Monday, May 24, 2010

36 weeks....

(eh asal Acih muke dia gitu? hahahhaha.. sian dia...)

pejam celik, pejam celik, akhirnya dah masuk pon 36 weeks... bila dah entering 36 weeks nie.... rasa agak seriau sikit... aku kan giler penakut? hahah... tapi nak buat cemana.. takut ke tak takut ke.. kena jugak aku menempuhi dengan sabar... huhuhukkkk....



besok ada check up... aku harap baby akan berada di position yang sepatutnya.. dan dipermudahkan lah segala-galanya.. amin...



bila dah masuk 36 weeks nie.. kandungan mula memberat secara luar biasa.. adoiiii hai.. mcm nak tepatah dua pinggang aku nih.. aku rasa maybe sebab dulu aku menggemok bersama-sama kandungan.. so aku berdaya jugak menanggung 'berat' prot tu.. tapi this time.. berat tak menggila naik mcm dulu.. paha jer naik dengan jayanya..hahah.. so aku tepaksa menampung berat baby yang bak kata doktor bih kurang sama dengan berat Kasih dulu...

mak aku pon dah naik takut tengok prot aku yang membesar dengan jaya nye nieh..hahah.. sampaikan time tido mengiring tu.. bila nak beralih ngiring tempat lain.. aku kena pegang prot yang mcm bola nie.. bantu jugak utk beralih... hahahah.. pastu kulit perot dah terik sangat.. sampaikan bila dia move jek dlm tu.. ngilu kulit perot.. ko jangan tekoyak kulit prot aku tetiba tangan ko jek tekeluar.. *pengsan*


bila berdiri kadang-kadang tu pangkal paha/tetiba sakit gila.. mcm tegang tetiba.. apakah itu? tu aku seram nak bediri lelama.. rasa mcm nak teberanak plak.. sabarrrr..jangan keluar dulu.. kalo boleh aku nak baby keluar bulan 6... sebab takde lagi orang yang bday bulan 6.. so harus gila kuasa disitu!!!.. hahahah...


bila dah sampai tahap macam nie.. tetiba emosi tak berapa stabil... rasa sedih dan terabai... Apak Acih tu asik keje jer... selalu tak balik... bertatih lah aku ni haaa nak ngurus Acih... masa tu tetiba rasa sedih.. *menggelabah*... bila orang tanak pon tanye.. prot aku lapar ke.. kebuluran ke.... nak makan apa ke..... terus rasa mcm *eishhhhhhhhhhhhhhhhh benci lah*.... Acih plak pandai memilih.. semua nak akuuuuu jugak!! mandi pon nak mama jugak!!! mengada tul.. apak ko sedap jer baring belengging ngok tv..... aku sidai kain pon tak leh diri lelama.. kadang sambil duduk sambil sidai kain.. hehehe...

tapi bile emosi tak stabil.. tak suka nak cakap depan-depan kalau tak puas hati.. sbb dok pikir.. ni anytime jek nak teberanak.. jap gi kalau perang ngan laki.. lagi susah aku nak beranak... so ditelan sajerlah semuanya... nak buat cemana.. memang hormon aku yg tak betul kot... lagi nak carik salah orang lain....



So dikesempatan ini... walaupon masih terlalu awal kot.. aku nak mintak maaf kepada semua, sekiranya aku ada terkecilkan hati sesiapa secara sedar atau tanpa sedar... doakan yang terbaik untuk saya.. semoga saya dapat melalui proses melahirkan anak kedua saya dengan mudah.. Amin...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

rina said...

Salam kenal... Mengandung ni mmg penat, bawak2 sabar ye..

ikafantasi said...

alala mesti comel baby dlm perot tu..

mamamarissa said...

good luck filla...moga dipermudahkan & selamat semuanya...can't wait to see ur baby :)

ejea aziz said...

tgk pepagi ym offline..ingat dh deliver ke apa...
sabo2 ye..xlama dh..kot sama mcm aku..hehehe..37 weeks xlama dh la..
insyaallah selamat semenya..xsabo nk nengok adik acih ni...

C!kpuanmuda said...

i tak nampak benda lain filla... i nampak rambut yang cantik saje...

me said...

Salam... sabar k! InsyaAllah dipermudahkan olehNya..Aminn..

Sham Ummi Echa said...

alahai filla..sedih plak aku baca enty ko kali nih.. aku plak yg ter'emo' .. rasa cam aku plak yg tengah peknen ..huhuhu

aku doakan ko selamat brsalin dan dipermudahkan semuanya yer.. insyallah

Liyanaroxx said...

sabar k...walaupun tak pernah "melaluinya" lagik...tapi saya tau akak KUAT...take care sis!

Lenny said...

huhu.. sedih plak aku baca nieh..

takper filla.. sabar erk..

pak radie... balik... jgn keje jeee.. kesian buk pillanie sorang2 kat umah tuuu....

Anonymous said...

semoga d permudahkan bersalin nnt ye...jmpe kat DEMC!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

gamba no.2 tue mmg tak bley blah...
gamba "ape pandang2!" tapi version gorgeous!

ieda said...

salam perkenalan..
moga dapat baby yg sihat & comel mcm kakak dia.

one_are said...

mudah2an kak filla dapat lahirkan baby ke-2 ni macam air mengalir..

sara said...

salam filla..

sara dah ada 4 orang anak...tiap-tiap anak tu pengalaman nya berbeza... apa pun keadaan, sara doakan Filla mudah menghadapi situasi tersebut, Muga Allah permudahkan Filla bersalin.. banyak kan istighfar...insyaAllah..

Anonymous said...

Kita serupa.........I lambat 1 minggu dari U..I baru 35 weeks tapi mcm dah tak tahan .Pinggang ala2 rasa nak patah dua.EMO pun mcm tu.rase tersisih wlaupun my hubby very d caring.(ke I yg tak betul) Apa2 good luck ok!

rynas said...

uhh 37 minggu dah leh beranak nnati tuh. ok saya doakan semuanya ok dan selamat. Harap senang bersalin yer..push sekali dah kuar huhuhu AMIN.

Siti Fatimah said...

take care dear... i doakan semoga semuanyer di permudahkan amin.... i pulak tak sabar2 nak tgk baby u sure comei cam acih gaks kan huhuhuhu...

sheila said...

aku pun skrg ni kerap kene cramp kat pangkal paha tu..dicelah2 itu...

bila kena rasa dan2 tu nak baring...fuh