Thursday, May 27, 2010

Check up dua hari lepas...

hello...

jangan risau.. aku ada lagi nih... cuma tak sempat nak hapdate.. sebab buat2 busy..hehe... baru jer pegi check up selasa aritu.. pastu kene buat CTG tu.. nak dengar heart beat baby... pastunye.. buat2 bile nurse tu dtg...tgk tak jadik... kene buat lagi sekali sbb baby telampau active so tak leh nak read dia nye heart beat.. huh! memang baby active time2 tu pon... maka buat lah lagi sekali.. heart beat ok... nurse pon ckp perot dah jatuh...

bile jumpa Doc... dia ckp start next week.. dah kene standby... ada tanda or ada contraction boleh terus datang sepital... kalo tak de tanda takpe.. datang check up macam biasa jek... hmmm.. nak kata lega tu lega gak..tp bedebar2.. huhu.. seram lahhh...

Doc cakap kepala baby pon dah ngam2 kat tempat yang sepatutnya.. InsyaAllah takkan pusing lagi dah.. berat baby bih kurang 2.5kg.. eh kecik gak eh? doc cakap InsyaAllah kalau aku beranak on the due date, boleh lah catch up lagi berat macam kasih dulu (3.4kg)... tp kalau tak pon mebi berat baby kurang sikit jerlah dari kak kasih.. ok lah tu.. biar baby membesar kat luar nanti.. kat dalam prot nie.. kalo dia dok nak membesar lagi.. hazab pinggang aku.. berat okeh!.. Alhamdulilah masa scan, doc cakap baby semua nya ok jer... x de aper masalah... eh Doc siap offer plak "kalau La nak bersalin awal pon boleh jeeeee... nanti doc induce jek".. ohhhhhh takpe-takpe... aku tak rela kene induce.. aku prefer bersalin natural.. walaupon orang ckp sakit induce dengan sakit natural nak bersalin sama jek...

aku siap tanye, "kalau air ketuban tu pecah.. berapa lama baru nak bersalin?" sebab kan aku takde experience air ketuban pecah..mana tau kot2 this time aku mcm tu plak..leh lah aku prepare siap2... yang penting jangan panik... Doc ckp bih kurang 14jam dia estimate... tp tak tentu.. selagi tak de rasa sakit contraction tu.. ok jer..jgn panik... boleh siap2 gi hospital dengan aman ye adik2...

aku ada amik gambo masa buat CTG tu.. tp tulah.. dari phone nak masuk gambo ke lappy ni tak boleh plak.. dia kata file empty.. aku bangang ke benda ni yg bangang... tah ler... lagipon takyah ler korang tgk prot aku yg mcm gunung ni hah..hihi.. *malu*

ok ler... aku cuti panjang ni sebenarnya... dapat MC dari Rabu - Khamis.. pastu Jumaat dah cuti Wesak day plak... pastu dah sabtu ngn ahad.. so, hari Isnin, InsyaAllah masuk kerje seperti biasa....


ANNOUNCEMENT: Kepada sesiapa yang ada bertanya pasal business Framekasih masih beroperasi ke time aku cuti bersalin nanti... yerrr yerr.... jangan risau.... masih boleh order.. dan InsyaAllah akan dihantar kepada customer-customer seperti biasa... tapi time laki aku dok sibuk ngurus aku beranak.. tak dapat ler nak hantar... kalo lewat pon mebi lewat seminggu dari biasa ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Kniedaz said...

Rest banyak2.. ^_^

ikafantasi said...

xsbr nk tgk baby tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kita doakan filla & baby selamattt ;-)

sheila said...

aku x sabar lak nak gi c/up next week...
harap2 berat bb naik..aritu cam 2.15 jek..

ieda said...

salam kenalan...lambat lg kan..berat bb boleh naik lg tue.

rynas said...

wah saya pulak yg seram..

NUNU EERA said...

hope sema will be ok nnti ye kak filla.. waiting 4 da new born..

JuJue said...

aku ingatkan ko dah banak. good luck okeh! pushhh bebehh pushhh... fuhhh terkenang aku 3 bulan lepas. auww..

aku time akid turun darah. time amber pecah ketuban.. sangat sangat berbeza rasanya.

apa pon..gud luck bebeh! agak agak ko boring time tgh push tu..call la henpon mak okeh. auuww.

Lilianna Mardiana said...

Yana doakan semoga sis filla dan baby selamat dan sihat selalu, insyallah. :)

oh ye, terima kasih ye sis, sebab link kan blog yana di sini. Yana pun link sis juga ye. :)