Thursday, May 06, 2010

33 Weeks...

ohhh dah lama tak citer pasal pregnancy... baru dua hari lepas gi check up... (sangat hampa bile tgk kain rentang kat building DEMC tu tulis akan berpindah ke hospital baru pada hujung June)... tak pe yer baby... kat mana-mana pon ok jer.. Kak Kasih dulu pon kat DEMC lama jugak! ok jer gebu.. huahahahha....

so cemana jumpa Doc? citer aper... last check up bulan lepas berat ialah 61kg... selepas sebulan... dah naik 63.5kg.. so dah naik 2.5kg lagi utk sebulan..... oh beza bih kurang 10kg kurang berat dari masa pregnantkan Acih dulu... hihih.. Doc tu nak tegelak.. huhuhu... dulu tu mak dia yang berat!!!!! sebelum scan prot.. doc cakap maybe adik kecik sikittttt jer kot dari kakak.. eh tapi tatau lagi.. jom gi scan....

so aku pon tebaringlah tunggu di scan.... bile diukur2 semua lilitan kepala lah.. apa lah.. doc cakap mcm nie "eh, La, berat baby 1.8kg dah.... sama berat macam Kasih dulu... so ada possibility adik pon berat macam Kakak bile lahir nanti.. sebab berat baby ni selalu tak lari banyak kalau dah pesen kakak berat gitu.. means adik pon berat bih kurang jer nanti"... pastu doc tanya lagi... cemana pregnant kali ni... rasa berat ke... rasa sama jek.. cuma tak lah aku membesar mcm kingkong.. hahahhaha...... dulu lagi slow jalan sbb aku berat giler!! hahahah...

cuma sekarang belakang selalu sakit.. yelah nak menampung baby kan... tulang belakang mak ni dah rapuh agaknyer.. al-maklumlah dah tua... hukhukkkkk.... next check-up lagi 3 minggu... selalu dah start every 2 weeks, tapi tak pelah.. aku comfortable ngn Doc Norleen.. so tanak ler check-up dengan Doc lain.. hopefully rezeki kali nie dapat lah Doc Norleen jugak yang sambut adik kasih.....

ish dah tak sabar dah Kak Kasih nak tunggu adik keluar... masa gi check up tu dia leh tanye, "eh kenapa baby tak keluar lagi?" adoiiii.. ini baru check-up... ko ingat nak suker-suki jek baby nak keluar.... tapi aku dah leh bayangkan betapa vangga muker Kak Kasih bile dapat adik nanti... sekarang pon kejap-kejap cakap dengan adik... tp ikut mood dialah.. nak membelek perot aku tu tak delah... dia dah pandai pilih-pilih nama adik okeh.... dah ada dah nama.. Kak Kasih yang pilih.. dok aku betekak-tekak ngn Pak Radie pasal nama...(Pak Radie cakap aku gile kuasa... Kasih Aleeya dulu pon aku gakkkkk yang bagi.. yang ni pon aku gak nak bagi).. hahahah.. oklah utk menjadi adil dan saksama, kita serah jerlah kan anakanda Kasih Aleeya yang terchenta utk bagi nama yeh? ohhh yeeee.....relaxxxxx jer Kak Kasih dah ada nama untuk adik dia... ok lah Acih.. kita reserve dulu nama tu yeh????


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

JMR said...

cumel si kasih nih..dah reserve nama adik baru dia ek..agk2 apa nama baby bru tu nnt ek?:-)

Kniedaz said...

wah..mesti Kasih tak sabar2 nak tunggu baby kua..pasni adalah kawan bermain di rumah...mula la mama dia pening kepala..hehe

ejea aziz said...

huahuahua...
aku gila kuasa..dua-dua anak mama dia yg pilih...tp kena list kn pastu dia approve..last2 ayat dia xpela mama la pilih mama yg bwk perut pn..siannnn..hihiih
alolo...comel la akak dia yg kasi nama...ada Kasih jgk ke kt depan tu..

Mama Eimanzz said...

demc ngan doc apa?

Anonymous said...

kebanyakan anak ke-2 lagi besar dari anak pertama... cam saya anak sulung 3.55 girl, anak ke-2 3.77 pun girl jugak..berat saya masa bersalin 56kg je...dua2 normal..maka bersedialah dari segala kemungkinan...

happy2gether said...

Dila, pejam celik, pejam celik dah 33 minggu dah ko ek? lama giler x jumpa, dulu masa bebudak kat TT selalu gak terserempak kan..ada gak lepak sesama...ni x smpt2 pon...nanti bln 6 aku cuti ley la lepak ek...suh Ila turun CBJ..ehhe xpon korang amik la cuti kita besukaria...ko larat lgk x?

emm xpe bersalin kat DEMC lama pon ok, aku suka sbb dah biasa, x takut kalo tido sbb kat situ ramai org kan..eehhe jln bwh sikit leh pi shah alam mall...aku tebalik pulak...kakak 3.1kg, Aqil 2.9...tp senang jek rasa push Aqil..kakak dulu jenuh aku..huhuu tu blom besor Kasih lgk...hehe apapon yg penting selamat ek Dila..take care.

Anonymous said...

dlm Islam, yang afdal menentukan nama anak-anak adalah si bapa. ikutkan saya ni pun anak pertama dulu berderet2 buat list nak letak nama anak ape...tp satu pun hsband tk kenan..bila baca..suami letak nama anak lebih diutamakan drp isteri. so nak kejarkan keberkatan n syurga di bawah tapak kaki suami...sy serahkan pada suami tersayang je la....