Tuesday, May 11, 2010

Happy Mother's Day!! eh.. Happy Father's Day jugak...

Macam biasa... Saya mengucapkan Selamat Hari Ibu buat semua Ibu-ibu yang membaca blog ini....yang bukan ibu tak dapek ler yer... hahaha... Sesungguhnya, pengalaman menjadi ibu adalah suatu anugerah yang tak ternilai... cemana bodoh dan tak retinya kita, tapi once kita dah jadi ibu, automatically kita pandai sendiri... ibu kucing pon leh protect anak dia.. ini kan pula manusia.. eh telebehhh sudah.. hahahha....

Buat mama saya, terima kasih kerana menjaga saya dari lahir hingga lah sekarang... kasih sayang ibu tiada tandingan.... mak saya walaupon suka bising-bising.. tapi mak saya bising jer lebih... dalam hati agar-agar jugak lahhh.... menjaga kami 3 beradik bukanlah sesuatu yang mudah, sebab kami 3 beradik ni macam-macam perangai... heheh.. keras kepala memang dah tentu semua 3 beradik jenis keras kepala... hahaha.... tengok muka lah.. semua muka lain-lain.. so perangai pon lain-lain.. tapi yang penting semua sayang mama ngan ayah....

Buat mak mertua saya, terima kasih jugak sebab menganggap saya macam anak sendiri.. sekali pon saya tak pernah rasa tersisih... mak mertua saya anggap kami semua sama macam anak-anak.... saya beruntung ada mak mertua yang sporting macam mak!!! dah lah rock!! rajin masak plak tu.. bolattttt menantu dia.. auwwww.. hahaha... terima kasih sebab jaga filla sepanjang pantang masa bersalin kasih arituh... dan kali ni InsyaAllah dah sign contract lagi sekali utk dijaga dengan rapi... heheheh... mama saya sibuk pindah umah.. takkan nak pantang kat umah baru.. kang sian baby.....

kali nie kami celebrate Mother's day kat Mandarin Oriental.... terima kasih kat abang sebab sponsor ibu-ibu semua nie..ngeh ngehhhhh.... tempat adalah sangattttttt kebabommm.... cantik tul dalam nie.... paling aku suke deco kat dessert corner tu.... comel2 nye... rasa nak angkut bawak balik jer.. hahaha.... mashmallow dia cucuk2 jer.. cute sangat!!! eishhh jakun giler...
3 orang ibuk-ibuk yang diraikan....
kalau nampak 'tabung' telebih tu.. diam-diam jer okeh!!!

all of us....
apa-apa hal.. sebelum makan.. kene amik gambar dulu..sbb bila dah start makan.. gambar ke mana, makan kemana!! penat tul percubaan buat muke cengkung... ni jelah sekeping gambar yang 'tabung' kurang kelihatan!!!
mama ngan Busu....
Saya dan Acih.. bile tengok lama-lama.. muka kami nak dekat sama dah kan??? hehehe.. tapi yang ni confirm tak sama!!! asal gusi telebih ni?????

alalalaaaaaaaa...comey plak Dhya nie...
alaalalalaaaaaa.. ni pon comel... hahahakkkkkkkk.... eskrim dia haagen dazs gitew.. ape lagi.. tala bagi licin laaa...
ok ready? sekarang saya bawa anda semua mengembara melihat food kat sini... tp mak kan tekak kampung... aku tengok lobster kecik-kecik ni pon takut... teringat citer Mr. Bean's Holiday time dia makan udang mentah2 nie.. bluekkk... hahahah... aku tengok oyster pon takut!! hahah... aku tengok jerlah dengan alasan oyster tak leh makan high colestrol!!! padahal!!!!!!! heheh... disebabkan mak ni tekak kampung.. macam biasa.. round pertama dimulakan dengan nasik+lauk-lauk melayu, segala pucuk manis masak lemak putih..hahahahhaha... ahhhh.. ni aku paling suke!! nak tau tak.. aku kalau tak mengandung.. memang tak suka sangat mende2 manis-manis macam nie... tp kali ni.. macam tebayang-bayang dessert cute-cute.. manis-manis... sedappp... ada stobeli dip kat choc lagik... comel and sedapp... Acih ngn Dhya memang keliling-keliling round meja ni jer... semua marshmallow tu dia keje kan..nasib meja rendah.. senang budak-budak nak capai sendiri...
comelnyeeeee.. habis budak-budak ni clearkan kelopak dia..heheh...
ahhh yg ni 2nd round... sedapp nyum nyummm...
yang ni Pak Radie punye... aku kureng sket grilled2 nieh..
ni lobster.. pon saya kureng suke... rasa sket jek...
tempura ni best!!
Mandarin bagi ni utk mother's day gift... memula dia tanak bagi kat saya.. saya ckp tuuuu anak saya yg 5 tahun.. dia ckp yeke?? pastu saya bangun... nah!! ni lagi sorang dalam prot.. pecaya??? hahahah.. tegelak-gelak budak hotel tu.. (ok nampak aku mcm perasan muda remaja)
thank you!!!
nie masing-masing dah patah tulang tengkuk.... tatau lah naper..
nasib ada gak gambar 'berdua lebih baik'.... oh teringat baju aku pakai ni, time pegi celebrate birthday anny kat karaoke.. tp masa tu kurus.. skarang.. ya ampun... menjerit-jerit baju ni tak leh benapas!!!
Busu ngan Papa Acih
Atok and Wan
eh, budak ni dah kenapa plak?
Acih ngan cousin Dhya.. gegirl nye acihhhhh.. hehehe....


laaaa.. dah habis rupanya gambar... ok ler tu... nanti ada gambar-gambar celebrate mother's day & Birthday kat Shah Alam plak....




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Anonymous said...

Berapa harga per pax utk mother's day dinner tu ye? Nampak best tul..

Sham Ummi Echa said...

hepi mothers day!!!..bes nyer celebrate kt hotel mandarin tu.. bila la ofis aku nk wat dinner kt situ eh..

nmpk sedap2 je food sumer.. dessert pon cntik n menyelerakan.. eh poms..brp harga sorang eh..

JMR said...

happy mothers day!!!

nak lobster gk...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

u rbju really a gd pick babe!
mmg it doesnt emphasize ur bump!
tk nampak mcm u pregnant ok! :D
hmmmmmm klo org big size cam i pakai mesti same effect kan...muahahhahaha

happy2gether said...

Dila, Happy Mother's Day...bestnyer mkn2 reramai camni...eheh lama betul aku xpi MO nih..dulu selalu pi buka poser...selalu dpt voucher free dr office..skang xdak lgklah...ehhe mmg sodap...

Comel betul Acih pakai baju tu...rambut dia pendek pon cute...geram aku tgk...Syasya skang sibuk nyanyi lagu 'superman' tu pas tgk Acih nyanyi, aku x tunjuk pic Acih potong rambut coz aku sayang nak ptg lgk rambut dia...ehhe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

dinner buffet @ Mandarin Oriental: RM98++ per person

emy/mamasuri said...

syok nyer celebrate..
happy mothers day ...

Anonymous said...

cute la nengok rambut baru acih tu... pandai mama dia gunting kan...