalah seperti mencabar kedudukan seorang reporter.. betul ke? ntah ler kasim.. memana pon boleh.. kalo ko rasa perasan nak jadik reporter tapi tak dpt mintak keje jadik reporter.. ko bukak jer blog sendiri.. pastu ko jadik jerlah reporter.... tp jangan ler ko bagi info-info yang tak betul...


aku dulu masa sekolah menengah.. pernah bercita-cita nak jadik wartawan.. aku kan suke aktiviti merayap-rayap.. tak duduk kat office... aku tebayang cemanalah life teperuk dok kat opis.. akhirnya.. ye memang aku teperap kat office pon!! ok jom layannnnn jadik wartawan tak bertauliah jap... kita jadi pengulas jeklah yeh? ni antara berita-berita dalam surat kabo yang menarik bijik mata ai utk membaca... bab politik ai tak minat youuuuu.. auwwww! (nak jadi wartawan memang kene 'lembut' eh?).. hahah.. ok tajuk pon dah menarik hati... Program Realiti Jual Dara???? memula kurang paham.. bila dah habis baca baru paham... sian tul mentaliti segelintir manusia ni kan? tatau lah dorang bekejar-kejar nak buat citer-citer realiti kat TV nie utk apa? untuk meraih keuntungan ke? merosakkan akhlak manusia lain ke? menyesatkan manusia ke? atau apa????? dalam Program yang bongok ni plan, nak cari peserta lelaki dan perempuan... pastu buatlah style lelong.. sapa letak harga lagi tinggi lagi bagus... pastu calon/peserta ni kene bersedia utk mengadakan seks dengan siapa-siapa pon yang offer paling tinggi... wahhhhhh satu dunia tengok ni kat tv... boleh eh mcm tu? ok lah... itu takyah lah nak campur.. suke ati dialah kan.. gipon bukan kat Mesia ni ha... lantak lah...


Iklan Dalam Toilet:-

wah gitu.. yang ni bukan iklan dalam suat kabo yer... aku pon tekejut bila nampak iklan ni dalam toilet kat opis.. hebat giler kan? so penjawat awam senyum sampai telinga ke??? contact number ada dah tulis siap-siap kat situ... Jess dengan Winnie ni mesti bersyukur aku tolong advertise kat sini.. cuma sian plak aku kat dorang nie.. sungguh tak beretika.. naper mesti ko tepek kat dalam toilet??????? aku ingatkan offer jawatan cleaner ke.... gaji bukan calang-calang tu.. tp adv kat toilet.. hampeh dot com..... utk yang nak pegi interview tu... hati-hati.. eh kalo korang pegi, balik nanti leh share citer.. nak gak aku tau...


Keratan Suat Kabo:-

wah gitew... tingginya martabat seorang ibu.... sampai tak mampu dipikul mana-mana lelaki... para lelaki.. tak yah nak hover rasa tercabar yer.... tapi sila lah menghargai ibu anda dan harga isteri anda yang melahirkan anak-anak anda.... ;)



Lagi Keratan Surat Kabo:-



huahahahhahah... perlu ke mak nak explain lagi? kalo dah dasar gile glam... memang sengaja carik port depan-depan stage... supaya muka dapat masuk suat kabo... jgn lah menyampah ai nak tepek kat sini.... sok dah tua-tua leh anak-anak ai tgk muka mak apak dia yg glam masuk Harian Metro.. auwwwwwwwwwwwwwwwww....



meh enlarge kan lagi.. yerlah kot-kot ada yang nyampah.. aku bagi dia lagi menyampah!!! hahah... tp dalam ramai-ramai blogger... tetiba ada teselit budak kecik sorang jek kat bawah tu, muke dia pon tensi jek kene kepit... Kasih Aleeya lahhh, sapa lagi... eh kata URL nama anak.. so dia orang kuat jugak okeh!!! yang aku tak paham bapak dia tu yang lagi hover.... x per.. dia memang mcm tu.. bagi laluan jek... wah korang ni memang alert... siap ada yang mms gambo lagi kat aku... yg inform kat comment box pon ada... tima kasih lah for the info.. kalau tak aku tatau pon.. yelah aku kalo baca suat kabo aku baca yang best-best jek!!!


itu jeklah Berita Minggu Ini.... jangan lupa tengok Badminton malam nie.. Malaysia vs. China.... siap-siap lah korang nye popcorn ke... burger ke... kerepek ke.... eishhh aku teringin nak gi stadium.. tp tiket takde... ngn prot boyot sgt.. kang asik sondol orang je.. tak kosa mak!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

laDieS inTaN said...

ok per kasih terselit kat citu kak..walaupun muker dah macam sgt penat,tp dier maaintain cumil,hehehe

Mimy Hamid said...

pak radie muka glamer siot..dia dh overshadow ko yg si owner blog..hahaha

emy/mamasuri said...

i gomen servant
keje pe lak yg nak gomen servant tu yek..
hehehe..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hehehe dalam banyak2 tu aku paling suka, keratan akhbar yang last tu. auw auw glamer you..

mamamarissa said...

wah!!! gaji RM6,000 tue...keje apa tue??? jual diri ker apa??? iklan plak dlm toilet..hahaha!!!

Bai said...

no 1 tu erk?? jangan malaysia tiru sudah!!! last tu glamor you!! badminton? yes!! tak sabar:D

SHIKIN said...

lain mcm je iklan kat tandas tu..mcm ade sesuatu. mcm ajak2 ayam pun yek.ada ke nak offer gaji beribu2 tp letak kat toilet dan yg musykil utk gov staff je...ade ke patut

rynas said...

mushkil iklan gitu tampal dlm toilet. tapi nak org g interviu tapi main sorok2 mesti something ni..

JuJue said...

ahhhhhhhhh buang duit je aku bli kopok kacang bagai.!!!!!!!

Anonymous said...

i mle2 bce artikel sal gatsby 2,trus usha pic sbb nk cri mke u mne tau k0t2 ade....skali trnmpk mke u 3 brnk..hehe