Tuesday, May 04, 2010

Baby keluar dari mana eh??????

Hari tu kat Astro apa tah.. ada lah keluar citer "In The Womb".. kalau tak silap.. masa pregnant kan Acih dulu pon ada gak tengok..tapi sebab dah lama sangat.. so bile kuar lagi.. tengok lagi... hehehe.. bezanya.. kali ni dok mengadap tv tu dengan anak lah plak... hehehehe

Acih sangatlah excited okeh... oh aku ada satu buku pasal pregnancy... buku omputih ni bergambar.. dari week 4 sampai lah ke week 40.... dan gambar model minah salleh tu tak berbaju... dah Acih sendiri yang terjumpa buku tu.. aku biar jerlah... lagipon aku rasa apa nak dirahsiakan dengan budak kecik... bukan dia tengok benda-benda yang mengarut... benda-benda tu pada aku dia memang patut tau dari kecik-kecik... aku tatau cemana parents yang bagus nak mengajar anak-anak pendidikan seks... cara terbaik??? tunggu dia besar baru nak cerita??? nak tunggu dia explore sendiri??? ermmmm aku diam je.. tapi bile dia tanye try lah to give the best answer yang sesuai dengan tahap umur dia...

Contoh Acih selalu tanye... "mama, baby keluar dari mana?" ermmmmmm.. susah kan nak jawab??? tapi aku tanak tipu dia.... so aku akan cakap... keluar dari p*p*t.... huahahha.. tapi muke kena lah buat muke sardin... sebab bila aku cakap, Acih pon akan buat muka sardin jugak.. so better that way kan? budak kan ikhlas... apa nak malu? aku tanak tipu dia ckp baby keluar dari bontot lah.. dari mulut lah.... kenapa nak tipu? sok-sok kalau dia find out yang baby tak de pon keluar dari bontot ke dari mulut ke.. mesti dia ingat aku ni kaki penipu... pastu aku cakap lagi.. kadang-kadang kalau baby tu besar sangat.. dia tak leh kuar dari p*p*t... so doktor akan keluarkan dari perot pulak.. tu yang doktor kene potong kat perut... faham tak? so far Acih faham.... hari tu Wan dia tanye.. "Kasih, nanti baby keluar cemana???" sudahhhh!!! Acih boleh lari-lari gi carik buku tu nak bagi mak aku plak tengok!!! "ni haaa Wan... baby keluar dari p*p*t".. (siap tunjuk gambar pompuan mat salleh tengah push).. aku buat ler muka derkkkk jer.. huahahahahha...

aku tatau if cara aku mengajar anak ni tak sepatutnye ke apa ke... tapi aku lagi rela berterus terang dari menipu dia... lambat-laun dia tau.. pastu kan.. sambung cerita.. meh aku bagi gambar sket... ok ni gambar apa adik-adik???? bukan berudu yeh!!!! hahaha.. boleh plak masa tgk 'In The Womb' tu... keluar lah gambar macam ni haaa.. siap tunjuk sperm tu kemain laju lagi nak gi kat telur.... macam biasalah kan.. cik Acih kita pon tejegil jik mata.... "Mama.... tu apa tuuuuuuu????".. mana lah dia tak tekejut.. tgk citer pasal baby dlm prot.. tetiba kuar menatang nie berenang-renang!!!! huahahhaa.... aku pon spontan jawab arrrr... "Oh mula-mula sekali nak jadi baby....... benda tu kene pegi kat situ.... bila dah melekat kat situ benda bulat (telur) tu.. nanti lama-lama dia jadi lah baby!!!!! paham tak Kasih???? then dia terus jawab... "Ohhhhhhh... jadi mama dah melekat lah?? sekarang dah jadi baby dah kan????"... huahahahha.. yer yer yerrrrr.. pandai lahhhhh.. dah dah.. Kasih tengok jer yer.. mama penat lahhh.... dah lama-lama tu, aku tengok dia dah tegolek tetidur.. aku jugak yang mengadap tv!!!!!!


* sekarang aku dah lega bile Acih dah takde nak tanye2 lagi baby keluar dari mana... tapi terpulang pada pendapat masing-masing.. samada wajar atau tidak anak-anak patut tau atau tidak... ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

agree...100% agree...
x yah nak tipu2 bebudak kan...bebudak sekarang nie lagi cepat matang dari kita.....itu salah satu proses pembelajaran buat dia...lain ler kalau gi tunjuk gambar2 yang tak senonoh.....

clever lah acih nie

mannira said...

a'aa fila..betul..dah cr tu...org pun nanti2 kena bgtau terus terang..tak yah tipu2...
ingat dulu adik laki org ty z***r tu apa... ms tu ntahla..spontanious je..org kt tu yg leher tu (halkum)...alamak dah terckp mcm tu...ms tu dia darjah satu...kalau bgtau benda yg betul pun apasalahnya...

nak jd cite ada org dtg lelaki la...adik org boleh ckp dgn org tu...besarnya z***r.. org lari msk bilik..takut + malu...tu pengajaran...

mamamarissa said...

pandai acih...muahssss

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hehe jawapan yang amat bagus sekali.. tak yah tipu kan.. tp aku pulak oleh sebab anak2 aku dua2 keluar ikut perut, ada pulak orang letak video gambar orang belah perut nak keluarkan baby, aku pun cakap la kat depa dua beradik, yang dulu mereka keluar macam ni.. khusyuk anak2 aku tengok video orang belah perut tu. yang pasti mereka tau dah mereka keluar ikut perut

ejea aziz said...

yup..betul2...acih dh pikir mcmana baby nk kuar ek..clever girl..ish tak sabonye nk tunggu adik acih kuar ni...

Diana Abd Rahman said...

anak2 saya pun saya straight to the point jer..lepas dorang dah tahu takde la banyak tanya lagi

marr said...

Saya pon jawab mcm tuh kat anak dara saya.. :)jujur..